امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تجربیات مادران از بارداری و زایمان و توصیه های مفید
درباره ی سایت ها و کتابها

کتاب من زیاد خوندم، ولی مفیدترینشون مادرکافی و شادترین کودک محله بود که شادترین کودک محله کل مطالبش توی 10 صفحه آخر خلاصه شده بود و کار آدم راه میفته اگه وقت خوندن نداره... بینید جذبتون می کنه یا نه...

کتابای خوب دیگه درباره ی بارداری، کتاب های بارداری و راهنمای بارداری برای پدران انتشارات دامیز بود... 

برای خواب، کتاب روش های روش های درمان بی خوابی نوزادان و کودکان نوپا انتشارات هیرمند به شدت جزئیات و نکات مهم رو خوب نوشته و علیرغم حجم بالا سریع خونده میشه...

ولی کتاب هایی مثل اکثر کتب انتشارات بافرزندان، مثل تربیت بدون فریاد (طرف هیچ نکته ی خاصی رو آموزش نمی داد و فقط سیستم بچه رو یکم اشاره میکرد و دائم به زندگی خودش رفرنس میداد که توی اکثر کتاب های این انتشارات همین مدل آموزش هست...) یا کلیدهای تربیت فرزند شاد (انگار یه مامان بزرگ قدیمی نشسته بالاسرت هی میگه حالا اشکال نداره تا نوجوانی بچه ت پیشت بخوابه، اشکال نداره تا چند ماه بیشتر شیر بخوره، اشکال نداره به غذای بچه نمک و شکر بزنی وووو... یعنی روش های کاملا منسوخ توی کتاب دائم تکرار میشه... یعنی من فشارم میرفت بالا این کتابو دست میگرفتم...) یا کتاب آموزش دستشویی رفتن اصلا نکته ی آنچنانی نداشت، علائم رو اشاره ی خاصی نکرده بود... یعنی در مقابل بعضی پکیج های آموزش دستشویی مثل خانم هاجر سجاد اصلا حرفی برای گفتن نداره... (استثنا هم داشت مثل کتابایی که برای رده های سنی مختلفه مثلا روش های برخورد با کودک 1 ساله)...

یا یه سری کتاب ها اسم درکردن واقعا، ارزون هم نیستن، مثلا تربیت بدون فریاد برای یه والد حرف آنچنانی نداره و داره سیستم تکامل بچه و بچه داری رو توضیح میده... بیشتر به درد کسایی میخوره که میخوان دوره های فرزندپروری بذارن یا تسهیلگر کودک بشن... به درد والدین نمیخوره... یا مثلا سری همه ی کودکان/مادران سالمند اگر ووووو بقیه ی جلدهاش، کتاب من و کودک من الان فکر کنم 200 تومنه ولی در عمل آنچنان مفید نیست... بخش بادراریش هم بد نیست ولی خب خیلی دیگه قدیمی شده... خلاصه توی زمان باارزش بارداری و بعد از تولد، لازم نیست خیلی وقتتون رو با مطالب مختلف و کتب عجیب و غریب پر کنید...
Heart Heart Heart Heart Heart
پیج هم دکتر ظریفی برای مطالب علمی خوبه ولی خودتون هم باید کنارش مطالعه کنید...
زمان ما چند تا مامان ساکن خارج بودن، بچه هاشون هم یکم از بچه های ماها بزرگتر بودن... بعد اونها هی میگفتن نمک و شکر ممنوعه، ظریفی میگفت نه بچه ی ایرانی اگه فرنی نخوره چی بخوره؟ مگه میشه به بچه ی ایرانی حریره بادوم نداد؟ بچه ی ایرانی که سر سفره قراره قورمه سبزی بخوره چطور باید بهش پوره داد بعدا غذای سفره رو نمیخوره ووو...
خلاصه کار به بلاک کردن و افشاگری های مجازی کشید...
و حدود 1 سال یعد از بلاک کردن اونها، شروع کرد به گفتن این مطالب که تا 2 سالگی!!! شکر و نمک ممنوعه و....... یعنی از توصیه ی اونها که میگفتن طبق پروتکل های کشورهایی مثل آلمان و استرالیا تا 1 سال ممنوعه، این خانم گفت تا 2 سال ممنوعه... چون چند تا لایو با دندانپزشک های کودکان گذاشت و فهمید دنیا چه خبره... کلا یکم زیادی مغرور و کله شقه و خیلی به پزشک ها فقط اهمیت میده و ارزش قائله... بثیه رو یه جوری تحقیر میکنه انگار...
خلاصه...

از روانشناسان کودک، خانم هاجر سجاد رو من خیلی می پسندم، چون یکی از مسائل مهم برای من اینه که خود روانشناس، بچه داشته باشه... که خانم سجاد دارن و واقعا حرفهاشون روتین آدم میشه... اطلاعاتشونم نسبتا به روزه... من کلی از لایوهاشون رو دیدم، کانال هم دارن فکر کنم و علیرغم اینکه بچه ندارن خوب مطالب رو توضیح میدن اما خب اصلا جامع نیست مطالبشون... یعنی هی همه چیز تیکه تیکه و چند دقیقه چند دقیقه اس و باعث میشه آدم تمرکز نداشته باشه ولی خانم سجاد لایوهای موضوعی دارن یعنی مثلا حین کار خونه میذارم و گوش میدم و همه ی مطالب مربوط به اون بحث گفته میشه و جمع بندی میشه و تمام میشه... لازم باشه پکیج ها خودشونم بعدش میگن که اگه کسی علاقه داره بره و تهیه کنه...

برای صحبت کردن با بچه، اصول کلی بازی و زندگی با کودک، و کلا مباحث مرتبط با رشد ذهنی بچه، پیج دکتر لاله نایب (گفتاردرمان) logopedresurs رو می پسندم، ایشون هم لایوهای سنگین و جامع دارن یعنی مطلبی رو که میگن دیگه می تونی پرونده ش رو ببندی و هی لازم نیست پیج رو هزار بار بالا و پایین کنی...

مشاور خواب کودک به جز همون sleep_mama_sleep، littlezdream هم خیلی می پسندم، لایوها جامع و مفید و نسبت به خیلیا واقعا کوتاهه، مه سا می دونه هر لایو و هر پست چی بگه که بیشترین استفاده رو بشه ازش کرد، چون خودش هم بچه ی کوچیک داره...
پیج های مرتبط با بچه داری، its.mom.life, mom_with_kid, smallpersianlibrary
پیچ هایی که مامان ها دارن و درباره ی بچه صحبت می کنن اولیش niky.world هست که از امروز داره پیج رو غیرفعال می کنه Sad... دیگه mi.moo63 هست که خیلی خوبه...  motherese.ir, mi.and.ardi

یه سری پیجهای خارجی هم هستن برای بازی، غذا، مادرانه و... مثل montessori_activities, mothercould, activelittles, healthiest_baby, yummytoddlerfood, psychedmommy, recycleandplay, perfectpreschoolplans, newwaysnutriyion, 7daysofplay, recycleandplay, play_at_home_mummy, kids.eat.in.color

پیج بازی و غذای کودک فارسی هم زیاده... سرچ کنید خیلی مطلب میاد... چندتا خوبش که بهتره بچه همسن با شما داشته باشن هم خوبه... چند تا از پیج ها مثل mothercold بچه ی سومش رو حدود 6ماهه حامله اس... به زودی بچه اش میاد و خیلی میتونه کمکتون کنه برای ایده ی بازی و فعالیت و... بعضیا مثل play_at_home_mummy چندماهیه غیرفالن ولی بازیاش قشنگ به ترتیب سنه یعنی برید پایین بازیهای از بدو تولد دختر سومش رو می بینید و کم کم بزرگ میشه بازیا رو هم دنبال می کنید...

سایت هم از بهترین ها، https://www.rch.org.au/kidsinfo/fact_sheets/ هست، بیمارستان سلطنتی کودکان ملبورن... توی همین صفحه که گذاشتم روی حرف اول بیماری کلیک می کنید، اسم بیماری رو پیدا کرده و کلیک می کنید، صفحه ای که باز میشه، دیتاش به زبان انگلیسیه اما توی بالای صفحه، زیر اسم بیماری، زبان های مختلف هست که یکیش فارسیه... می تونید براحتی به آخرین اطلاعات روز درباره ی بیماری به زبان ساده و فارسی دسترسی پیدا کنید...
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Hami99، Mari90، mona70، nona، shiningdiamond، youtab، خانم فسقلی، شماره مجازی تیندر
پاسخ

پیام‌های داخل این موضوع
RE: تجربیات مادران از بارداری و زایمان و توصیه های مفید - توسط Rose - ۱۴۰۰/۴/۱۷، ۰۲:۴۵ عصر

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان