![]() |
رب خانگی - نسخهی قابل چاپ +- دورهمی خانم ها (http://khanumha.com) +-- انجمن: پخت و پز (http://khanumha.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- انجمن: پخت و پزهای من (http://khanumha.com/forumdisplay.php?fid=6) +---- انجمن: تهیه و نگهداری مواد اولیه (http://khanumha.com/forumdisplay.php?fid=56) +---- موضوع: رب خانگی (/showthread.php?tid=243) |
رب خانگی - Rose - ۱۴۰۰/۷/۳۰ خب تا همین چند هفته پیش بازارها پر بود از گوجه ی گوشتی یا ربی خوش قیمت... من هم نشستم یه دور رب درست کردم (البته مامان همسر چون خرج دارن امکانات هم دارن... ما دیگ و اینها نداریم و هر سال که خودم پوره می پختم یا فریز می کردم فوق العاده سنگین بود) گفتم دستورشو بذارم شاید بقیه هم بخوان درست کنن... فکر کنم هنوز دیر نشده گوجه گوشتی: 13 کیلو نمک: حدود یک مشت (با توجه به طعم گوجه ها میشه کم و زیاد کرد) روغن: حدود 2 استکان گوجه ها رو شستم و با یه دبه حدودا 20 لیتری رفتیم آبگیری (فوق العاده سریع و ارزون بود نسبت به زحمتش توی خونه...) حدودا از نصف کمی بیشتر آب گوجه حاصل شد دیگ مسی رو روی شعله گذاشتم و آب گوجه رو ریختم توش از اولش شعله زیاد بود (چون وقت نداشتم وگرنه بهتره که دماش کم باشه) و تماماااا بالاسرش بودم و دائما هم زدم... حدود 2 ساعت بعد کلا آبش که جمع شده بود و رد ملاقه ته دیگ می موند، نمک و روغن رو زدم و بعد از هم زدن و توی ظرف کشیدم برای جلوگیری از کپک زدن روش رو روغن دادم یه روش دیگه هم برای جلوگیری از کپک هست اینکه یه پارچه ی خشک روی سینی بندازیم... تا رب (یا هر کمپوت یا مربایی) داغه سریع بریزیم توی ظرف و برش گردونیم روی اون سینی که پارچه انداختیم... یا رب ها رو که جا کردیم، بذاریم توی قابلمه و آب بریزیم توی قابلمه تا جایی که حداقل نصف ظرف ها برن زیر آب و شعله رو روشن کنیم و بذاریم یه 30-40 دقیقه ای آب بجوشه... و بعدش خشک کنیم و برش گردونیم روی اون پارچه هه و میذاریم خنک بشه... این حین پخت: ![]() این هم نتیجه که کلا 4 تا ظرف حدود 900 تا 1000 گرمی شد: ![]() یعنی 13 کیلو گوجه گوشتی = 4 کیلو رب گوجه و زمان 2 ساعت برای خود رب، 1 ساعت هم خرید + شستن + آبگیری |