(۱۴۰۰/۵/۷، ۰۴:۲۴ عصر)Seti69 نوشته است: چرا اینجا فعال نیست
برای ما که بچه اولمونه و تجربه نداریم خیلی لازمه بدونیم چیا بگيريم چیا اضافه س
عزیزم بچه ها در حد توان هستن و سوالی باشه همگی اگه بلد باشیم جواب میدیم

شما بپرسید، اگه بچه ها بدونن حتما جواب میدن..
و دقیقا حرف مینو جون درسته...
خیلییییی وابسته به سبک زندگیه...
من این تاپیک رو مخصوص تبادل نظر کردم که سوالات همدیگه رو پاسخ بدیم، چند تا تاپیک دیگه برای نکات عمومی مهم در خرید خرده ریزها، وسائل بهداشتی، سرویس چوب و... هم ایجاد شده... شما بخونید و ببینید چیا لازم دارید یا ندارید و همینجا سوالاتتون رو بپرسید
من مهمترین و بزرگترین خریدم صندلی ماشین بود که ازش راضی هم هستم...
در وهله ی بعد تخت کنار مادر برام عااالی بود... توی تاپیکش هم گفتم...
کالسکه و آغوشی هم که به شدت برام مهم بود چون همسرم دانشجو شده بود و لازم بود یه تایمی بیرون باشیم که درس بخونه و ما می رفتیم با کالسکه یا بخصوص با آغوشی توی پارک و پاساژهای اطراف می گشتیم... و زمان هایی که من نیاز به استراحت داشتم همسرم با آغوشی می بردش بیرون و خلاصه که ما رو نجات داد... من اصلا آغوشی نگرفته بودم ولی تا به دنیا اومد دو هفته ش بود که اولی رو خریدیم که ارزون بود... ولی وقتی دیدم چقدر راحت تره، رفتیم یه چیکو هم خریدیم... یعنی دوتا آغوشی گرفته بودم اون بی کیفیت تره رو برای توی خونه که ببندمش و بغلم باشه (چون کولیک و ریفلاکس داشت خب بدقلق بود... لازم بود خیلییییی بغلمون باشه و همیشه هم خوابش کمتر از نرمال بوده...) چیکو هم برای بیرون چون اگه بچه بد قلقی می کرد دیگه سخت میشد چون تنهایی با آغوشی می بردیمش بیرون که فقططط زمان بگذره...
و یه نکته اینکه کالسکه چون ما توی منطقه مون پیاده رو ها داغونه و شیب هم هست یکم سخت بود چون یهو می دیدی پیاده رو بسته شد باید کالسکه با اون هیبت رو بغل می کردم و از جوب رد می کردم... که آخرین بار حدود یه سالش بود و من بلندش کردم و خط سزارینم تییییر کشید و خم موندم... و دیگه با کالسکه نرفتم... ولی برای گردوندن توی مناطقی که صافه م بازار و هایپر رفتن و اینها خیلی خوبه بهرحال...
اینا خریدای بزرگ ما بوده...
و من در خرید سیسمونی اصلا اصلا بریز و بپاش نکردم... و این چیزای اصلی رو از برندهای خوب و با کیفیت خریدیم... نه خیلیییی خفن ولی همون موقع هم خب نسبتا گرون بود و معادل های داخلیش با قیمت های یک ششم خرید ما بود... و ظرف و اینها هم یه دست بیشتر نخریدم و به مرور که بزرگ می شد خرید می کردم... هر جا نیاز شد... مثلا یه جا همین لیوان های لبه دار که مینو جون گذاشتن گرفتم ولی پسرم اصلا استفاده نکرد... لیوان نی دار همچنین... کلا از اول با کاپ بهش دارو دادیم دیگه عادت کرده بود و مثلا شیشه هم که اونت بود بیشتر بصورت لیوان استفاده شد... مگر چند باری که من داغون بودم و شیرخشک بهش دادیم... یا مثلا الان 4-5 دست قاشق و چنگال و اینها داره اما برای سیسمونی فقط یه مدل خریده بودم همون ژله ای ها بود فکر کنم... بعد که بزرگتر شد رفتم مدل های دیگه سر خم و استیل و... خریدم...
برای لباس هم با توجه به گرونی لباس بچه و تغییر سریع سایز هم کم و هم معمولی گرفتیم به جز یکی دو دست که برای مهمونی بپوشه که اونم کرونا شد و هیچی به هیچی و دیگه از سرمون افتاد... الان هم راحتیش برام از همه چیز مهمتره و یه تیشرت با شلوارک می پوشونم و تمام... پیرهن آستین بلند و کوتاه و... هم داره اما خب راحت نیست باهاشون... تیشرت از همه راحت تره و چون پول آنچنانی هم برای لباس نمیدم، واقعا میذارم بازی کنه و می ریم بیرون رنگ بازی می کنه، بپر بپر و شیطونی می کنه... خط خطی می کنه هیچ کاریش ندارم... راحت میندازم ماشین و خراب شد با خیال راحت بی حرص و جوش میندازمش

با توجه به روحیاتم اگه مثلا بهش کت و شلوار 1 تومنی بپوشونم خب نمیذارم باهاش خودکار دست بگیره یا روی چمن بالا پایین بره خب
یا مثلا پستونک... برای اون اوایل که نتونه دستش بزنه و یا از دهنش بندازه بیرون یا بماله به جایی خوبه و باهاش ساکت هم میشه و گرفتنش هم راحته ولیییی از نظر استاندارد جهانی خب توصیه میشه داده نشه و تا در اومدن دندون های بچه گرفته بشه (یعنی بین 6 تا 9 ماهگی) و خب البته خیلیا هستن دنبال دلیل برای کاری میرن و پیدا هم می کنن که مثلا تا 3 سالگی مشکلی نداره بچه پستونک بخوره... دیگه تصمیم با شماست که چی رو قبول کنید و ببینید آیا بعدها می تونید هزینه های دندون پزشکی و ارتودنسیش رو ساپورت کنید یا نه...
همین پستونک، یه دونه سایز کوچیک بخرید بعدا اگه نیاز شد دوباره می خرید... چون الان بازار دیگه یه دست شده... مگه کسی از خارج براتون بیاره وگرنه الان مثل چند سال قبل برند خارجی خوب در دسترس نیست که محصولش تازه هم باشه... الان میخوای آبمیوه بخری، توی یخچال سوپرمارکتا می بینی کلا 3 تا برند بیشتر نیست

چه برسه محصولات بهداشتی کودک که خیلیییییی حساسه... این مثلا پستونک بیبی لندی که الان توی بازار ده تومنه، 6 ماه دیگه فوقش 12 تومنه... اما اگه الان دوتا بخرید و اولی بگیم تست باشه و بفهمید که بچه استفاده ش نمی کنه، و در نتیجه دومی رو استفاده نکنه، شما 10 تومن از دست دادید با اینکه می تونستید با دو تومن بیشتر 6 ماه دیگه "اگه نیاز بود" یه محصول تازه تولید شده رو تهیه کنید...
یا مثلا انواع بند پستونک و شیشه و لباس و رامپر و انوووواع لباس های زمستونی و کفش و پاپوش ووو....... یا مثلا داروخوری و سرلاک خوری و قطره چکون وووو... اینها خیلیااااااااااااش استفاده نخواهد شد و بعدا یا باید رد کنید یا بفروشید (با قیمت های فوق العاده کمتر از خرید) یا حرص بخورید
یا مثلا چیزایی که به شدت خطرناکن ولی برای نمایش میذارن مثلا تا 1 سالگی عروسک و رو انداز توی تخت بچه ممنوعه (فقط عروسک خواب مجازه)، تا دو سالگی بالش ممنوعه، دور تخت یه چیزی میذارن اسمش یادم نمیاد، اونم ممنوعه، کوسن توی تخت ممنوعه (ولی چقدر بازارسازی می کنن براش...)، این تاب های بی در و پیکر که خونگی می دوزن و ایمنی نداره به شددددددددت خطرناکه... صندلی های ماشین غیر استاندارد، صندلی هایی که از تصادف هستن، صندلی های دست دو، اینها ممنوعن و استفاده شون خطرداره... ساک حمل با توجه به مدل نگهداریش و نداشتن کمربند خطرناکه و به جاش همون کریر عالیه...
یا مثلا اگر مطالعه کنید من توی تاپیک سرویس چوب هم گفتم، تخت بچه باید فاصله ی نرده هاش حدود 7-8 سانت باشه اگه بیشتر باشه بچه سرش گیر می کنه اگه کمتر باشه دست و پاش... قابلیت تغییر ارتفاع داشته باشه که بچه هر چی بزرگتر میشه ببریم پایین تر که خودش رو پرت نکنه بیرون... نباید تیزی داشته باشه و جنس نرده ها باید یکم انعطاف داشته باشه... یا مثلا باید فاصله ی تشک با تخت جوری باشه که بشه روتحتی رو کشید ولی اینقدری نباشه که بچه لاش نیفته...
یا مثلا توی انتخاب کمد و... شیشه واقعا خطرناکه... قفسه ها در پایین باشن خیلی خطرناکه... باید کمد به دیوار پیچ بشه و خیلیییی مسائل دیگه که در اینجا نمی گنجه و باید خودتون پیگیرش باشید تا یاد بگیرید و توی انتخاباتون مدنظر قرار بدید...
یه سری خرده ریز هم که کلا لازمه و نه اینکه مثلا چنننندین دست بخرید... یه دونه بخرید اگه نیاز بود باز هم می خرید...
پارچه های خشک کن چندتایی (عصای دست ما بود...)، زیرانداز تعویض (پلاستیکی سخته چون سرد میشه انگار یا می چسبه به بچه، بچه یکم بدش میاد من از این زیراندازهای معمولی بیمارستانی گرفتم و کوچیک بود نصفش می کردیم و الان کامل میندازیم و تعویض می کنیم)، زیرانداز یکبار مصرف... همین میوه خوری های توری، ست قاشق ژله ای و ظرف هایی که واکنش ندن مثل بامبو (که به نظرم آلودگی رو حفظ می کنن و بیشتر از صندلی غذاش و ظرف چینی خودمون براش استفاده کردم... توی ظرف بامبوش میوه و اینها بهش میدم و هیچوقت غذای داغ توش بهش ندادم...)... دیگه یه تب سنج (مال ما بیمارستان یه دونه از این پیشونی ها داده بود که همون برامون کافی بوده چون بخاطر رعایت بهداشت مریض نشد واقعا کلا دو سه بار اسهال شده... اما اگه بودجه ش رو دارید یا اصلا توی خونه دارید همین دیجیتالی ها عالیه)، برس و شونه و ناخنگیر، رو تختی، پتو، رخت آویز، جوراب، کفش از وقتی راه میفته لازم میشه،
شامپو، کرم پوشک، لوسیون و روغن ماساژ، مسواک و بعد از اولین دندون، خمیر دندون که اینها خب بهداشتیه و تازه تازه بخرید بهتره...
یه سری چیزا هم بسته به سبک زندگی مثلا نی نی لای لای و... به نظرم خیلی کارآمد نیست و نداشتم هم... یا مثلا قنداق فرنگی، دورپیچ های فانتزی ووو... یا مثلا بالش شیردهی نگرفتم چون بالش بارداری داشتم و خیلییییی بهتر هم بود به نظرم چون کل دور بدنم رو ساپورت می کرد و راحت ترین پوزیشن رو برام می ساخت، بعدم که می خوابید میذاشتمش توش... می خوام بگم یه سری چیزا هزینه های اضافه هم می تونه باشه و برای فروش و بازارسازیه... یا چندین مدل پیشبند براش خریدم که اینقدر لباساش کثیف نشه اما هیچوقت نتونست باهاشون کنار بیاد و بدون استفاده موند...
خلاصه که یه لیست اول این تاپیک هست... می تونید پرینت کنید، قشنگ توش هر چی فکر می کنید که با توجه به شرایطتون لازمه بگیرید و هر چی لازم نیست رو خط بزنید و اگه نیاز شد بعدا بخرید...
نکته ی طلایی توی خرید سیسمونی اینکه می تونم بگم عجله و وسواس به خرج ندید... هر چی نخریده باشید و نیازتون بشه، بعدا می تونید بخرید اما وقتی یه چیزی رو بخرید و استفاده نشه آکبند آکبند هم باشه واقعا یک دهم پولش رو هم نمی تونید زنده کنید...
بچه بیشتر از اینکه توی چی آب و غذا خورده، سرمایه گذاری لازم داره... سیمسونی فقط نیست... پس فردا زایمان هست (سعی کنید حتما حتما جای خوب برید... دارید بدنتون رو حراج می کنید برای بچه، حداقل یک زایمان سالم با کمترین عوارض داشته باشید... به خدا حتی نخ بخیه ها توی بیمارستان ها فرق داره... تبحر پزشک فرق داره... اینها توی مقایسه می فهمید...)...
خدای نکرده الان اکثر بچه ها NICU میرن، زردی دارن... اینها همه هزینه اس و هر شب بستریش هزینه های چند میلیونی داره... الان خیلی از بچه ها
ریفلاکس و کولیک دارن که درمان هاش سنگین ممکنه باشه و همون داروی کولیک یادمه از انگلیس برامون میاوردن اونموقع حدود 200 تومن هر بسته ش بود... همون آهن الان 100 تومن شده برای 2 هفته!!! یعنی ماهی 200 تومن آهن بچه از 6 ماه تا دوسالگی دارید... هر بسته پوشک 110 تومنه... و ماهی حدود 300-500 باید براش در نظر بگیرید... کلا ما با اومدن بچه هزینه هامون 2 برابر شد... حواستون به این مساله باشه... نشه همه ی پولتون رو وسیله کنید که معلوم نیست استفاده شه یا نه...
پس فقط به سیسمونی فکر نکنید که سلامت آینده ش مهمتره... سرمایه کنید و بعدا هر چی نیاز بود بخرید اما برای سلامتش بتونید بهترین هزینه رو بکنید...