۱۴۰۲/۱/۱۹، ۰۱:۳۷ عصر
(۱۴۰۲/۱/۱۹، ۱۱:۰۱ صبح)**ماهور** نوشته است: آخه من به نظرم میاد آدم بعد زایمان انقدر خسته و کوفته ی زایمانه و بدنش بی جونه و بعدشم انقدر درگیر شب بیداری و بیخوابی کشیدنه که اصلا تا چند ماه اول توانایی رابطه نداره. اینا چطوری انقدر فعال بودن؟
ماهور اگه کمک داشته باشی، خیلیییی خستگی و اینا کم میشه... درصد زیادی از رنجی که تازه مادرا می کشن، بخاطر اینه که تنهایی باید کار کنن و کار بچه، خونه، خودشون، غذا و اینا همه با خودشونه، استراحتم ندارن، از پا درمیان... ولی کمک داشته باشی، چرا نشه رفت رو کار
اصلا وقتی خوب بخوری و بخوابی، نگران خونه هم نباشی، بچه گریه کرد 1-2 نفر باشن که بچه رو بگیرن خب معلومه هم زخمت زود خوب میشه، هم خستگی حس نمی کنی، تازه راست هم می کنی
ولی مثلا من از خودم بخوام مثال بزنم، کلا 3 روز کمک داشتم اونم باز با رودروایسی و اینا بود یعنی از همون اول خودم بچه رو بغل کردم و نمیذاشتم خش زیاد بیاد و بغلش کنه... و واقعا شانسی که داشتم خوش زخمم و زود زخمام بسته میشه وگرنه خیلی از خانما زخماشون طول میکشه تا بسته شه و مثلا خش میگفتتتتت که تا 40 روزگی زخمش باز بود و عفونت می کرد، اما خب از اونور میگفت سر 40 روز بچه رو گذاشتم رفتم سر کار!!!!!! نمی دونی اینو باور کنی یا اونو... ولی خب مشخصه که کمکی داشته باشی، می تونی به خیلی کارات برسی... او هم بچه ی 40 روزه رو گذاشته خونه و با زخم باز عفونت کرده برگشته سر کار!!!! خب اگه شاغل نباشی، لابد با زخم عفونت کرده روی کار هم میشه رفت دیگه
کلا و واقعا کمک داشتن یه موهبته و منظور هم کمک مردا نیست که همه چیزو باید بهشون آموزش بدی یا بخوای وووو... منظور آدمای دلسوزیه که یا چند تا بچه بزرگ کردن خودشون، یا آموزش دیدن وووو... وگرنه آدم ناشی بیاد کمک، یکم هم کله شق باشه، فقط مادر و بچه رو عذاب میده...
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم

![[-]](http://khanumha.com/images/collapse.png)