قورمه سبزی رو من اینجوری درست می کنم که البته وقتی برای حدود 8-10 نفر درست می کنم خیلیییی بهتر میشه و حتی اگه فقط خودمونم باشیم خیلی وقتا دو یا سه برابر درست می کنم و بقیه ش رو برای مواقع ضروری فریز می کنم... ولی برای 3 نفرمون با این مقادیر درست می کنم تقریبا و راضی هستیم... اگرچه بعد از بچه دار شدن من کلا دیگه روغن خیلی کم میزنم...
این عکس هم به نظرم قشنگ بود و هم دورچین های مناسب رو گذاشته برای همین انتخاب کردم... به جز سالادشیرازی و پیاز و سبزی، گزینه های سیرترشی و ماست هم به نظرم باهاش می خونه...
مواد لازم
گوشت در حد لازم (همون وعده هایی که جدا می کنم بین 250 تا 400 گرمه و برای خورش من حتما حتما از گوشت استخوان دار استفاده می کنم) (البته من بعضی وقتها گوشت مرغ هم استفاده می کنم، اینجور وقتا لوبیا رو جدا می پزم و کلا زودتر می پزه دیگه)
سبزی قورمه سبزی برند شهر فیروزه (به نظرم کاملترین ترکیب رو داره) 200 گرم (400 گرمی هم داره که اون رو باید نصف بسته استفاده کنید)...
پیاز بزرگ رنده شده: 1 عدد (یا دوتا متوسط رو به کوچیک)
لوبیا قرمز (برای هر نفر حدود یه مشت بسته می ریزم یا اگر مشت بازه، مشت سرخالی)
روغن مایع یا دنبه
لیمو عمانی: 2-4 عدد بسته به میزان ترشی مدنظر)
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه
آبغوره یا گرد غوره: حدود 2-4 ق غ
طرز تهیه:
1) اول از همه باید لوبیا رو از شب قبل بخیسونیم و چند بار آبش رو عوض کنیم (حتی یه وقتا میذاشتم یکم سرش جوونه بزنه)
2) گوشت رو هم از شب قبل از فریزر درمیاوردم و با یکم نمک و فلفل مزه دار می کردم تا فردا صبح
3) برای پخت پیاز رو توی دنبه تفت میدادم (الان یه ذرههههه روغن فقط میریزم)، بعد گوشت رو اضافه می دادم و تا رنگ گوشت حسابی عوض بشه تفتش می دادم و زردچوبه و نمک رو هم اضافه می کردم و سبزی سرخ شده رو هم اضافه کرده و بعد روشون آب جوش میریختم (نمک اول غذا میگن گوشت رو دیرپز می کنه که اصلا اینطور نیست از چندین شف بزرگ این رو شنیدم... همون اول نمک رو بزنید که قشنگ به خورد مواد بره... بشینه توی غذا
4) سبزی ها رو کامل کامل روی شعله ی کم با روغن دنبه تفت میدادم (کلا مصرف دنبه بعد از 30 محدودیت داره دیگه... ولی توی طعم حسابی تاثیر میذاشت...)، سبزی ها نباید بسوزه، نباید ته بگیره، نباید تلنبار بشه که نامتناسب سرخ بشن... قشنگ سر فرصت با حوصله خوب خوب سرخشون کنید تا رنگشون تیره شه... یکی از رمزهای روغن انداختن قورمه سبزیه... تفاوت رنگ و حجم سبزی قورمه سبزی در عکس زیر معلومه:
5) لوبیا ها رو دو سه باری (حتی 1 بار) می جوشونم و آبش رو هر بار میریزم (لوبیایی که جوشیده رو باید توی آب جوش ریخت نه آب سرد) و لوبیای آبکش شده رو به مواد خورش اضافه می کنم و بهش 4-5 ساعت زمان میدم که کامل جا بیفته...
6) لیموهای عمانی رو با چنگال سوراخ کرده و توی آب جوش میذارم و یه نعلبکی هم روی ظرف میذارم که لیموها زیر آب بمونن... یا یه وقتا که یادم بره یا بخوام زود درست کنم، میذارم یه ربع بجوشن و آبکش کرده و می شورم و میندازم توی قابمه...
6) نیم ساعت مونده به سرو خورش لیموها رو اضافه می کنم...
+ مامان همسر اواخر پخت یکم گرد غوره یا اکثر مواقع آبغوره در آخر به قورمه سبزی میزنه که یه ترشی خاص و خوشمزه ای بهش میده، من برای همسر که میخوام خیلیییی دیگه مایه بذارم

توی چنین حجم موادی حدود 3-4 ق غ آبغوره هم میزنم فوووق العاده خوشش میاد... دیگه این قورمه سبی قورمه سبزی رسمی طور نیست و حالت محلی داره... حتما برای بار اول در حجم کم امتحان کنید چون برای منم اولش اگرچه خیلیییی خوشمزه بود ولی بازم خیلی مزه ی عجیبی بود اما به مرور واقعا برام جا افتاد و شاید اگه کسی توی مزه ی غذا هیجان پذیر نباشه خوشش نیاد... و البته قدرت آبغوره و گردهای غوره هم بسته به محلی که انگور کشت شده یا نوعی که ازش این مواد رو تهیه کردن فرق کنه، حواستون باشه... برای همین نمیشه مقدار دقیق داد، باید تست کنید...
+بعضیا آخرش یکم (کما، زیادش تلخ می کنه) شنبلیله خشک شده رو به قورمه سبزی اضافه می کنن که من چون از شهر فیروزه استفاده می کردم، فکر کنم ترکیبش حرفه ایه و هیچوقت نیاز به سبزی دیگه ای نداشتم