امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شیرینی نخودچی (Persian Chickpea Cookie - Shirini nokhodchi)
#1
یک دستور تقریبا استاندارد شیرینی نخودچی خانگی رو براتون میذارم که از مامی سایت گرفتم. دستور مطمئنی هست

[تصویر:  shirini-nokhodchi-450x450_hiab.jpg]

مواد لازم:
آرد: 500 گرم ( 450 گرم آرد نخودچی + 50 گرم آرد گندم یا بهتر از اون آرد برنج)
پودر قند: 250 گرم
روغن جامد: 250 گرم
پودر هل: 1 قاشق چایخوری


طرز تهیه:
1) ابتدا روغن را روی حرارت غیرمستقیم میگذاریم تا روان شود، سپس کنار میگذاریم تا باز به حالت نیمه جامد درآید.

2) پودر قندها و آردها رو جداگانه الک کرده و همه رو با و پودر هل مخلوط کنید و بعد روغن را کم کم اضافه کرده و هم بزنید تا زمانی که روغن تمام شود.

3) تمام خمیر را یکبار از چرخ گوشت رد کنید و داخل یک نایلون گذاشته و چند ساعت در یخچال قرار دهید.

4) فر را یک ربع قبل از انتقال شیرینی ها به داخل فر روشن کنید.

5) نهایتا بعد از 24 ساعت، از یخچال بیرون آورده و یکبار دیگر چرخ کرده و بعد با ضخامت 1 سانتی متر روی یک لایه نایلون با وردنه باز کرده و قالب بزنید و روش رو با تخم خرفه یا خلال پسته یا کنجد یا رعفرون تزئین کنید)

6) کف سینی را کاغذ روغنی بیاندازید و شیرینی را با فاصله کم داخل سینی بچینید و به مدت 10 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید (زمان قطعی نیست و باید حواستون باشه).
سه مشخصه اصلی پخت شیرینی نخودچی اینهاست: عطر و بوش به مشامتون برسه. زیر شیرینی مقدار خیلی کمی قهوه ای شه و چسبنده نباشه. در اواخر پخت یکی از شیرینی ها را با کارد نصف کنید تا از پخت کامل آن اطمینان حاصل کنید.

7) بعد از اینکه از داخل فر درآوردید، بگذارید کاملاً خنک شود، سپس از روی سینی برداشته و داخل ظرف بچینید.


* به جای چرخ کردن میشه حسابی خمیر رو ورز داد...
* هر چی خمیر بیشتر استراحت کنه، نتیجه بهتره


[تصویر:  shirini-nokhodchi-b-fer_iuec.jpg]
عکس ها از نت
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • 2015، شماره مجازی تیندر
پاسخ
#2
دستور شیرینی نخودچی از خانم طوروسیان عزیز Heart

[تصویر:  %D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%DA%A9%D8%B1%D8...%D9%87.jpg]

مواد لازم
آرد نخودچی مرغوب: 470 گرم
آرد سفيد: 30 گرم
پودر قند: 175 گرم
هل: یک ق چ(یا زنجبیل یا وانیل کمی)
روغن کاملا جامد یا روغن صاف آب کرده ی گرم: 175 گرم

1) آردها را مخلوط و الک کنید.
2) پودر قند و هل یا وانیل یا زنجبیل را اضافه کنید
3) روغن آب کرده گرم را اضافه کنید (روغن را روی حرارت، آب کرده،کمی گرم شود و سپس اونو همون طور گرم(داغ نباشه، فقط گرم)، روی مواد خشک بریزید).
حالا خمیر را دو بار از چرخ گوشت رد کنید.اگر چرخ گوشت ندارید کم کم بین مشت منسجم کنید.
4) خمير رو، بین دو نایلون با وردنه باز و کاتر بزنید. ارتفاع نخودچی نیم تا یک سانت است.
5) مدت پخت شیرینی نخودچی 10 تا 15 دقیقه است با حرارت 170 درجه.هر وقت زیر شیرینی یه کم تغییر رنگ داد باید سینی رو از فر خارج کنین. نگذارید شیرینی بدرنگ بشه.
6) بعد از گذشت ده دقیقه با کاردک یه دونه خارج و نصف کنید اگر وسطش پخته بود سریع سینی را از فر، خارج کنید

[تصویر:  nokhodchi-1.jpg]

نکات این شیرینی:
ـ بجای هل میتونید زنجبیل یا وانیل بریزید
ـ نخودچی كاكائويی:کمی از مقدار آرد سفید کم و پودر کاکائو اضافه کنید.
ـ نخودچی شكلاتی:يك روز بعد از پخت يك سطح شيرينی را در شكلات ذوب شده فرو ببريد.
ـ پخته بودن شيرينی نخودچی:
عطر خوش آرد نخودچی بلند می شه.
بعد از 10 دقیقه در فر رو باز و با انگشتتون سطح یکی از شیرینی ها رو تست کنید.سفت نیست ولی حالت خمیری هم نداره ممکنه خیلی کم به انگششتون بچسبه ولی مشخصه که از حالت خمیری خارج شده. نخودچی قبل از خنک شدن سفت نمی شه.
↩️برای اطمینان از پخته بودن، بعد از گذشت 10 دقیقه، یکی رو با کاردک آروم از سینی بلند کنید و نصف کنید اگر وسطش پخته بود سینی رو خارج کنید.
ـ بعد از خارج کردن سینی فر، حداقل نیم ساعت صبر کنید شیرینی ها خنک بشه و بعد به آهستگی از سینی جدا کنید.
ـ بعد از قالب زدن، شيرينی نبايدترك داشته باشه.
❌دوستان جانم چه مقدار کم باشه خمیر و چه زیاد بهتره بجای ورز دادن دو بار از چرخ گوشت رد بشه.بعد لای نایلون باز کنید پودر نمیشه.
ـ تیره یا روشن بودن شیرینی بستگی به آرد نخودچیتون داره.

❌دوستان اگه اصلا نتوانستید خمیر رو منسجم کنید، یا چرخ گوشت ندارید، یه ذره روغن جامد آبکرده گرم اضافه و مخلوط کنید.❌

[تصویر:  quality,q_90]
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • شماره مجازی تیندر
پاسخ
#3
شیرینی نخودچی با رسپی @barane78
(شخصا این پیج رو برای انواع کوکی و بیسکوییت خیلی قبول دارم)
[تصویر:  244771166_287114663256923_15770315398895...n_w90o.jpg]

این مقدار مواد با کاتر کوچولو، 38 شیرینی میده و اگه تست کردید و دوست داشتید می تونید دستور رو چند برابر کنید

مواد لازم
لطفا حتما با گرم کار کنید،پیمانه دقیق نیست
آرد نخودچی: 120 گرم
آرد سفید: 10 گرم
پودر هل یا زنجبیل یا وانیل کمی
روغن مایع: 45 گرم
پودر قند الک شده: 45 گرم

1) آرد سفید و آرد نخودچی را الک و در ظرفی بریزید. پودر قند، وانیل یا زنجبیل یا پودر هل را اضافه کنید و با قاشق خوب مخلوط کنید.
2) روغن مایع سرخ کردنی را روی حرارت ملایم یا در ماکرو گرم کنید (داغ نباشد) و به مواد اضافه و با قاشق و سپس با دست مخلوط کنید.
3) مقداری از مواد را در مشت فشرده کرده (البته خمیر به بدقلقی خمیر با روغن جامد نیست اصلا) و بین دو نایلون قرار دهید و با وردنه خیلی به آرامی به قطر نیم سانت باز کنید (دقت کنید خمیر ترک نداشته باشد)
4) کاتر ریز دلخواه بزنید و در سینی فر که بسیاااار کم با برس چرب کرده اید بچینید و در فر 175 درجه حدود 10 تا 15 دقیقه بپزید. کف فر سینی خالی باشه (بدون کاغذ روغنی).
5) بعد از حدود 12 دقیقه با کمک پالت یکی دربیارید و نصف کنید اگر وسطش خام نبود سینی رو از فر خارج کنید. 
شیرینی نخودچی بعد از پخت نرم هستش، بذاريد خوب خنک بشن بعد به آرامی با پالت جدا کنید.

نکات:
برای نقطه های روی شیرینی، کمی پودر کاکائو رو با آب‌جوش مخلوط و با خلال دندان روی شیرینی نقطه زدم.
برای نخودچی کاکائویی نصف ق از آرد سفید را کم و بجاش پودر کاکائو بریزید.
بعد از پخت زیر شیرینی خیلی کم تغییر رنگ می‌دهد.
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • شماره مجازی تیندر، نسیمه جااان
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: