سوپ سفت کننده ی دل: (1سال به بالا)
مواد لازم:
عدس 1 مشت
برنج 1 مشت
تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری
هویج متوسط 1 عدد
گل ماهیچه 1 تکه
طرزتهیه:
همه ی مواد رو با یه مقدار آب بزارین حسابی بپزه و بعد از پخت با گوشت کوب برقی لهش کنین تا حالت حلیم پیدا کنه و با آبلیموی تازه یا ماست (که برای این حالت نی نی ها بهتره) بدین جوجوتون بخوره و حالشو ببره .
آش حبوبات(9 ماهگی)
عدس و لوبیا 10گرم معادل1 قاشق غذا خوری
گوشت چرخ کرده گوسفند 20گرم معادل 1 قاشق غذاخوری
پیاز 5گرم معادل یک چهارم یک پیاز
برنج 10گرم معادل 1 قاشق غذاخوری
سبزی(جعفری، شوید، گشنیز ریز شده) 5گرم معادل1 قاشق غذاخوری
کره 5گرم معادل نصف قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
عدس و لوبیا را که قبلاً خیس گذاشته اید و چند بار آب آن را عوض کرده اید با گوشت و پیاز کاملاً بپزید. بعد برنج و سبزی را اضافه کنید تا برنج لعاب بیندازد. در انتها کره را هم اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری ماست نیز به غذا اضافه کنید.
آش شوربا(8 ماهگی):
مواد لازم:
نان به اندازه 3 کف دست
آب حدود80 cc
شیر60 cc
زرده تخم مرغ 1 عدد
کره 1 ق مرباخوری
نان را تکه تکه میکنیم وبه همراه آب میزاریم روی شعله ملایم صبر میکنیم تا آب کاملاً جذب نان بشه بعد با پشت قاشق نان را کامل صاف میکنیم(توی دستور اصلی این غذا اومده که با مخلوط کن اینکار رو انجام بدیم تا یه پوره یکدست درست بشه ، اما من ترجیح میدم که با قاشق صافش کنم).بعد در یه ظرف دیگه زرده تخم مرغ را با شیر کاملاً مخلوط می کنیم وبه پوره نان اضافه میکنیم.مرتب هم میزنیم تا زرده خوب پخته بشه در انتها کره رو هم اضافه می کنیم.می تونیم برای بیشتر کردن ارزش غذائی آش،بهش 1 ق مرباخوری پودر مغز بادام هم اضافه کنیم.
میتونیم برای خودمون هم کمی نمک وفلفل بهش اضافه کنیم و ازش بخوریم.
حلیم نی نی (2)
حلیم گوشت و لوبیا سفید یا حلیم گوشت و ماش
مواد لازم :
گوشت به اندازه یک تخم مرغ
پیاز نصف یک عدد کوچک
لوبیا سفید یا ماش یا ذرت یک قاشق غذاخوری
کره یک قاشق مرباخوری
این حلیم ها نیاز به شکر ندارند و طرز تهیه آنها مانند حلیم گندم است
لوبیا را بهتر است از شب قبل خیس کنید ماش نیاز به خیساندن از شب قبل ندارد ولی ذرت اگر قبل از پختن یکی دو ساعت خیس بخورد کافی است
آش ماش نی نی
آش ماش کودک(8 ماهگی)
مواد لازم:
ماش: 2 قاشق غذاخوری
برنج:2 قاشق غذاخوری
شلغم: یک عدد کوچک
یک نیمه پیاز کوچک
یک تکه ماهیچه یا قلم
جعفری خرد شده: به مقدار لازم
طرز تهیه:
نکته حساس در تهیه آش ماش گرفتن پوست آن است که با کمى دقت بآسانى آماده میشود. ابتدا ماش را با چند مقداری آب در ظرف مناسبى می خیسانیم و بعد از مدتی آب آن را خالی کرده و مجدد آب میریزیم و روى حرارت ملایم میگذاریم تا ماشها بپزند و مرتب بهم میزنیم تا پوست ماش جدا شود و روى ظرف بیاید و با کفگیر آنرا میگیریم و گاهى کمی آب سرد در آن میریزیم که پوستهاى ماش بهتر جدا شوند طریقه دیگر گرفتن پوست ماش بدین قرار است که بعد از خیساندن ماش آن را میپزیم و از آبکش رد میکنیم سوراخهاى آبکش باید بحدی باشد که مغز ماش از آن رد شود ولى پوست ماش در آبکش باقى بماند.
بعد برنج را تمیز میکنیم میشوئیم و با پیاز رنده شده و یک تکه ماهیچه یا استخوان قلم داخل ظرف میریزیم . گوشت یا قلم که خوب پخته شد شلغم را داخل ظرف میریزیم حرارت باید کاملا ملایم باشد و آش را گاهى باید بهم زد تا تمام مواد پخته شود،در انتها جعفری تمیز کرده و خرد شده را به آن اضافه می کنیم و بعد با چاشنی دلخواه سرو می کنیم.
*با استفاده از کمی نعناع داغ و پیاز داغ می توانید خودتان هم از این آش میل کنید.
**در صورت عدم تمایل به استفاده از شلغم می توانید آن را حذف کنید. اگر به دلیل بوی شلغم مایل به استفاده نیستید بوی آن در ترکیب با مواد تا حدودی زیادی -نه کاملا- از بین می رود
عدسی با شیر و کره
نوع دیگر عدسی با شیر و کره :
میتوانید پس از پخت کامل عدس ها و میکس کردن آنها داخل آن 2 لیوان شیر ( یا کمی خامه ) بریزید و کمی بجوشانید تا خیلی شل نباشد و جا بیافتد و در انتها کمی کره به آن اضافه کنید . این نوع عدسی سفید برای صبحانه نی نی ها ایده آل است .
این صبحانه برای بچه های یکسال به بالا توصیه میشود.
عدسی نی نی
عدسی : (8ماهگی)
عدس یک لیوان
سیبزمینی متوسط یک عدد
پیاز رنده شده و تفت داده شده سه قاشق غذاخوری
آرد یک قاشق غذاخوری
آویشن و نعناع خشک یک قاشق غذاخوری
روغن مایع دوقاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
عدس را میپزیم و بعد از پختن، آب آنرا کنار گذاشته میکس می کنیم تا کاملا له شود.
در ظرفی روغن ریخته و پیاز رنده شده را همراه با آرد کمی تف میدهیم و سپس آویشن و نمک و زردچوبه و فلفل به آن میزنیم و عدس کوبیده شده را بههمراه آبعدس داخل آن میریزیم.
اگر آبعدس کم بود یک لیوان آب جوش به آن اضافه میکنیم. سیببزمینی راپخته ،میکس کرده و داخل عدس میریزم و میگذاریم عدسی جا بیافتد و غلیظ شود عدسی آماده است.
اشکنه ی نی نی
سوپ شنبلیله(اشکنه)(8 ماهگی):
آرد ذرت یا گندم یا برنج 1 ق غذاخوری
زرده تخم مرغ 1
شنبلیله خرد شده 1ق مرباخوری
پیاز کوچک 1
گوجه فرنگی متوسط 1
سیب زمینی متوسط 1
کره 1ق مربا خوری
ابتدا آرد را در کره تفت داده سپس شنبلیله خرد شده وپیاز رنده شده ،تکه های سیب زمینی و گوجه فرنگی رنده شده را به همراه 1 لیوان آب به آن اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا سوپ بپزد وغلیظ شود،زرده تخم مرغ را با چنگال بهم زده وکم کم به سوپ اضافه می کنیم ومرتب هم می زنیم تا جوش بزند و زرده خوب بپزد.
سوپ گوجه فرنگی2
سوپ گوجه فرنگی ( از پایان 8 ماهگی)
مواد لازم 1عددگوجه فرنگی * 1عددسیب زمینی * 2 شاخه ریحان * 1قاشق سوپ خوری نشاسته ذرت * یه کوچولو کره
گوجه فرنگی رابشویید وچهارقطعه کرده پوست ودانه های ان را جدا کرده وهمراه با سیب زمینی پوست کنده و ریحان خورد شده در یک لیوان اب 20 دقیقه بپزید و بعد میکس کنید و دوباره در قابلمه بریزید آرد ذرت رادر کمی آب سرد حل کنید ودر حالی که بهم میزنید به مواد اضافه کنید و به محض جوش آمدن از روی حرارت بردارید وکره را اضافه کنید.
سوپ رشته فرنگی با شیر: (نه ماهگی)
25 سانتی لیتر شیر .... 1قاشق سوپخوری رشته فرنگی(حدود20گرم) .... 5گرم کره.... مقدارخیلی کمی نمک.... شیر را درظرفی ریخته ونمک به ان اضافه کرده وروی حرارت قرار دهید تا به جوش اید.رشته فرنگی را داخل شیر ریخته وبگذارید خوب بپزد. دراین مدت برای جلوگیری از سر رفتن شیر. مرتب انرا با قاشق چوبی هم بزنید.پس از پختن ونرم شدن رشته انرا در بشقاب بریزید وکره رادر ان خوب حل کنید. پس از ملایم شدن دمای سوپ انرا به نی نی بدین بخوره. البته مقداری خیلی کمی شکر یا شکر نیشکر میتوان بصورت دلخواه به سوپ اضافه کنید.
مواد لازم:
عدس 1 مشت
برنج 1 مشت
تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری
هویج متوسط 1 عدد
گل ماهیچه 1 تکه
طرزتهیه:
همه ی مواد رو با یه مقدار آب بزارین حسابی بپزه و بعد از پخت با گوشت کوب برقی لهش کنین تا حالت حلیم پیدا کنه و با آبلیموی تازه یا ماست (که برای این حالت نی نی ها بهتره) بدین جوجوتون بخوره و حالشو ببره .
آش حبوبات(9 ماهگی)
عدس و لوبیا 10گرم معادل1 قاشق غذا خوری
گوشت چرخ کرده گوسفند 20گرم معادل 1 قاشق غذاخوری
پیاز 5گرم معادل یک چهارم یک پیاز
برنج 10گرم معادل 1 قاشق غذاخوری
سبزی(جعفری، شوید، گشنیز ریز شده) 5گرم معادل1 قاشق غذاخوری
کره 5گرم معادل نصف قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
عدس و لوبیا را که قبلاً خیس گذاشته اید و چند بار آب آن را عوض کرده اید با گوشت و پیاز کاملاً بپزید. بعد برنج و سبزی را اضافه کنید تا برنج لعاب بیندازد. در انتها کره را هم اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری ماست نیز به غذا اضافه کنید.
آش شوربا(8 ماهگی):
مواد لازم:
نان به اندازه 3 کف دست
آب حدود80 cc
شیر60 cc
زرده تخم مرغ 1 عدد
کره 1 ق مرباخوری
نان را تکه تکه میکنیم وبه همراه آب میزاریم روی شعله ملایم صبر میکنیم تا آب کاملاً جذب نان بشه بعد با پشت قاشق نان را کامل صاف میکنیم(توی دستور اصلی این غذا اومده که با مخلوط کن اینکار رو انجام بدیم تا یه پوره یکدست درست بشه ، اما من ترجیح میدم که با قاشق صافش کنم).بعد در یه ظرف دیگه زرده تخم مرغ را با شیر کاملاً مخلوط می کنیم وبه پوره نان اضافه میکنیم.مرتب هم میزنیم تا زرده خوب پخته بشه در انتها کره رو هم اضافه می کنیم.می تونیم برای بیشتر کردن ارزش غذائی آش،بهش 1 ق مرباخوری پودر مغز بادام هم اضافه کنیم.
میتونیم برای خودمون هم کمی نمک وفلفل بهش اضافه کنیم و ازش بخوریم.
حلیم نی نی (2)
حلیم گوشت و لوبیا سفید یا حلیم گوشت و ماش
مواد لازم :
گوشت به اندازه یک تخم مرغ
پیاز نصف یک عدد کوچک
لوبیا سفید یا ماش یا ذرت یک قاشق غذاخوری
کره یک قاشق مرباخوری
این حلیم ها نیاز به شکر ندارند و طرز تهیه آنها مانند حلیم گندم است
لوبیا را بهتر است از شب قبل خیس کنید ماش نیاز به خیساندن از شب قبل ندارد ولی ذرت اگر قبل از پختن یکی دو ساعت خیس بخورد کافی است
آش ماش نی نی
آش ماش کودک(8 ماهگی)
مواد لازم:
ماش: 2 قاشق غذاخوری
برنج:2 قاشق غذاخوری
شلغم: یک عدد کوچک
یک نیمه پیاز کوچک
یک تکه ماهیچه یا قلم
جعفری خرد شده: به مقدار لازم
طرز تهیه:
نکته حساس در تهیه آش ماش گرفتن پوست آن است که با کمى دقت بآسانى آماده میشود. ابتدا ماش را با چند مقداری آب در ظرف مناسبى می خیسانیم و بعد از مدتی آب آن را خالی کرده و مجدد آب میریزیم و روى حرارت ملایم میگذاریم تا ماشها بپزند و مرتب بهم میزنیم تا پوست ماش جدا شود و روى ظرف بیاید و با کفگیر آنرا میگیریم و گاهى کمی آب سرد در آن میریزیم که پوستهاى ماش بهتر جدا شوند طریقه دیگر گرفتن پوست ماش بدین قرار است که بعد از خیساندن ماش آن را میپزیم و از آبکش رد میکنیم سوراخهاى آبکش باید بحدی باشد که مغز ماش از آن رد شود ولى پوست ماش در آبکش باقى بماند.
بعد برنج را تمیز میکنیم میشوئیم و با پیاز رنده شده و یک تکه ماهیچه یا استخوان قلم داخل ظرف میریزیم . گوشت یا قلم که خوب پخته شد شلغم را داخل ظرف میریزیم حرارت باید کاملا ملایم باشد و آش را گاهى باید بهم زد تا تمام مواد پخته شود،در انتها جعفری تمیز کرده و خرد شده را به آن اضافه می کنیم و بعد با چاشنی دلخواه سرو می کنیم.
*با استفاده از کمی نعناع داغ و پیاز داغ می توانید خودتان هم از این آش میل کنید.
**در صورت عدم تمایل به استفاده از شلغم می توانید آن را حذف کنید. اگر به دلیل بوی شلغم مایل به استفاده نیستید بوی آن در ترکیب با مواد تا حدودی زیادی -نه کاملا- از بین می رود
عدسی با شیر و کره
نوع دیگر عدسی با شیر و کره :
میتوانید پس از پخت کامل عدس ها و میکس کردن آنها داخل آن 2 لیوان شیر ( یا کمی خامه ) بریزید و کمی بجوشانید تا خیلی شل نباشد و جا بیافتد و در انتها کمی کره به آن اضافه کنید . این نوع عدسی سفید برای صبحانه نی نی ها ایده آل است .
این صبحانه برای بچه های یکسال به بالا توصیه میشود.
عدسی نی نی
عدسی : (8ماهگی)
عدس یک لیوان
سیبزمینی متوسط یک عدد
پیاز رنده شده و تفت داده شده سه قاشق غذاخوری
آرد یک قاشق غذاخوری
آویشن و نعناع خشک یک قاشق غذاخوری
روغن مایع دوقاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
عدس را میپزیم و بعد از پختن، آب آنرا کنار گذاشته میکس می کنیم تا کاملا له شود.
در ظرفی روغن ریخته و پیاز رنده شده را همراه با آرد کمی تف میدهیم و سپس آویشن و نمک و زردچوبه و فلفل به آن میزنیم و عدس کوبیده شده را بههمراه آبعدس داخل آن میریزیم.
اگر آبعدس کم بود یک لیوان آب جوش به آن اضافه میکنیم. سیببزمینی راپخته ،میکس کرده و داخل عدس میریزم و میگذاریم عدسی جا بیافتد و غلیظ شود عدسی آماده است.
اشکنه ی نی نی
سوپ شنبلیله(اشکنه)(8 ماهگی):
آرد ذرت یا گندم یا برنج 1 ق غذاخوری
زرده تخم مرغ 1
شنبلیله خرد شده 1ق مرباخوری
پیاز کوچک 1
گوجه فرنگی متوسط 1
سیب زمینی متوسط 1
کره 1ق مربا خوری
ابتدا آرد را در کره تفت داده سپس شنبلیله خرد شده وپیاز رنده شده ،تکه های سیب زمینی و گوجه فرنگی رنده شده را به همراه 1 لیوان آب به آن اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا سوپ بپزد وغلیظ شود،زرده تخم مرغ را با چنگال بهم زده وکم کم به سوپ اضافه می کنیم ومرتب هم می زنیم تا جوش بزند و زرده خوب بپزد.
سوپ گوجه فرنگی2
سوپ گوجه فرنگی ( از پایان 8 ماهگی)
مواد لازم 1عددگوجه فرنگی * 1عددسیب زمینی * 2 شاخه ریحان * 1قاشق سوپ خوری نشاسته ذرت * یه کوچولو کره
گوجه فرنگی رابشویید وچهارقطعه کرده پوست ودانه های ان را جدا کرده وهمراه با سیب زمینی پوست کنده و ریحان خورد شده در یک لیوان اب 20 دقیقه بپزید و بعد میکس کنید و دوباره در قابلمه بریزید آرد ذرت رادر کمی آب سرد حل کنید ودر حالی که بهم میزنید به مواد اضافه کنید و به محض جوش آمدن از روی حرارت بردارید وکره را اضافه کنید.
سوپ رشته فرنگی با شیر: (نه ماهگی)
25 سانتی لیتر شیر .... 1قاشق سوپخوری رشته فرنگی(حدود20گرم) .... 5گرم کره.... مقدارخیلی کمی نمک.... شیر را درظرفی ریخته ونمک به ان اضافه کرده وروی حرارت قرار دهید تا به جوش اید.رشته فرنگی را داخل شیر ریخته وبگذارید خوب بپزد. دراین مدت برای جلوگیری از سر رفتن شیر. مرتب انرا با قاشق چوبی هم بزنید.پس از پختن ونرم شدن رشته انرا در بشقاب بریزید وکره رادر ان خوب حل کنید. پس از ملایم شدن دمای سوپ انرا به نی نی بدین بخوره. البته مقداری خیلی کمی شکر یا شکر نیشکر میتوان بصورت دلخواه به سوپ اضافه کنید.