امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انواع کاچی
هوا داره سرد میشه و دسرهای گرم دارن کم کم برمی گردن...

[تصویر:  iranbanou19072123-3_pzyt.jpg]

من تا قبل ازدواج، کاچی هامون رو با نمک درست می کردیم! ولی بعد از ازدواج فهمیدم کاچی یه چیز دیگه هست ذاتا...
الان من کاچی هام رو به این صورت درست می کنم که همون مدلیه که توی پریودی یا برای بعد از زایمان میشه استفاده ش کرد:

آرد: 1 لیوان
آب: 1 لیوان
نبات خرد شده یا شکر: 1 لیوان 
کره یا روغن محلی: 100 گرم
گلاب: نصف پیمانه
زعفران سائیده: نصف قاشق چایخوری 
ادویه کاچی (عطاری ها دارن)
خلال بادوم: مقداری (دلخواه)

طرز تهيه:
شکر + آب می جوشونیم... من از اولش زعفرون رو هم اضافه می کنم، صافش هم نمی کنم...

كره رو روی حرارت آب میکنیم و آرد را کم کم اضافه کرده (مثلا با الک که گلوله نشه) و با قاشق چوبي مرتب همش مي زنيم. و با شعله ی ملایم میذاریم تا رنگ آرد طلايي شود ( براي تهيه كاچي نياز به سرخ كردن آرد نمي باشد، همینقدر که بوی خامی آرد گرفته شود کافیست). 

در اين مرحله ادویه کاچی رو اضافه كرده و قکمی تفت میدیم و بعدش شربت را كم كم به آن اضافه کرده و مرتب به هم مي زنيم تا مايع صاف و يك دست شود. 

خلال بادام را هم اضافه مي كنيم و ظرف را مجدداً روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا كاچي جا بيفتد. در صورتي كه كاچي كمي سفت شد، مي توانيم يك ليوان آب به آن اضافه كنيم و مي گذاريم كاچي به روغن بيفتد.

در بعضي از نقاط ايران به كاچي چند عدد زرده تخم مرغ اضافه کرده و هم میزنند  و در آن را مي گذارند تا تخم مرغ ها خودش را بگيرد. معمولاً اين نوع كاچي را براي خانم هاي تازه زايمان كرده، مي پزند.
در بعضی قسمت ها هم کاچی زائو به جز ادویه ی فراوون، زردچوبه هم داره... در حقیقت شیرینی کاچی پوششی بوده که ادویه های فراوونش رو بپوشونه...

براي تزئين روي كاچي مي توانيم از پودر دارچين و خلال پسته و پرک بادام استفاده كنيم.

[تصویر:  dir20iranbanou.com04261-5_kukp.jpg]

با الهام از مامی سایت
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • 2015، Sufii، آیسان ۹۶، شماره مجازی تیندر
پاسخ
ادویه ی کاچی

ادویه ی کاچی معمولا آماده تهیه میشه اما اگه دوست دارید که خودتون درست کنید فکر کنم ترکیب زیر مناسب باشه و خیلی خوشمزه بشه... همه ی ادویه هاتون رو سعی کنید که خودتون تازه و پودرنشده تهیه کنید و بعد از تفت دادن بذارید یکم خنک بشن و بعد پودرشون کنید و تمااام Cool

[تصویر:  1697511_ais2.jpg]

زیره سبز: یک قاشق چایخوری
زیره سیاه: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
تخم گشنیز: یک قاشق چایخوری
دارچین: نصف قاشق چایخوری
رازیانه: نصف قاشق چایخوری
زنجبیل: یک سوم قاشق چایخوری
هل: نصف قاشق چایخوری
بادیان ستاره ای: یک سوم قاشق چایخوری
میخک: یک سوم قاشق چایخوری
جوز هندی: یک سوم قاشق چایخوری

منبع با کمی تغییر
  • 2015، Mari90، Sufii، شماره مجازی تیندر
پاسخ
منم مامانم دقیقا همینطوری درست میکنه برام با این تفاوت که ادویه ش زنجبیل و میخک و هل نمیریزه.منکه عاشق کاچی ام Heart Big Grin
فاطمه هستم
Heart
  • Rose، شماره مجازی تیندر
پاسخ
آره خیلیا نمیریزن و فقط با آرد و روغن و شکر و زعفرون درست می کنن که اون به نظرم فایده ای نداره اما تمام این ادویه ها تا جایی که من می دونم و یادمه، گرم و مناسب زایمان هستن... حتی زیره برای شیر و گرفتن نفخ عااالیه...
فقط مثلا طب سنتی میگه پسردارا رازیانه نخورن ولی توی آلمان و استرالیا اصلا مشکلی نداره... از اونور برای شیر عااالیه و زیادش می کنه...
ولی در کل وقتی ترکیب رو بدونی میشه کم و زیاد کرد و برای همین هم دوست دارم خودم ادویه هام رو ترکیب کنم...
  • 2015، شماره مجازی تیندر
پاسخ
برای کاچیِ نسبتاَ سالم‌تر که شکر و نبات نداشته باشه من اینطوری عمل کردم:

۸ قاشق غذاخوری آرد گندم رو الک کردم و ۵-۶ دقیقه رو شعله‌ی متوسط تفت دادم و گاهی هم زدمش و یه خرده هم پودر دارچین قاطی‌ش تفت دادم.

بعد وقتی آرد داشت تفت می‌خورد به اندازه‌ی یه استکان کوچیک (سایز شات) زعفرون دم کردم و یکی دو قاشق چای‌خوری توش هل سابیده و حدودا ۲ قاشق غذاخوری گلاب هم ریختم. یه «معجون چای» هم ما از کاشان خریده بودیم که ترکیب هل و دارچین و گل محمدی و بادیان هست. از اون هم دو قطره ریختم. کلاَ زعفرونش رو زیاد زدم.

بعد تقریباَ ۲۰ گرم کره به قابلمه‌ای که آرد توش تفت خورده بود اضافه کردم و خوب مخلوطش کردم.
بعد ۴ لیوان آب سرد ریختم و هم زدم که گوله نشه. برای من اصلاَ گوله نشد.
بعد حدوداَ ۳-۴ قاشق غذاخوری عسل به قابلمه اضافه کردم. شیرینی‌ش برای من خیلی مطبوع شد و نه شیرین بود نه کم‌شیرین.
در آخر هم استکان زعفرون و ادویه‌جات رو قاطیش کردم.
رو حرارت ملایم یک ربعی با در بسته پخت و گاهی هم‌ش می‌زدم.

این میزان مواد بهم ۲ تا کاسه‌ی تک‌نفره کاچی داد. من اول ۲-۳ قاشق غذاخوری عسل زده بودم، وسطش چشیدم و یه قاشق عسلش رو بیشتر کردم. برای همین می‌گم ۳-۴ قاشق غذاخوری عسل برای این میزان خیلی خوبه. اما کمتر هم بد نیست بازم.
  • Almam، Pari، sims s، Sufii، آبگینه
پاسخ
اینم عکس کاچی که در پست قبل توضیح دادم:

[تصویر:  kachi_s98c_thumb.jpg]
  • liyane، Nedaaa28، Sufii، آیسان ۹۶، خانم فسقلی، شیدا
پاسخ

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان