۱۴۰۱/۱۲/۶، ۰۱:۱۶ صبح
(۱۴۰۱/۱۲/۵، ۰۹:۲۶ عصر)صنوبر۷۱ نوشته است: درسته رخشید دقیقاا این هستا که همه وضعشون بد نیست ولی همه میگن به نسبت خودمون بدتر شدیم ولی من عمیقا باور دارم که نه اینجوری نیست خیلیا به نسبت خودشونم بدتر نشدن
من و همسرم به شخصه هزینه هامون افزایش یافته و چندین برابر شده (هزینهدهای شغلی مثلا مالیات) اطرافیونمون هم که مشاغل مثل خودمون دارن یعنی افراد تحصیلکرده هستن که اغلب تحصیلات بسیار بالایی دارن و شغلشون کاملا مرتبط با تحصیلشون هست و نه رانت دارن نه ارث و میراث، اونا هم دقیقا شرایط مارو دارن ولی خب تو این بازه زمانی که همه چی بدتر شده اغلب سرمایه های ریالی(باتوجه به درآمدشون) تبدیل به ارزهای خارجی ملک یا ماشین خارجی شده ، خب در ظاهر شاید افراد مثل تو قضاوت کنن و بگن شرایط اینا چقدر خوبه ولی درواقع نیست
میدونی چرا
مثلا من نوعی n تومن درآمد داشتم سابقا با اون رقم میتونستم یه آپارتمان کوچک یه جای متوسط یا ضعیف تهران یا اطرافش بخرم ولی الان امکان پذیر نیست میام با اون پول مثلا طلا یا ارز میخرم تو خط آخر رو از من میشنوی ، تو دلت میگی ای بابا فلانی میگه ندارم رفته n تومن طلا خریده یا ارز ، بعد ذهنت شروع میکنه تحلیل میگه خب من نمیتونم فلانی تونسته پس اوضاع مردم بد نیست اوضاع من بده
در صورتی که اشتباهه، منی که پول خونه چند سال پیش الان نمیتونم کاری بکنم و مجبور به خرید ماشین یا طلا هستم فقیرتر شدم به نسبت خودم ...
یه موضوع دیگه هم که وجود داره قیمت های غیر واقعی هست که این شبه رو ایجاد میکنه
مثلا من ۵ سال پیش ۲۵۰ م دادم یه ماشین خریدم الان همه میگن ماشین من شده ۲.۵ میلیارد در صورتی که ۲.۵ م من شده یک ماشین!
یعنی پول من بی ارزش شده
یعنی کارکردن من بی ارزش شده
یعنی هرچه بدوئه ام همینایی که دارم رو نمیتونم حتی ارتقا بدم فقط میتونم حفظ کنم
مطمئن باش آدمهای نرمال در شرایط نرمال (کارکرد خودشون بدون هیچ راه میانبر و خلافی) سفرشون کوچکتر و هزینه هاشون بزرگتر شده
ولی حذف یکسری از چیزها باز بستگی داره به درآمد افراد مثلا گوشت از سفره خیلی ها حذف شده ولی تا از سفره من نوعی حذف بشه خیلی زمان میبره (مثالها شخصی نیست)
ولی درنهایت همه داخل یه کشتی هستیم که طبقات مختلف داره هرکس تو هر طبقه ای باشه بلاخره آب بهش میرسه فقط زمانش متفاوته ...