خب بچه ها ببخشید من تازه آزاد شدم:
مواد لازم :
گوشت سردست بره
آلو یا آلوچه
لواشک
بادمجون
سیب زمینی
چغندر یا لبو
اسفناج
به
سبزی پلویی یا شوید
خب بچه ها اولش بگم که معمولا بهتره تهچین روتو حجم بالا بپزید اگه کم بپزید معمولا به اون حذابی نمیشه.
به برنج در حال جوش یک دقیقه قبل آبکش سبزی پلو یا اگه نداشتید شوید اضافه میکنید و برنج رو آبکش میکنید فقط حواستون باشه خیلی دون بردارید.
بادمجونو نمک میزنید کمی بعد شکمش رو باز میکنید کمی تفتش میدید چهارطرفشو بعد برش میدارید توی شکمش رو با لواشک پر میکنید بهتره بادمجون ریز باشه که هم خوش خوراکتره هم میتونید به تعداد نفرات بادمجون بگذارید بادمجونا رو میذارید کنار. اسفناجم که میپزید میذارید کنار. سیبزمینی ریز میشورید تمیز با پوست میذارید کنار. چغندر اگر نبود لبو رو حلقه حلقه کنید اونم بذارید کنار. به هم ۴ تکه کتید بذارید کنار. آلو یا آلوچه هم هرچقدر دوست دارید بذارید کنار.
گوشت سردست رو نمک و فلفل بزنید دو دقیقه تفت مختصر دوطرفشو بدید بذارید کنار. حالا یه قابلمه بزرگ بردارید کفش روغن بریزید تهدیگ خیلی مهمه که تهچینتون تهدیگ خوب داشته باشه برنج رو بردارید یه مقدار یکم سبزی اضافه تر قاطیش کنید قشنگ کف قابلمه فشرده کنید ترجیحا لایه ضخیم حتما. دوباره یکم برنج بریزید روی لایه تهدیگ. حالا گوشت رو بچینید روش ( حتما زیرش برنج بریزید که نچسبه به کف قابلمه) بعد آلوها رویذارید روگوشت حالا یکم برنج بریزید و چغندر یا لبو رو بگذارید دوباره برنج بریزید به بگذارید باز برنج بریزیدسیب زمینی ها رو بچینید. دوباره برنج بریزید بادمجون شکم پر ها رو بگذارید. دوباره برنج بریزید و اسفناج بگذارید و در نهایت دوباره روش برنج بریزید. درشو خوب بگذارید با شعله خیلی کم بگذارید ۴ تا تا ۵ ساعت حدودا بپزه اگر دیرتر گذاشتید و مثلا دوساعت اینا زمان داشتید حتما گوشت رو قبل گذاشتن تو برنج. تفت بدید و بذارید حدود یک ربع بیست دقیقه با اب خودش بپزه وگرنه تو دوساعت با بخار برنج خوب نمیپزه. اگر میتونستید ۴ ساعت زمان بدید که همونطور بگذارید .
برنج که کمی بخار کرد روغن داغ ( روغن محلی یا کره آب شده داغ) روی برنج بریزید درشو ببندید تا بپزه.
مهمترین نکته سرو غذاست که باید لایه لایه بکشید دو تا دیس بردارید لایه اول برنجو بریزید تو دیس برنج اسفناجارو بچینید تو دیس دیگه. دوباره برنج تو دیس یزنج بادمجونا تو دیس اسفناج و الی آخر. تهدیگم که جدا ظرف میکنید. این غذا با ماست و لبو یا بورانی سرو میشه.
حالا یه نکته اگه بادمجون و به رو حذف کنید بجای سبزی پلوفقط کمی شوید بزنید بعد به برنج موقع آبکش عدس نیم پخته اضافه کنید این میشه تهچین شاهرودی. اگه برنج کلا سفید باشه و تمام مخلفات حذف بشه بجز سیب زمینی و ته یگ هم سیب زمینی بگذارید میشه تهچین فیروزکوهی. ولی خود من دستور بالا روبیشتر از همه دوست دارم.
بپزید توش جان کنید
ممکنه هر کسی بنا به سلیقش بخشی ازین مخلفات رو حذف کنه اما این دستور، دستور اصیل تهچین منطقه سمنان هست.
مواد لازم :
گوشت سردست بره
آلو یا آلوچه
لواشک
بادمجون
سیب زمینی
چغندر یا لبو
اسفناج
به
سبزی پلویی یا شوید
خب بچه ها اولش بگم که معمولا بهتره تهچین روتو حجم بالا بپزید اگه کم بپزید معمولا به اون حذابی نمیشه.
به برنج در حال جوش یک دقیقه قبل آبکش سبزی پلو یا اگه نداشتید شوید اضافه میکنید و برنج رو آبکش میکنید فقط حواستون باشه خیلی دون بردارید.
بادمجونو نمک میزنید کمی بعد شکمش رو باز میکنید کمی تفتش میدید چهارطرفشو بعد برش میدارید توی شکمش رو با لواشک پر میکنید بهتره بادمجون ریز باشه که هم خوش خوراکتره هم میتونید به تعداد نفرات بادمجون بگذارید بادمجونا رو میذارید کنار. اسفناجم که میپزید میذارید کنار. سیبزمینی ریز میشورید تمیز با پوست میذارید کنار. چغندر اگر نبود لبو رو حلقه حلقه کنید اونم بذارید کنار. به هم ۴ تکه کتید بذارید کنار. آلو یا آلوچه هم هرچقدر دوست دارید بذارید کنار.
گوشت سردست رو نمک و فلفل بزنید دو دقیقه تفت مختصر دوطرفشو بدید بذارید کنار. حالا یه قابلمه بزرگ بردارید کفش روغن بریزید تهدیگ خیلی مهمه که تهچینتون تهدیگ خوب داشته باشه برنج رو بردارید یه مقدار یکم سبزی اضافه تر قاطیش کنید قشنگ کف قابلمه فشرده کنید ترجیحا لایه ضخیم حتما. دوباره یکم برنج بریزید روی لایه تهدیگ. حالا گوشت رو بچینید روش ( حتما زیرش برنج بریزید که نچسبه به کف قابلمه) بعد آلوها رویذارید روگوشت حالا یکم برنج بریزید و چغندر یا لبو رو بگذارید دوباره برنج بریزید به بگذارید باز برنج بریزیدسیب زمینی ها رو بچینید. دوباره برنج بریزید بادمجون شکم پر ها رو بگذارید. دوباره برنج بریزید و اسفناج بگذارید و در نهایت دوباره روش برنج بریزید. درشو خوب بگذارید با شعله خیلی کم بگذارید ۴ تا تا ۵ ساعت حدودا بپزه اگر دیرتر گذاشتید و مثلا دوساعت اینا زمان داشتید حتما گوشت رو قبل گذاشتن تو برنج. تفت بدید و بذارید حدود یک ربع بیست دقیقه با اب خودش بپزه وگرنه تو دوساعت با بخار برنج خوب نمیپزه. اگر میتونستید ۴ ساعت زمان بدید که همونطور بگذارید .
برنج که کمی بخار کرد روغن داغ ( روغن محلی یا کره آب شده داغ) روی برنج بریزید درشو ببندید تا بپزه.
مهمترین نکته سرو غذاست که باید لایه لایه بکشید دو تا دیس بردارید لایه اول برنجو بریزید تو دیس برنج اسفناجارو بچینید تو دیس دیگه. دوباره برنج تو دیس یزنج بادمجونا تو دیس اسفناج و الی آخر. تهدیگم که جدا ظرف میکنید. این غذا با ماست و لبو یا بورانی سرو میشه.
حالا یه نکته اگه بادمجون و به رو حذف کنید بجای سبزی پلوفقط کمی شوید بزنید بعد به برنج موقع آبکش عدس نیم پخته اضافه کنید این میشه تهچین شاهرودی. اگه برنج کلا سفید باشه و تمام مخلفات حذف بشه بجز سیب زمینی و ته یگ هم سیب زمینی بگذارید میشه تهچین فیروزکوهی. ولی خود من دستور بالا روبیشتر از همه دوست دارم.
بپزید توش جان کنید
ممکنه هر کسی بنا به سلیقش بخشی ازین مخلفات رو حذف کنه اما این دستور، دستور اصیل تهچین منطقه سمنان هست.