امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قورمه سبزی (Ghormeh Sabzi)
#1
از رموز قرمه سبزیتون بگید Heart
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • خانم فسقلی، شماره مجازی تیندر
پاسخ
#2
قورمه سبزی رو من اینجوری درست می کنم که البته وقتی برای حدود 8-10 نفر درست می کنم خیلیییی بهتر میشه و حتی اگه فقط خودمونم باشیم خیلی وقتا دو یا سه برابر درست می کنم و بقیه ش رو برای مواقع ضروری فریز می کنم... ولی برای 3 نفرمون با این مقادیر درست می کنم تقریبا و راضی هستیم... اگرچه بعد از بچه دار شدن من کلا دیگه روغن خیلی کم میزنم...

این عکس هم به نظرم قشنگ بود و هم دورچین های مناسب رو گذاشته برای همین انتخاب کردم... به جز سالادشیرازی و پیاز و سبزی، گزینه های سیرترشی و ماست هم به نظرم باهاش می خونه...

[تصویر:  3aefe1b2-99fa-4a19-900b-37ecc1b55ef5.jpeg]

مواد لازم
گوشت در حد لازم (همون وعده هایی که جدا می کنم بین 250 تا 400 گرمه و برای خورش من حتما حتما از گوشت استخوان دار استفاده می کنم) (البته من بعضی وقتها گوشت مرغ هم استفاده می کنم، اینجور وقتا لوبیا رو جدا می پزم و کلا زودتر می پزه دیگه)
سبزی قورمه سبزی برند شهر فیروزه (به نظرم کاملترین ترکیب رو داره) 200 گرم (400 گرمی هم داره که اون رو باید نصف بسته استفاده کنید)...
پیاز بزرگ رنده شده: 1 عدد (یا دوتا متوسط رو به کوچیک)
لوبیا قرمز (برای هر نفر حدود یه مشت بسته می ریزم یا اگر مشت بازه، مشت سرخالی)
روغن مایع یا دنبه
لیمو عمانی: 2-4 عدد بسته به میزان ترشی مدنظر)
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه
آبغوره یا گرد غوره: حدود 2-4 ق غ

طرز تهیه:
1) اول از همه باید لوبیا رو از شب قبل بخیسونیم و چند بار آبش رو عوض کنیم (حتی یه وقتا میذاشتم یکم سرش جوونه بزنه)
2) گوشت رو هم از شب قبل از فریزر درمیاوردم و با یکم نمک و فلفل مزه دار می کردم تا فردا صبح
3) برای پخت پیاز رو توی دنبه تفت میدادم (الان یه ذرههههه روغن فقط میریزم)، بعد گوشت رو اضافه می دادم و تا رنگ گوشت حسابی عوض بشه تفتش می دادم و زردچوبه و نمک رو هم اضافه می کردم و سبزی سرخ شده رو هم اضافه کرده و بعد روشون آب جوش میریختم (نمک اول غذا میگن گوشت رو دیرپز می کنه که اصلا اینطور نیست از چندین شف بزرگ این رو شنیدم... همون اول نمک رو بزنید که قشنگ به خورد مواد بره... بشینه توی غذا
4) سبزی ها رو کامل کامل روی شعله ی کم با روغن دنبه تفت میدادم (کلا مصرف دنبه بعد از 30 محدودیت داره دیگه... ولی توی طعم حسابی تاثیر میذاشت...)، سبزی ها نباید بسوزه، نباید ته بگیره، نباید تلنبار بشه که نامتناسب سرخ بشن... قشنگ سر فرصت با حوصله خوب خوب سرخشون کنید تا رنگشون تیره شه... یکی از رمزهای روغن انداختن قورمه سبزیه... تفاوت رنگ و حجم سبزی قورمه سبزی در عکس زیر معلومه:
[تصویر:  Ghorme-Sabzi-Recipe5.jpg]


5) لوبیا ها رو دو سه باری (حتی 1 بار) می جوشونم و آبش رو هر بار میریزم (لوبیایی که جوشیده رو باید توی آب جوش ریخت نه آب سرد) و لوبیای آبکش شده رو به مواد خورش اضافه می کنم و بهش 4-5 ساعت زمان میدم که کامل جا بیفته...
6) لیموهای عمانی رو با چنگال سوراخ کرده و توی آب جوش میذارم و یه نعلبکی هم روی ظرف میذارم که لیموها زیر آب بمونن... یا یه وقتا که یادم بره یا بخوام زود درست کنم، میذارم یه ربع بجوشن و آبکش کرده و می شورم و میندازم توی قابمه...
6) نیم ساعت مونده به سرو خورش لیموها رو اضافه می کنم...

+ مامان همسر اواخر پخت یکم گرد غوره یا اکثر مواقع آبغوره در آخر به قورمه سبزی میزنه که یه ترشی خاص و خوشمزه ای بهش میده، من برای همسر که میخوام خیلیییی دیگه مایه بذارم Big Grin توی چنین حجم موادی حدود 3-4 ق غ آبغوره هم میزنم فوووق العاده خوشش میاد... دیگه این قورمه سبی قورمه سبزی رسمی طور نیست و حالت محلی داره... حتما برای بار اول در حجم کم امتحان کنید چون برای منم اولش اگرچه خیلیییی خوشمزه بود ولی بازم خیلی مزه ی عجیبی بود اما به مرور واقعا برام جا افتاد و شاید اگه کسی توی مزه ی غذا هیجان پذیر نباشه خوشش نیاد... و البته قدرت آبغوره و گردهای غوره هم بسته به محلی که انگور کشت شده یا نوعی که ازش این مواد رو تهیه کردن فرق کنه، حواستون باشه... برای همین نمیشه مقدار دقیق داد، باید تست کنید...

+بعضیا آخرش یکم (کما، زیادش تلخ می کنه) شنبلیله خشک شده رو به قورمه سبزی اضافه می کنن که من چون از شهر فیروزه استفاده می کردم، فکر کنم ترکیبش حرفه ایه و هیچوقت نیاز به سبزی دیگه ای نداشتم


[تصویر:  Ghorme-Sabzi-Recipe.jpg]
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Almam، خانم فسقلی، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر
پاسخ
#3
ترکیب سبزی قورمه سبزی من این شکلیه که از پیج بهاره س*ل*ی*م*ا*ن*ی برداشته بودم قدیما ، خوشمزه میشه Big Grin

۵۰۰ گرم تره
۶۰۰ گرم جعفری
۱۵۰ گرم اسفناج
۱۵۰‌گرم گشنیز
۵۰ گرم شنبلیله

شاید به درد کسی بخوره Big Grin
تا به کجا کشد مرا ، مستی بی امان تو Heart
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Rose، ترانه خانوم، خانم فسقلی، شماره مجازی تیندر
پاسخ
#4
آلما جان شما میری سبزی قورمه میگیری به فروشنده اینکه از هرکدوم چند گرم میخوای میگی؟من سبزی میگیرم خودش همه رو میذاره فقط مثلا یکیو بگم کمتر بزار یا بیشتر.ولی وزن دقیقی ندارن هرکدوم.تازه میرم میگم دو کیلو بده سه کیلو برام میکشه.خخخخ
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Almam، خانم فسقلی، شماره مجازی تیندر
پاسخ
#5
ترانه جون این ترکیبات فک کنم واسه کسی باشه ک خودش سبزی ش رو آماده کنه ،یعنی بگیره پاک کنه و سرخ کنه
سبزی های آماده این آپشن رو ندارن معمولا ،معلوم نیس چی توشه !!Smile
گوش کن! نبض دلم زمزمه اش با تو یکیست ♥︎
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Almam، Rose، خانم فسقلی، شماره مجازی تیندر
پاسخ
#6
قرمه سبزی من خیلی خوشمزه میشه. فقط یه لم داره. اونم اینه که سبزی سرخ شده اماده رو از مامانم بگیرم Big Grin

راستی به نظر من برای قرمه سبزی علاوه بر چندتا لیموعمانی برای عطرش و اندک ترشی که به خورش میده، آب نارنج بهترین ترش کننده است. اگه دوست دارید امتحان کنید.
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Almam، Celin، Rose، خانم فسقلی، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر
پاسخ
#7
ما هم سبزی قرمه از ی خانمی در شهر هچیرود نزدیک به تنکابن میگیریم( اول تو منزل کار میکردن الان کارگاه ورستوران دارن - خیلی تمیز و عالیه ) - فقط میتونم بگم من قبل این، قرمه سبزی اخرین غذای انتخابیم بود و الان جز اولیناس - جدا از سبزی قرمه چی دارن حتی بادمجون سرخ شده و پیاز داغ
مسیر جهان دوره گردیست
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Celin، Rose، خانم فسقلی، شماره مجازی تیندر
پاسخ
#8
ترکیب سبزی قرمه های شمالی عالیه زمین تا آسمون با سبزی تهران فرق داره
دوسال از یه جا سفارش میدادم اما شانس سری آخر اصلا مثل قبل نیست
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Rose، Targol، خانم فسقلی، شماره مجازی تیندر، ندایا
پاسخ
#9
ترکیب سبزی ،سمت جنوب فرق داره
ب نظرم واسه ما خوشمزه تره Smile
یه بار تست کنید ،شاید خوشتون اومد
گوش کن! نبض دلم زمزمه اش با تو یکیست ♥︎
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Rose، خانم فسقلی، رخشید، شماره مجازی تیندر
پاسخ
#10
نسیمه جان تعریف سبزی شما رو هم شنیدم
یکی از دوستان اهوازیه هر بار میاد اهواز سبزی میگیره میاره فقط تعریف میکنه نمیاره برام Big Grin
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • خانم فسقلی، شماره مجازی تیندر
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: