دورهمی خانم ها
انواع مزه دار کردن گوشت مرغ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- دورهمی خانم ها (http://khanumha.com)
+-- انجمن: پخت و پز (http://khanumha.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: پخت و پزهای من (http://khanumha.com/forumdisplay.php?fid=6)
+---- انجمن: تهیه و نگهداری مواد اولیه (http://khanumha.com/forumdisplay.php?fid=56)
+---- موضوع: انواع مزه دار کردن گوشت مرغ (/showthread.php?tid=214)

صفحه‌ها: 1 2 3 4 5


انواع مزه دار کردن گوشت مرغ - Rose - ۱۴۰۰/۶/۱۳

وقتی که ما تصمیم به رژیم گرفتن داریم، فکر می کنیم یعنی همه چیز آب پز و بیمزه اس... اما با ادویه ها میشه دنیای جدیدی خلق کرد... برای همین این مزه دار کردن رو توی بخش رژیمی آوردم چون واقعا سالم هستن و روغن خاصی هم ندارن...

اونهایی که دنبال مزه های جدید و هیجان انگیز هستن، می تونن از این ترکیبات استفاده کنن و یه رنگ و بوی جدید به غذاهاشون بدن...

من همه رو تست کردم و همه شون خوشمزه میشن... خیلی وقتا هم فریز می کنم و آماده توی یخچال دارم... فوق العاده انتخاب رو راحت می کنن... خیلی هم ساده هستن... حتی بعضیاش مثلا پودر خردل اگه ندارید، سس خردل هم میشه بزنید...

اینها رو هم می تونید کباب (نون و برنج) کنید، هم مثلا مثل مدل زرشک پلو، خورشتی درست کنید یا مثل مدل سرماخوردگی سوپ کنید... ولی اکثرش رو می تونید باهاشون کیک های غذایی، پیتزا و پیراشکی یا حتی نودل و پاستا درست کنید...

برای اینکه ادویه ها خوب به جون گوشت مرغ بره، اول ادویه ها رو بزنید بعد روغن و حتما بهشون روغن اضافه کنید در حدی که موادتون با هم ترکیب بشوند و روی گوشتتون خوب پخش بشه .

با چک کردن مواد اولیه می تونید طعم نهایی رو حدس بزنید اما توصیه می کنم که حتی اگه فکر می کنید جالب نمیشه، یکبار در مقدار کم تست کنید... شاید مورد پسندتون واقع شد...

فوق العاده سالم Heart
فوق العاده مفید Heart
فوق العاده سریع Heart
[تصویر:  _d8_aa_d8_b1_db_8c_d8_af_d9_86_d8_aa-588x405_lz8f.png]

مرینید زرشک پلو
ران مرغ ۶۰۰ گرم
پودر پیاز ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
دارچین نصف قاشق چای خوری
زعفران ۱ قاشق سوپ خوری
فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری

مرینید کاری
ران مرغ: ۵۰۰ گرم
پودر کاری: ۱ قاشق چای خوری
پودر سیر :نصفه قاشق چای خوری
پودر پیاز :نصفه قاشق چای خوری
چودرپاپریکا :نصف قاشق چای خوری
نمک: نصف قاشق چای خوری

مرینید تندوری
سینه مرغ ۴۰۰ گرم
زرد چوبه نصفه قاشق چای خوری
فلفل قرمز : نصفه قاشق چای خوری
پودر پیاز : نصفه قاشق چای خوری
پودر پاپریکا نصفه قاشق چای خوری
پودر سیر ¼ قاشق چای خوری
نمک: نصف قاشق چای خوری
آب لیمو : ۱ قاشق چای خوری

مرینید خردل عسلی
سینه مرغ : ۴۰۰ گرم
پودر خردل سیاه : نصفه قاشق چای خوری
پودر خردل زرد : نصفه قاشق چای خوری
عسل : ۲ قاشق سوپ خوری
سرکه :۸/۱ پیمانه

مرینید فهیتا
برش مخصوص فهیتا سینه مرغ : ۳۰۰ گرم
پودر فلفل قرمز : ۱ قاشق چای خوری
پودر زیره : ½ قاشق چای خوری
پودر پاپریکا : ½ قاشق چای خوری
شکر : ½ قاشق چای خوری
پودر سیر : ¼ قاشق چای خوری
پودر پیاز :۱/۴ قاشق چای خوری
نمک ½ قاشق چای خوری

مرینید باربیکیو
کتف مرغ : ۵۰۰ گرم
پاپریکا دودی :۱ قاشق چای خوری
سس کچاپ : ۲ قاشق سوپ خوری
شکر قهوه ای : ۲ قاشق سوپ خوری
پودر پیاز : ½ قاشق سوپ خوری
سویا سس : ½ قاشق سوپ خوری
نمک : ۱ قاشق چای خوری
فلفل سیاه : ۱ قاشق چای خوری
من چند قطره عصاره ی دود هم میزنم

مرینید بال دودی
۴۰۰ گرم بال
فلفل دلمه قرمز کبابی ۳ قاشق سوپ خوری
پودر فلفل قرمز ½ قاشق چای خوری
زیره ½ قاشق چای خوری
تخم گشنیز : ۱ قاشق چای خوری
سیر کبابی : ۲ حبه
آب لیمو ۱ قاشق چای خوری
نمک ½ قاشق چای خوری
فلفل سیاه ½ قاشق چای خوری

مرینید سوپ سرماخوردگی
سینه مرغ ۴۰۰ گرم
پودر سیر : ½ قاشق چای خوری
پودر زنجبیل : ½ قاشق چای خوری
آویشن : ½ قاشق چای خوری
برگ جعفری : ¼ پیمانه
لیمو ۱ عدد
نمک : ۱ قاشق چای خوری

مرینید رزماری
سینه مرغ: ۴۰۰ گرم
شاخه رزماری: ۱ عدد
نمک: ½ قاشق چای خوری
فلفل سیاه : ½ قاشق چای خوری

مرینید تری یاکی
سینه مرغ : ۴۰۰ گرم
سویا سس : ¼ پیمانه
سرکه برنج : ۱ قاشق سوپ خوری
روغن کنجد : ۱ قاشق سوپ خوری
عسل ۱ قاشق سوپ خوری
پودر سیر : ۱ قاشق چای خوری
پودر زنجبیل : ۱ قاشق چای خوری
شکر قهوه ای : ۱ قاشق سوپ خوری


RE: انواع مزه دار کردن گوشت مرغ - Rose - ۱۴۰۰/۶/۱۷

ادویه ی مخصوص شاورما یا کباب ترکی که مال خودمه Big Grin
این ادویه ایه که مرغ موردنظر برای شاورما رو توش می خوابونم

◀️ گوشت ران مرغ: 1 کیلو

◀️ آب لیمو: نصف یک لیمو
◀️ سرکه سفید: 1 ق غ
⏹ زغال و روغن زیتون، دلبخواه برای اضافه کردن طعم دودی?

◀️ پودر زیره سبز، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، پودر سیر، پاپریکا، پودر دانه هل (هل رو من 1/8 ق چ می زنم): از هر کدام 3/4 ق غ
◀️ پودر میخک: حداکثر 1/8 ق چ (دستورای عربی بیشتر میزنن)
◀️ پودر فلفل چیلی یا قرمز: 1/2 ق چ یا بسته به تمایل
◀️ دارچین: 1 پینج (اختیاری)
◀️ نمک: به مقدار کافی

[تصویر:  chicken-shawarma-1_6oe.jpg]


RE: انواع مزه دار کردن گوشت مرغ - Rose - ۱۴۰۰/۶/۱۷

این هم ادویه ی شیش تاووک هست که این رو هم تست کردم فوق العاده اس... معمولا هم کباب میشه
این غذا هم عربیه...

◀️ سینه مرغ بدون پوست و استخوان که به قطعات مکعبی درشت خرد کردیم: 1 کیلو

مواد مرینید (مرینیت):
◀️ ماست پرچرب: نصف پیمانه
◀️ آبلیمو: یک چهارم پیمانه (می تونید کمتر هم بریزید)
◀️ روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
◀️ سیرتازه خرد شده: 6 عدد
◀️ رب گوجه: 1 ق غ
◀️ پاپریکا / نمک / دارچین: هر کدوم 1 ق چ
◀️ اورگانو / زنجبیل: هر کدوم نصف ق چ
◀️ فلفل سیاه: یک چهارم ق چ


[تصویر:  chicken-sish-tawook-6_rtw2.jpg]


RE: انواع مزه دار کردن گوشت مرغ - Rose - ۱۴۰۰/۶/۱۷

یه مدل مزه دار کردن دیگه هم هست، به نام سریچارا عسلی که این هم فوق العاده خوشمزه اس و طعم جدیدی محسوب میشه برای ما ایرانیا...

◀️ مرغ
◀️ نمک 
◀️ فلفل
◀️ پاپریکا
◀️ شکر
مقدار هر کدوم دلخواهه. بال ها رو با مواد مخلوط کرده و گریل می کنیم (حتی بدون سس هم خوشمزه اس!)


مواد لازم برای سس
◀️ روغن کنجد: 2 ق غ
◀️ سیر خرد شده: 4 عدد
◀️ زنجبیل له شده: نصف بند انگشت
◀️ سریراچا: 3 ق غ (من نداشتم سس کچاپ استفاده کردم ولی توی مغازه های لوازم خارجی فروش می تونید پیداش کنید)... یه نوع سس تند تایلندی و مشکل از سس غلیظ فلفل چیلی، سرکه، سیر، شکر و نمکه)
◀️ عسل: 6 ق غ
◀️ سس سویا: 2 ق غ
◀️ آب لیمو: 1 ق غ

برای درست کردن سس:
1) همه ی مواد رو توی قابلمه مخلوط کرده و می ذاریم یه جوش بخوره
2) بال های پخته رو توی مواد زیر و رو می کنیم و سرو می کنیم? Heart

[تصویر:  2-5_7ze5.jpg]

[تصویر:  6-7_4uhw.jpg]


RE: انواع مزه دار کردن گوشت مرغ - Rose - ۱۴۰۱/۱/۱۸

این مدل جدید مرغ زعفرانی رو این سری امتحان کردم... به نظرم خیلی خوب بود و نرم تر از ماست ساده شده بود...
توصیه می کنم اول مرغ رو توی زعفرون بخوابونیم تا قشششنگ بهش نفوذ کنه، بعد توی مواد تهیه شده برای چند ساعت قرار بدیم... هر چی بیشتر مرینید بمونه، بهتر میشه

مواد لازم:
زعفران: هر چی کرمته خواهرم Smile
پودرزنجبیل: حدود 1 ق چ
سیر رنده شده: دو حبه (من بیشتر زدم و حتی کسی که لب به سیر نمیزنه، حسابی پسندید)
آب پیاز: 1 عدد
نمک و فلفل
سس مایونز: 1 ق غ 
آبلیمو: 2 ق غ

رومال (دلبخواهی): من کره رو توی ظرف گذاشتم و گذاشتمش کنار زغال، توش هم زعفرون و جعفری ساطوری شده ریختم و اواسط تا اواخر پخت روی جوجه ها مالیدم که نسوزه (البته من 3-4 ساعت مواد رو مرینید کردم با همین حال خیلی هم سریع پخت!)، بسیار به طعم گوشت میومد و آخرش رومال کردم)

[تصویر:  photo_2022-04-07_00-34-13_qwr.jpg]


RE: انواع مزه دار کردن گوشت مرغ - شیدا - ۱۴۰۱/۹/۱۵

سلام ! به نظرتون برای مرغ مهمونی (حالا با زرشک پلو یا بدون اون) اضافه کردن فلفل دلمه ای به مرغ بد میشه؟
چون من خودم خیلی دوست ندارم ، اما میخوام نظر بقیه رو بدونم و دوست دارم بدونم ذائقه بقیه چطوریه؟
من با دارچین توی مرغ هم متاسفانه میونه خوبی ندارم‌.


RE: انواع مزه دار کردن گوشت مرغ - آیسان ۹۶ - ۱۴۰۱/۹/۱۵

شیدا من میریزم بیشتر اوقات هم رنده میکنم
از چه لحاظ میگی بد میشه؟


RE: انواع مزه دار کردن گوشت مرغ - Pari - ۱۴۰۱/۹/۱۵

شیدا جون خوب میتونید بریزید و قبل سرو بریزید دور
چون تو مزه مرغ خیلی تاثیر خوبی داره
من همیشه هویج هم میریزم تو سس مرغ
ولی قبل سرو میریزم میره چون میگن هورمون مرغارو جذب میکنه
بعد جدا هویج ابپز میکنم

چه تاپیک خوبیه من خیلی دوست دارم مرغ مزه دار شده بخورم!
جدیدا ابلیمو و نمک میزنم نیم ساعت میمونه
برای من بی نهایت لذیذ شده
بااینکه قبلا وقتی مرغ برای خودم درست میکردم به زور میخوردم که فقط پروتئینشو بگیرم
ولی با ابلیمو یه بافت نرم و ترد و خوش طعمی میگیره


RE: انواع مزه دار کردن گوشت مرغ - صنوبر۷۱ - ۱۴۰۱/۹/۱۵

شیدا جان اتفاقا فلفل دلمه ای خیلیی خوب بوی مرغ رو میگیره یعنی از چندین تا پیاز موثرتره به نظرم.ولی خب میتونی مثلا چهار قاچش کنی و بریزی که با مرغت پخته بشه بعدا درش بیاری.

بچه ها مایونز برای مزه دار کردن جوجه خیلی خوبه.یعنی دیگه جوجه خشک نمیشه حتی سینه‌ش.بعد اینکه من یه جا خوندم اول به مرغتون زعفرون دم کرده اضافه کنین بعدش پیازو بریزین توی ظرفی که دارین جوجه ها رو مزه دار میکنین که زعفرونتون هدر نره.آهان نمک هم فکر کنم میگفت آخرش اضافه کنین و نذارین زیاد بمونه وگرنه سفت میشه.البته مطمئن نیستم اینو امتحان نکردم.


RE: انواع مزه دار کردن گوشت مرغ - Heven - ۱۴۰۱/۹/۱۵

برگ بو هم من توی پخت مرغ و بوقلمون استفاده میکنم بوی بد مرغو میگیره