امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
گپ و گفت مامانهای 1401
(۱۴۰۱/۴/۲، ۰۷:۵۵ عصر)nona نوشته است: لطف داری ماهور جان والا حتی نخوام بمونم خونه هم قشنگ دارم به این سمت هدایت میشم ناخودآگاه

متاسفانه همینطوره که میگی نونا جان... واقعا به نظر من هدف از تبلیغ های زیاد برای بچه داری هم یکیش همینه که دست و پای زنان رو ببندن و مردا شغل ها رو تصاحب کنن که بگن ما شغل ایجاد کردیم... این شرایط رو اکثر زنان تا قبل از بچه دار شدن نمی دونن...
دقیقا اکثر خانمهای شاغل با مادر شدن متاسفانه باید خونه نشین شن.. به اجبار....... به معنای واقعی کلمه ها... یعنی اینقدر حتی پیاده روها داغونه که نمی تونی بچه رو بذاری توی کالسکه بری یه دور بزنی... واقعا همونطور که گفتی توی کشورهای خارجی استانداردهای بالایی برای پرستارها، مربی ها و حتی معلم ها دارن ولی واقعا توی پرستار و مربی های کودک که اکثر اونهایی که من می بینم و می شنوم واقعا انگار مثل پرستار سالمند (که اونها هم باید باید آموزش دیده باشن) هستن و اصلا براشون مهم نیست که هر کسی با هر پیشینه اخلاقی یا بدون آموزش و اینها نباید بچه ی مردم رو دست بگیره...
واقعا کمک های اولیه و هایملیخ و اینها دیگه جز موارد پایه اس که حتی بچه شیر خود آدم رو بخوره هم لازم داریم که بدونیم... 
یا مثلا آشنایی با غذاهای مقوی... تکنیک های آموزش خواب (کی بخوابونی، هر سنی چند تا نپ داره، چطور بیدار کنی خلق بچه بهم نریزه، شب کی بخوابونی، شب می تونن بمونن پیشت تا بچه آموزش خواب ببینه یا جاش رو جدا کنی ووووو...)
واقعا نونا یعنی من بعد از بچه فهمیدم چقدر مدل فکریم با بقیه متفاوته و چقدر دنیا برای امثال ما زجرآوره... و توی بچه داری بود که فهمیدم چرا خیلیا اصلا آبشون باهام توی یه جوب نمیره... چون اینجا بود که بخاطر بچه مخالفتم رو صریح اعلام می کردم یا نظراتم رو بی رودروایسی می گفتم، حتی مثلا چند بار پیش اومد که خونه ی مامان یا خواهر همسر اینها بودیم و می گفتن اگه غذاتو نخوری، لولو میاد می بردت!!!!!!!! من می گفتم اصلا نمی دونه لولو چی هست... ما اصلا با کانسپت ترس آشناش نکردیم... فقط مراقبت کردیم و همه چیز با میل خودش بوده مگر آسیبی به خودش، بقیه یا اشیا می خواسته بزنه... یا در مورد دروغ گفتن حین ترک کردن بچه و اینها، پسرم توی بیمارستان که بودیم، تی وی روشن کرده بودیم و طفلک بیحال افتاده بود روی تخت... عمه ش گفت که تا حواسش نیست من برم، من گفتم عمه جون نه بدون خداحافظی نرو، قشنگ خداحافظ رو بگو و بگو بازم می بینیش و برو... اینجوری اعتمادش رو به دنیا از دست نمیده و شوکه نمیشه که نیستید... اولا که با خداحافظی اصلا عصبی نمیشه، ثانیا برای روانش بهتره که خداحافظی انجام بشه... اصلا حس کردم عمه ش شوکه شد (با اینکه قبلا بارها در مورد مدل تربیتیم بالاخره گفته بودم... که هیچوقت نترسوندیمش، هیچوقت ولش نکردیم و همیشه با خداحافظی و توضیح شرایط بوده)...
خلاصه که همچین چیزای ساده ی ساده ای برامون شده آرزو...
واقعا مربی که بخواد اینهممممه مسیر رو از ج.ش تا ش.غ بیاد، براش جون می مونه به بچه برسه؟

حالا منم چند تا راهکار به ذهنم می رسه... میگم شاید بتونه یه سرنخی ایجاد کنه توی ذهنت...
ا توجه به اینکه شما حتما دومی رو هم می خوای بیاری، به نظرم یکم استراحت کردن به نفعته هم برای بارداری مجدد که تجدید قوا کنی، آرامش پیدا کنی ووو... حالا بعدش باز با قدرت سرکارت بر می گردی... ولی الان به نظر من که داری له میشی... من واقعا 10 روز درگیر اسهال بودیم، داغون شدم... شما کنار اسهال یک ماهه، کار هم می کنی!!!! با 4 ساعت خواب... واقعا حالا الان هم شاید نه ولی واقعا هیچی جای سلامتی رو نمیگیره... من واقعا به نظرم توی 6-18 ماهگی نباید بچه رو رها کرد... بعدش هم باز کوچیکن واقعا... مگر اینکه مثلا کسی باشه که بچه از قبل از اضطراب جدایی باهاش آشنا بوده مثل پرستار ساکن در منزل، یا مثلا مادربزرگ یا خاله یا عمه ای چیزی که بچه استرس نکشه... واقعا اگر روحیه ت با بچه و کنار بچه خوبه، به نظرم برای آینده ی خودتون (الان سرمایه گذاری می کنی و توی نوجوونی و جوونی برداشت می کنی) و بچه، همون مادر فول تایم با خیال راحت باشی خیلی بهتره... اما اگر که می دونی روحت داغون میشه و 4-5 سال خونه نشینی و کنار دو تا بچه بودن، خسته ت می کنه، یه جوری نیمه وقت کن کارت رو، پرستار ساکن در منزل بگیر و حداقل یه تایمی رو از بچه دور باش...

راه دوم هم به نظرم اینه که به نظرم شما از همین الان برای پیدا کردن و تربیت کردن پرستار مدنظرت برای الان تا بعد از تولد دومی اقدام کنی، خیلی عالیه... هم توی بارداری دومی دست تنها نیستی و کمک داری و مثلا غذای تازه درست می کنه برات، از دخترت هم مراقبت می کنه ووو... هم دخترت باهاشون اخت میشه، هم موارد لازم رو بهش آموزش میدی... چون دو تا بچه بدون کمک، خیلی سخت میشه... چون که بارداری با بچه ی 2-3 ساله توی خونه واقعا سخته چون نوپا شدن و واقعا خطرناکن، اگه یکم بزرگتر باشن بهتره ولی شما که زود می خوای دومی رو بیاری، واقعا سختت میشه... بازی می خواد، تنتروم داره، بغل کردن فراووون داره که توی همه شون پرستار می تونه کمکت باشه... خودت هم بالا سر دخترت هستی و نظارت داری... پرستار در منزل بصورتی که خود مادر هم باشه کلی از فشار رو کم می کنه... می تونی دورکاری بگیری بازم؟ که پرستار بیاد دخترت رو نگهداره، شما به کارهای شغلت برسی؟ البته متراژ خونه، اتاق اختصاصی برای خودت و.... هم مهمه بهرحال... از اونور دومی که بیاد در همین سن حدود 1 سالگی هم می تونی به پرستار بسپری و کارت رو شروع کنی (یعنی در کل استهلاک زمانی کمتر خواهی داشت... و تا وقتی که دومی رو باردار بشی می تونی دورکاری کنی)... شخصا اگه دو تا بچه می خواستم یا خونه ی بزرگ داشتم با دورکاری، حتی برای همین یه دونه هم پرستار می گرفتم که در حضور خودم با او باشه و من کار کنم...

سومی هم اینکه کماکان به سرچ کردن برای پرستار مورد تاییدت هم ادامه بدی تا یکی رو متناسب با استانداردت پیدا کنی...
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • nona، آیسان ۹۶
پاسخ
رز جان ممنون عزیزم از نوشته هات
واقعا سخته قبول دارم اون لحظه که همسرم میگه یکم زیادی حساسی بلاخره که باید به یکی اعتماد کنی واقعا خرخره خودم و خودشو میخوام بجوم
بابا حداقل باید حس خوبی بهش داشته باشم بدونم از عهده پرستاری و تربیت و آموزش بچه برمیاد بدونم آدم بدون مشکلیه تحقیقات اصلا کار کمی نیست امروز بهش گفتم اگر نظرت رو فلانیه ( یه خانم که تلفنی صحبت کردن) آدرس دقیق خونه محل کار همسرش محل مارهای قدیمیشو بگیر من فقط چند روز طول میکشه تحقیق کنم میگه ببین از خودش بپرس میگم نیست که ازینایی که پرسیدم واقعیت رو شنیدم!!!!
اره رز واقعا یه تصمیم جدی باید بگیرم حتی به قبمت خانه نشینی کامل و مادام العمر سر دخترم شوخی ندارم ( هرچند قطعا بعد یکی دو سال میتونم کار مناسبی پیدا کنم)
امروز بعش گفتم عزیزم من فقط به تو اعتماد کامل دارم پیشنهادم اینه بشینی خونه یک سال من برگردم سر کارم ( اینقدر امروز اخه گفت تو ادم خونه نیستی گفتم در خال خاضر تنها راه همینه من دخترمو همینطوری به امید خدا نمیسپرم میخوان همه بگن این حساسه یا هرجی)

آخه اون خانم اولیه که ازش پذیرایی کردم حرفمو که بهش شماره ماینیک دادم خواسته به خودم برگردنهددوباره زنگ زده همسرم گفته نگران همسرتونم نکنه از سدت علاقه و وابستگی بیمار بشه Smile ( هرچند همسرمم گفته بود شما نگران وضعیت بیعاری و تنبلی و اعصاب خودت باش)
  • Rose
پاسخ
نونا جون حساسیتت بی مورد نیست. واقعا نمیشه به هر کسی اعتماد کرد ... مطمئن باش نتیجه خوب این حساسیتت رو در آینده وقتی دخترت بزرگ شد متوجه میشی ..
مخصوصا تا وقتی دخترت به حرف نیومده خیلی باید مراقب باشی ... تایم زیاد در حد ۸ ساعت هم واقعا زیاده برای بچه این سنی ...

ولی حالا الان هم بمونی خونه ... ایشالا دومی رو بیاری باز به کمک احتیاج داری ...
اگه میشد از بین دانشجوهای علوم تربیتی یا روانشناسی کودک یا معلم مهد کسی پیدا میکردی خیلی خوب بود ... مثلا چند تا دوره با هزینه خودت هم میفرستادیش ... مث دوره کمک های اولیه و ... که هم برای اون خوب باشه هم برای شما ...
به نظر من پرستار بچه باید با خانواده تعامل داشته باشه ... شغلش فقط تر و خشک کردن بچه که نیست ...
  • nona، Rose
پاسخ
فلامینگو جان حداقل این چند نفری که من دیدم کاری نبودن اهل مطالعه یا کسب مهارت و دانشم نبودن وقتی با یکی یکی دو یاعت بشینی واقعا از زبان بدنش خیلی چیزها متوجه میشی
اره درست میگی واقعا کمک لازم دارم اما اگه به ادم تن پرور و بی خاصیت بیارم مطمئنم تو خونه بیشتر دق میکنم Smile اگه یه شخصی با مسخصاتی که گفتی پیدا کنم خودشم علاقمند باشه چرا که نه از خدامم هست برای آینده خودشم خوبه
  • فلامینگو
پاسخ
نونا تو یه ادم خفن هم بیاری نمیذاری دست به بچه ات بزنه Big Grin
  • nona، اركیده
پاسخ
نونا کاملا برام قابل درکه چی میگی...
فکر کنم مشکل ما اینه که بیشتر رفرنس هایی که خوندیم، یا افرادی که قبول داریم، خیلیاشون خارج میشینن و متاسفانه استاندارد مدنظرمون رو در ایران پیدا نمی کنیم...
وگرنه به خدا دیگه آرایش نکردن، عطر آنچنانی نزدن، ناخن کوتاه و مرتب بدون لاک و اینها، لباس مناسب، تسلط به آشپزی مناسب کودک، کمک های اولیه، تسلط به تکنیک های مختلف خواب، رعایت روتین ها و این مسائل دیگه شکستن شاخ غول که نیست... حتی یه دونه بچه رو درست بزرگ کنی اینا رو یاد می گیری... ولی واقعا حتی می بینی طرف حتی مادره اما بعد مدتها شیرخشک دادن، می بینی بلد نیست درست شیرخشک درست کنه و اول مثلا پودر رو میریزه بعد آب یا می بینی به جای بستن در شیشه، با انگشت سوراخ پستونک شیشه رو نگه میداره Sad اینو منی که حتی چند بار بیشتر شیرخشک ندادم هم می دونم اما خیلی از حتی مادرها اینو نمی دونن یا حتی دما و نسبت رو رعایت نمی کنن بعد مثلا میگن چرا بچه کمبود فلان چیزو گرفته، چرا مریض شده، چرا سنگ گرفت وووو... اونوقت ما از پرستار و مربی مهد انتظار داریم اینا رو بدونه.... یا بازی های هر سن که خودش کلییی دوره ی تخصصی برپایه ی شناختی داره... حالا خوبه انتظار نداریم مثلا متد رجیو امیلیا یا مونته سوری رو اجرا کنه، یا مثلا بر پایه ی رفتار انسان گرا کار کنه ووو... (مباحث خیلی تخصصی تر توی تربیت که بماااااند...)
رسما انگار هر کس هیچ کاری ازش برنمیاد، میاد میشه مربی مهد.... اکثرا هم بدون تخصص.. راستی من می دونم که موسسه ی دکتر علوی نژاد اکثرا فوق و دکترای روانشناسی تربیتی یا کودک دارن... میخوای چند تا دوره اونجا برو، ببین شاید بتونی با دانشجوهای این رشته ها لینک بزنی... یا کسی رو پیدا کنی... نسبت به اینکه آدم مثلا توی مهد دنبال آدم متخصص بگرده که پیدا نمیشه به نظرم بهتر نتیجه میده... من از هر کدوم از مربی های مهد پسرم که پرسیدم، رشته هاشون رو نگفتن، فقط گفتن دوره دیدن!!!! دوره های علوی نژاد هم جوریه که ضرر نمی کنی... کلا خیلی موثر و عالیه دوره هاش...
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
  • Nedaaa28، nona
پاسخ
نه ترگل جون اصلا اینطور نیستم دخترمو دست عمش خالش دختر خالش دادم که کاراشو بکنن مثلا بخوابوننش یا پوشکشو تعویض کنن من فقط دنبال یه آدم باتجربه و با معلومات و تمیزم همین
عینا همینا که رز جون گفت ترگل جان باور کن خود من این یکسال و قبلش نه ماه بارداری هیچ آرایشی نکردم ( حتی بدون سرب) فقط چند بار برای عمس یه رژ زدم بعدم پاکش کردم عطر و ادوکلن استفاده نکردم لاک نزدم حتی کرم نزدم
دخترم صورت ما رو میبوسه انتظار دارم پرستار هم همین باشه
واقعا تو‌روز شاید بالای بیست بار سی بار من دستمو میشورم موقع غذا پختن و ریز کردن مواد بعدش موقع سرو غذا موقع غذا دادن قبل و بعد تعویض موقع شیر دادن انتظار دارم اون طرف هم تمیز باشه
بقول رز بخدا انتظار حداقلیه خودشون مثلا بچه دارن نباید درست شستن آرایش نکردن نظافت ناخن نظافت لباس رو بدونن بابا قراره اندازه لیسانس من حقوق بگیره خب حداقل گوگل کنه یاد بگیره مثلا این هایملیخ رو والا تو گوگل اینستا هرجایی میشه دید احیا رو نیاز نیست حتما بره اتشنشانی یا اورژانس آموزش ببینه دو تا کایپ ببینه رو یه عروسک انجام بده حداقل تئوریشو یاد میگیره
غذا پختن و ایده غذا دادن کاری نداره آخه Sad من اتفاقا نگران بودم پرستار بیاد بگه خانم این چه طرز نگهداشتن بچه هست بهم ملی اموزش بده
پرستار اول یه تیکه از نون خامه ایشو داشت میداد به دخترم!!! پرستار دوم سنشو پرسید گفتم ۱۲ ماه میگه شعر بلده بخونه؟! گفتم خانم تازه ۴ تا کلمه میگه
بهش میگم ایدتون برای میان وعده چیه؟ میگه بستنی هر روز خیابی تپل میکنه!!! میگم عزیزم من اینجور چیزا به دخترم ندادم حالا حالاهام نمیدم میگه خب همینه ضعیف مونده بچه قبلی که مراقبش بودم تو یکسالگی باشنش اینقدر سنگین بود نمیتونست پاشه حتی الان دختر شما راه میره بخاطر سبکی و ضعیفیشه!!!! خب این آدما منو یاد اینپ تپسی انداختن سر هر خیابون دارن عضو میگیرن قطعا این وسط اعضای حسابی هم دارنا ولی مسلمه که تعداد نیروهای فاقد تخصصشون میچربه

رز واقعا همینطوره، حداقل هارم بلد نیستن گاهیSad
  • Nedaaa28، Rose، Sufii، Targol، ستی‌لیته
پاسخ
نونا جون حق داری. ولی تو تا ابد میتونی بگی اینا حداقله. و من تقریبا مطمئنم تا ابد پرستار یا مهدی پیدا نمیکنی که پرسنلش دستشو روزی سی بار بشوره. من میگم این کار و این سطح از حساسیت (امیدوارم الان به کلمه گیر ندین) فقط از یه مادر برمیاد.
البته مسلمه به من ربطی نداره، اصلا هم نمیخوام بگم حساسیتت رو بیار پایین یا به قول خودت از استانداردت بیا پایین. من توصیه میکنم واقع بین باشی و راستش خودتو خسته نکنی برای پیدا کردن چنین شرایطی برای نگهداری دخترت. بازم ببخشید دخالت کردم.

البته من دیگه تو این مورد نظری نمیدم. چون داره یه دو دستگی ایجاد میشه بین مادران تمیز و مسئول و آگاه و اونور امثال من لابد Smile) منم یکم کم حوصله ام Big Grin
  • **ماهور**، 2015، lili_61، liyane، Nedaaa28، nona، Sufii، ستی‌لیته
پاسخ
نونا جان با عرض شرمندگي من هم با ترگل جان موافقم
اين استانداردي كه داري ميگي از استاندارد كانادا هم بالاتره
و راستش من بعيد ميدونم يه پرستار با اين مشخصات پيدا كني
به نظرم اگه يكي رو پيدا كردي كه ٥٠ يا ٦٠ درصد اينايي رو كه گفتي رو رعايت ميكرد هم ميتونه گزينه خوبي باشه
اينو يادت باشه
اين چيزايي كه داري ميگي منو ياد مادر كامل و مادر كافي ميندازه
از پرستار حداعقل توي ايران ميتوني اگه تازه خوش شانس باشي پرستار كافي پيدا كني
شما پرستار كامل بعيد ميدونم بتوني پيدا كني
يعني كسي بدون اينكه اينكه اجبار به كار كردن داشته باشه از سر دلخوشي مطالعات كاملي در زمينه ي نگهداري از بچه داشته باشه
مدرك ارشد روانشناسي باليني يا كودك داشته باشه تا بتونه روحيات يه بچه رو به طور كاملا دقيق و كارشناسي بشناسه
آشپزي و خلاقيت بالايي داشته باشه تا بتونه براي بچه غذاهاي متنوع و تازه درست كنه
حوصله و روحيه ي خوبي براي بازي داشته باشه
و ....
واقعا فكر ميكني ميتوني با اين خصوصيات پرستار پيدا كني؟!
بيشترشون از سر اجبار و اينكه فكر ميكنن حالا بچه داري مهارت و دانش خاصي نميخواد تن به اين كار ميدن

بيشترين چيزي كه بايد دنبالش باشي اينه كه دخترت بتونه باهاش ارتباط خوبي برقرار كنه و دوسش داشته باشه
و خود پرستار اگه مواردي رو كه ازش ميخواي رو بلد نباشه حداعقل اونقدر با وجدان و اخلاق باشه كه ازت ياد بگيره و براي دخترت اجرا كنه
  • **ماهور**، lili_61، Nedaaa28، nona، Sufii، Targol، اركیده، ستی‌لیته
پاسخ
ترگل جون تو که پرستار خوبی پیدا کردی و ازش راضی ای دختراتم باهاش اکی ان چه ارتباطی داره به مادرتمیز و آگاهSmile
مهم همینه که خودت راضی باشی و آرامش داشته باشی
بارها هم گفتی که خیلی راضی ای و پشیمونی که چرا زودتر پرستار نگرفتی خب این عالیه
ولی خب این کسایی که من دیدم به هر دلیلی اکی نبودن و هدف از طرح تو اینجا ایجاد دو دستگی که به تظرم معنی نداره نیست صرفا اخذ نظرات بقیه هست کما اینکه بعضا اینجا بچه ها رو به خانواده میسپرن یا پرستار از معرف یا شرکت گرفتند
مدال افتخار نمیدن به مادری که بشینه خونه یا برعکس مادری که بچه رو بده پرستار یا مهد برگرده سرکار
تهش یه موضوع شخصیه بین پدر و مادر و بچه
ولی اگر شما رو ناراحت میکنه یا بعضا دوستای دیگه رو که حداقل هایی که گفتم رو از نظر خودم به هر دلیل شخصی ندارند یا اینها جزو الزاماتشون نیست به نظر شخصی خودشون قطعا پستی در این مورد نمیگذارم چون به حد کافی روحیه نو مادرها ضعیفه عزیزم قرار نیست به همدیگه آسیب بزنیم
نه ایانه جون اینها اصلا کافی و کامل بودن نیست حداقل از نظر من برای داشتن بچه باید آموزش دید میخواد مادر پدر باشه میخواد پرستار
اصلا کانادا امریکا یا هر کشور دیگه که شرایط مهدشو نمیدونم با اینجا مقایسه هم نمیکنم چون حتی پایه های اولیه جهت امکان مقایسه وجود نداره دقیقا درست میگی البته من تو مهدا اشنایی ندارمولی با صحبتای مونا جان و رز جان مشتاق شدم جاهایی که معرفی کردن پرس و جو کنم شاید شخص مناسب پیدا شد، ولی حداقل کسانی که این چند روز دیدم متاسفانه از سرنیاز و اینکه کار دیگه بلد نیستن نگهدار کودک شدن گویا متاسفانه، که خب اشتباهه و نشاندهنده عدم نظارته. چرا که بر خلاف تصور یکی از شغلهای واقعا حساسه.
بهرحال این موضوع رو میبندم عزیزان.
  • Celin، lili_61، liyane، Nedaaa28، Rose، Targol
پاسخ

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 18 مهمان