پری جان، عزیزم
شما بدون در نظر گرفتن شرایط زمانه و نوع زندگی در چند قرن پیش نمیتونی قضاوت کنی!
یکی از مشخصههای عصر ما افراط و تفریطه!
چون امروزه این بحثها باب شده، عدهای ندانسته سعدی رو به ضد زن بودن متهم میکنن؛ در حالی که اگر آثار سعدی رو عمیق و با دقت بخونیم اصلاً به همچین چیزی نمیرسیم. اینها نتیجۀ برداشتهای سطحی و به دور از انصاف دوران ماست
ما به صورت آکادمیک جمیع شرایط رو بررسی میکنیم و هر متن کهنی رو بر اساس شرایط زمانش میسنجیم
این پدیدۀ نگریستن به همه چیز، فقط از دریچۀ زمان خودمون، پدیدهایست نو که متاسفانه در سالهای اخیر شاهدش هستیم.
گلستان و بوستان رو عمیق و فرازمان بخونیم و از نکتههای ناب تربیتیش بهره ببریم
بزرگانی مثل شفیعی کدکنی بارها سر کلاسهاشون فغانشون دراومد از این طفل زمان زمان و نسبتهای روا
پیشنهاد میکنم که همهچیز رو از دریچۀ زن و مرد نگاه نکنیم!
سعدی در چند جای بوستان و گلستان به پسران جوان هم تاخنه! پس بگیم ضد مرده
با چند جا از بازرگانان خرده گرفته، پس باید بگیم ضد تجارته
بر غلامانی خرده گرفته پس باید بگیم ضد سیاهپوستانه!
این، پیامد نظاره کردن همه چیز فقط از دریچه زمان خودمونه
در پایان، پری عزیزم
البته نمیخوام دیدت رو عوض کنم؛ چون هرکس خودش به بینشی که داره میرسه
فقط میخواستم راهنمایی کنم که این برداشت درست نمیتونه باشه.
در برابر بزرگانی که دراین راه، کارهای ارزشمندی کردند شرمگینم که بگم حدود بیست ساله که زندگی من وقفه فلسفه و ادبیاته و به طور اخص، کارم در چند سال گذشته به صورت مستقیم در خصوص شیخ اجل، سعدی شیرازی بوده و صبح و شامم وقف شناخت بیشتر سعدی
باری
خوشحال میشم همراه با هم، چند صباحی رو فارغ از هر عقیدهای، پای صحبتهای شیخ اجل، سعدی شیرازی بشینیم
شما بدون در نظر گرفتن شرایط زمانه و نوع زندگی در چند قرن پیش نمیتونی قضاوت کنی!
یکی از مشخصههای عصر ما افراط و تفریطه!
چون امروزه این بحثها باب شده، عدهای ندانسته سعدی رو به ضد زن بودن متهم میکنن؛ در حالی که اگر آثار سعدی رو عمیق و با دقت بخونیم اصلاً به همچین چیزی نمیرسیم. اینها نتیجۀ برداشتهای سطحی و به دور از انصاف دوران ماست
ما به صورت آکادمیک جمیع شرایط رو بررسی میکنیم و هر متن کهنی رو بر اساس شرایط زمانش میسنجیم
این پدیدۀ نگریستن به همه چیز، فقط از دریچۀ زمان خودمون، پدیدهایست نو که متاسفانه در سالهای اخیر شاهدش هستیم.
گلستان و بوستان رو عمیق و فرازمان بخونیم و از نکتههای ناب تربیتیش بهره ببریم
بزرگانی مثل شفیعی کدکنی بارها سر کلاسهاشون فغانشون دراومد از این طفل زمان زمان و نسبتهای روا
پیشنهاد میکنم که همهچیز رو از دریچۀ زن و مرد نگاه نکنیم!
سعدی در چند جای بوستان و گلستان به پسران جوان هم تاخنه! پس بگیم ضد مرده
با چند جا از بازرگانان خرده گرفته، پس باید بگیم ضد تجارته
بر غلامانی خرده گرفته پس باید بگیم ضد سیاهپوستانه!
این، پیامد نظاره کردن همه چیز فقط از دریچه زمان خودمونه
در پایان، پری عزیزم
البته نمیخوام دیدت رو عوض کنم؛ چون هرکس خودش به بینشی که داره میرسه
فقط میخواستم راهنمایی کنم که این برداشت درست نمیتونه باشه.
در برابر بزرگانی که دراین راه، کارهای ارزشمندی کردند شرمگینم که بگم حدود بیست ساله که زندگی من وقفه فلسفه و ادبیاته و به طور اخص، کارم در چند سال گذشته به صورت مستقیم در خصوص شیخ اجل، سعدی شیرازی بوده و صبح و شامم وقف شناخت بیشتر سعدی
باری
خوشحال میشم همراه با هم، چند صباحی رو فارغ از هر عقیدهای، پای صحبتهای شیخ اجل، سعدی شیرازی بشینیم