امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تبادل نظر درباره ی فرزندپروری
#1
Heart Heart Heart Heart
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • شماره مجازی تیندر
پاسخ
#2
(۱۴۰۰/۴/۲۹، ۰۵:۰۸ عصر)بنفشه نوشته است: سلام
دوستان دخترم 12 سالشه امسال میره هفتم
دوست دارم همه چیزو خودم براش توضیح بدم
در مورد پریود و زایمان طبیعی براش توضیح دادم
الان چون میدونم تو مدارس بچه ها زیاد تو اینجور موارد صحبت میکنن
و دوست دارم همه اطلاعاتشو از خودم و به طور صحیح بشنوه
تصمیم دارم درباره مسائل جنسی و ... هم براش توضیح بدم
به نظرتون سنش مناسبه؟
و اینکه میشه راهنمایی کنین در چه حدی و کلا چجوری بگم بهش؟
چون به هر حال از هم سن وسالاش میشنوه

سلام عزیزم
بله چرا مناسب نباشه؟ خیلی دخترا ممکنه توی 8-9 سالگی دچار بلوغ زودرس شن و اگه علائمش رو بدونن میشه با علائم اولیه پیگیری کرد و یکمممم به تاخیرش انداخت تا بچه رشد کنه و قد بکشه یکم...

اینکه چی بگی و... باید تا می تونی اطلاعات به دست بیاری... و لیستی از سوالات احتمالی و جواباشون با توجه به سن دخترت بلد باشی... ولی کتاب های خوب و دوره های خوب هم زیاده مثل خانم هاجر سجاد که واقعا هم کتاب هم دوره هاشون عالیه...
یه کتاب تربیت جنسی هم دارن به اسم "فوت و فن‌های تربیت جنسی کودک و نوجوان" که خوبه و با توجه به فرهنگ ایرانی نگارش شده... می تونید تهیه کنید... توی پیجشون یا توی اپلیکیشن های کتابخونی هم فهرست و قسمت های اولیه اش رو پیدا می کنید Heart

اما برای دخترتون هم کتاب های خیلی خوبی می تونید توی بازار پیدا کنید... کتابهایی که درباره ی بلوغ و تغییراتش توضیح داده و از مراقبت های خانمانه گفته... از مشکلات احتمالی و احساسات و تغییرات گفته... برید توی کتابفروشی ها بخونید و ببینید کدوم مناسب دختر شما می تونه باشه...
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • 2015، youtab، شماره مجازی تیندر، نرگس
پاسخ
#3
چگونه می توان مطمئن شد مواد مغذی کافی به کودک می رسد.
نوزادان و کودکان نیز مانند بزرگسالان به پنج گروه اصلی مواد مغذی، هیدرات کربن، چربی، پروتئین، ویتامین و مواد معدنی نیاز دارند. در شش ماهه اول زندگی این مواد را از شیر مادر و یا شیر خشک گرفته و پس از آن باید با غذاهای متنوع و سالم بگیرند.
از آنجائیکه معده کودک بسیار کوچک می باشد و نمی تواند حجم زیادی را در هر بار تحمل کند، بنابراین باید غذاهایی برای کودک آماده کرد که با حجم کم هم بتوانند تمام مواد مغذی را به او برسانند. کودکان از سن 1 تا 5 سالگی سرعت رشدشان کندتر می شود. بنابراین در مقایسه با سال اول تولدشان به میزان کالری کمتری نیاز دارند. بسیاری از مادران و پدران دارای کودک خردسال فر می کنندکه کودکشان به اندازه کافی غذا نمی خورد. ولی آنچه که به نظر شما کم و ناکافی می آید، می تواند برای معده کم حجم کودکتان سیر کننده و کافی باشد.
آنچه که در غذای کودک باید دقت کرد نه تنها حجم غذای او بلکه کیفیت و تنوع غذایی نیز می باشد. راهنمایی زیر کمک می کند تا بدانید که عادات غذایی کودک خردسال شما، مواد مغذی کافی را به او می رساند.
.

قدم اول: میزان رشد کودک را تحت نظر داشته باشید. از منحنی رشد برای ثبت قد و وزن کودکتان استفاده کنید و در هر بار ویزیت پزشک قد و وزن او را بر روی منحنی بکشید. اگر وزن و قد او در منحنی 50% و یا بالاتر قرار دارد، به این معناست که او به میزان کافی، انرژی از غذاهای متنوع می گیرد. اگر که کودک شما از یک خط منحنی رشد به خط پایین تری نزول کند، این امر می تواند نشانه ای برای وجود مشکل تغذیه ای و سوء تغذیه باشد. اگر کودک شما از ابتدا در .اطراف یکی از خطوط زیر 50% بوده و بر روی همان خط به تدریج بالا آمده است، به احتمال زیاد مشکلی برایش وجود ندارد. ولی اگر او در طی چندماه به اندازه یکی از این خطوط منحنی رشد پایین آمده باشد، بعنوان مثال از خط 50% به 25% نزول یافته باشد، این احتمال می رود غذای کافی به او نمی رسد. اولین نشانه فقر غذایی، کم و آهسته شدن آهنگ رشد کودک می باشد. اگر که فرزند شما بر روی منحنی قد به اندازه یک خط پایین بیاید حتماً با پزشک مشورت نمایید زیرا که آن می تواند دلیل جدی تری علاوه بر کمبود تغذیه داشته باشد.
البته به یاد داشته باشید که پیش از اینکه نگران شوید، دو دلیل طبیعی برای کم شدن و یا ثابت ماندن وزن کودک در منحنی رشد وجود دارد. کودکان بر اثر تحرک بیشتر از قبیل چهار دست و پا راه رفتن و دویدن انرژی بیشتری می سوزانند ممکن است بر روی منحنی رشد کمی پایین آیند این حالت می تواند در هر زمان از 9 ماهگی تا 2 سالگی رخ دهد.
دلیل دوم بسته به فرم بدن کودکتان دارد. معمولاً کودکانی که کشیده هستند و قدشان سریع تر رشد می کند ممکن است که به روی منحنی وزن کاهش داشته باشند بعنوان مثال کاملاً طبیعی است که فرزندتان به روی منحنی قد روی خط 75% و بر روی منحنی وزنی به روی خط 25% باشد.

قدم دوم: او را از نظر کمبود مواد غذایی چک کنید. با چک کردن کامل بدن نوزاد می توانید از سر تا به پا در صورت وجود کمبود و مواد مغذی در بدن او به آن پی ببرید. هر یک از علایم زیر می توانند دلیل کمبود مواد مغذی باشد در صورت مشاهده هر یک از این علایم با پزشک اطفال مشورت نمایید.
مو: موی کم پشت، شکننده، خشک و مو خوره دار
پوست: رنگ پریده، پوست خشک و پوست پوست و چروک دار و یا اینکه به صورت شل به ماهیچه وصل باشد. پوست به آسانی و سریع حتی در جاهائیکه در معرض زمین خوردن نیستند کبود شود، داشتن مویرگهای نمایان در زیر پوست و دیر خوب شدن زخمها
چشم ها: حلقه تیره در اطراف چشم و گود افتادن چشم
لب ها: وجود شکاف در اطراف لب که دیر خوب می شوند.
لثه: لثه نرم که به راحتی نیز خون می افتد.
دندان: دندان های بدون دوام با پوسیدگی های زیاد.
زبان: کم رنگ و صاف (بدون پرز بودن)
ناخن ها: شکننده، نازک
استخوان ها: پاهای قوس دار (به اصطلاح پرانتزی)، دنده های بالا آمده
بیشتر علائم بالا نشان دهنده کمبود ویتامینها و مواد معدنی و یا به طور کلی کمبود مواد مغذی به طور بسیار جدی می باشد. اگر کودک شما به مقدار کم دچار سوء تغذیه باشد ممکن است یک یا چند تا از نشانه های بالا را داشته باشد و یا اصلاً هیچ علایم ظاهری نداشته باشد.
.

قدم سوم: قدم اول و دوم شما به شما نشان می دهند که آیا کودک شما دچار کمبود مواد مغذی هست یا نه. ولی اینکه شما بدانید که فرزندتان تغذیه ایده آل را برای رشد ایده آلش دریافت می کند را تنها از طریق آنالیز تغذیه ای می توانید دریابید.


.
طریقه انجام آنالیز تغذیه ای
برای یک هفته همه آنچه را که فرزندتان می خورد را یاد داشت کنید. نوع غذا ومقدار آنرا برحسب گرم، تعداد قاشق و یا تکه ها را یادداشت کنید. سپس با یک متخصص تغذیه که در زمینه آنالیز تغذیه ای تجربه دارد ملاقات کنید. آنالیزهای تغذیه ای از یک برنامه کامپیوتری استفاده می کنند که می تواند داده های شما را گرفته و مقدار کالری، پروتئین، هیدرات کربن، چربی، ویتامین، مواد معدنی و فیبر دریافتی کودکتان را محاسبه کند. سپس متخصص تغذیه این مقدار را با مقدار ایده آل مورد نیاز سن کودک شما مقایسه می کند. اگر که فرزندتان ماده خاصی را کمتر از مقدار ایده آل دریافت کند، متخصص تغذیه با نوشتن دستور غذایی برای شما، سعی به جبران آن ماده می کند. ممکن است که فرزند شما به استفاده از قرص های مکمل از قبیل مولتی ویتامین و یا کلسیم و .... نیز نیاز داشته باشد.
این پروسس می تواند هزینه بر و وقت گیر باشد. ولی اگر که شما همواره این نگرانی را دارید که کودکتان به مقدار کافی غذا نمی خورد این روش بهترین راه برای اثبات آن است. البته آنالیز تغذیه ای شما هنگامی دقیق است که شما اطلاعاتی را که از تغذیه کودکتان جمع می کنید دقیق و بدون غلط باشد. البته اگر شما بخواهید خود نیز با صرف دقت و بدست آوردن اطلاعات تغذیه ای از طریق کتاب و یا اینترنت می توانید بدون کمک گرفتن از متخصص تغذیه، میزان دریافتی مواد مغذی را در کودکتان محاسبه کنید.

منبع : niniland
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Rose، خانم فسقلی
پاسخ
#4
نکاتی درمورد لاکتوز
لاکتوز، قند موجود در شیر است. در برخی از افراد آنزیمی که مسئول شکستن و تجزیه لاکتوز است که لاکتاز نامیده می شود، به اندازه کافی وجود ندارد. بنابراین در حدود چند ساعت پس از مصرف شیر در این افراد، آنها دچار نفق، دل درد و یا حتی اسهال می شوند. کودکان مستعد به داشتن عدم تحمل لاکتوز معمولاً در سنین 3 تا 4 سالگی آنرا نشان می دهند، زیرا که این سنینی است که احتمال توقف ساخت این آنزیم، وجود دارد. اینکه کودکان پیش از این سن به عدم تحمل لاکتوز دچار شوند بسیار نادر می باشد. برخی از نوزادان و کودکان کمتر از سه سال ممکن است به طور موقت و بر اثر یک مریضی مربوط به دستگاه گوارش و یا بر اثر مصرف آنتی بیوتیک به این امر ابتلا شوند، ولی همانطور که گفته شد این فقط موقت است و برطرف می شود. در این مدت بهتر است با پزشک اطفال مشورت نمایید تا برای کودکتان شیر بدون لاکتوز تجویز نماید.
اگر که شما فکری می کنید کودکتان دچار عدم تحمل لاکتوز است، لبنیات را از غذای او حذف نکنید از آنجائیکه لبنیات قسمت عمده کلسیم مورد نیاز کودک را فراهم می کند، باید جزو غذاهای اصلی کودک باشد. حتی کودکانیکه نمی توانند لاکتوز را تحمل کنند می توانند به میزان کم لبنیات را با سایر مواد غذایی مصرف کنند همچنین می توانید برای آنها شیر و لبنیات بدون لاکتوز تهیه نمائید. ماست و پنیر نیز بسیار مناسب هستند زیرا که در مرحله درست شدن آنها لاکتوز تجزیه می شود.

منبع : niniland
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Rose، دانژه
پاسخ
#5
نکاتی درمورد حساسیت غذایی
حساسیت غذایی:
حدود 5% از کودکان دارای حساسیت غذایی هستند. در این کودکان سیستم دفاعی بدن برخی از مواد غذایی را بعنوان ماده مزاحم تلقی کرده و برای دفع آن شروع به تولید آنتی بادی می کند. این آنتی بادی ها می توانند باعث ایجاد حساسیت پوستی (دانه های قرمز بر روی پوست)، اسهال و پر آب شدن چشم شوند.
حساسیت غذایی به دو صورت می تواند ر خ دهد:
- اول اینکه حساسیت بلافاصله پس از خوردن غذا ظاهر می شود. بدین صورت که پس از صرف غذا گلوی کودک متورم شده و او شروع به عطسه می کند، این حالت می تواند توأم با ریزش اشک و پر آب شدن چشم و یا خارش زبان نیز باشد. در موارد نادر تورم گلوی کودک به اندازه ای می شود که می تواند تنفس او را دچار مشکل کند در این صورت باید فوراً کودک را به قسمت اورژانس مرکز درمانی یا بیمارستان ببرید.
- دسته دوم حساسیت ها آنهایی هستند که علایم آن پس از چند روز بروز پیدا می کند. این علایم معمولاً با دانه های قرمز بر روی پوست و یا به هم ریختن شکم کودک همراه است.
برای اینکه مطمئن شوید که کودک شما حساسیت به غذایی خاص ندارد. هنگامیکه می خواهید برای او غذای جدید را شروع کنید بهتر است که هر غذا را با دادن میزان کم شروع کرده و بین هر غذای جدید چند روز فاصله بگذارید تا در صورت بروز حساسیت بدانید کدام غذا باعث ایجاد حساسیت شده است. با دانستن غذایی که کودکتان به آن حساس است باید آنرا از وعده غذایی او حذف کنید. در برخی از کودکان امکان این وجود دارد که حساسیت به غذای خاص خود به خود با گذشت زمان برطرف شود. بنابراین پس از یک ماه می توانید دوباره غذای مذکور را به میزان کم به او داده تا عکس العمل او را به آن غذا بدانید و معمولاً اغلب آلژی ها به غذا از 9 نوع ماده غذایی ایجاد می شوند. این غذاها عبارتند از: لبنیات، غذاهای دریایی، گندم و غذاهای درست شده از آن، آجیل، بادام زمینی، سفیده تخم مرغ، مرکبات، لوبیاو افزودنی و چاشنی های غذا. بنابراین پیش از دادن این غذاها به کودکتان بیشتر مراقب و گوش به زنگ آثار حساسیت باشید. اغلب کودکان دچار حساسیت غذایی ، پس از 3 سالگی این حساسیت را از دست می دهند و می توانند همه جور غذایی را بخورند.
مطلب دیگری که باید مراعات کنید در ارتباط با باقالی می باشد و برخی از افراد به طور ژنتیکی دچار کمبود آنزیم فسفات 6 گلوکز در بدنشان هستند. این افراد با خوردن و یا بو کردن باقالی تازه دچار بروز حالتهایی شبیه به حساسیت می شوند. این علایم عبارتند از ورم لبها، صورت و بدن، تنگی نفس و در حالتهای خیلی شدید حتی رفتن به کما نیز می باشد.
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • 2015، خانم فسقلی
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان