امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دستور انواع ته چین های محلی ایران
بچه ها بیاید دستور ته چین محلی شهراتون رو بذارید که استفاده کنیم Big Grin
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Almam، nona، خانم فسقلی، شماره مجازی تیندر
پاسخ
دوستان دستر تهچین فیروزکوهی، تهچین گرمساری ، شاهرودی و‌شهمیرزادی تقریبا شبیه همن که صدالبته کاملترین و خوشمزه ترینش تهچین شهمیرزادیه که براتون میذارم بهتونم میگم چیا رو حذف یا اضافه کنید تبدیل به بقیه تهچینا میشه. غذای آسونیه
  • Almam، Rose، youtab، آیسان ۹۶، خانم فسقلی، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر، لیدان، ندایا
پاسخ
خب بچه ها ببخشید من تازه آزاد شدم:
مواد لازم :
گوشت سردست بره
آلو یا آلوچه
لواشک
بادمجون
سیب زمینی
چغندر یا لبو
اسفناج
به
سبزی پلویی یا شوید
خب بچه ها اولش بگم که معمولا بهتره تهچین رو‌تو حجم بالا بپزید اگه کم بپزید معمولا به اون حذابی نمیشه.
به برنج در حال جوش یک دقیقه قبل آبکش سبزی پلو یا اگه نداشتید شوید اضافه میکنید و برنج رو آبکش میکنید فقط حواستون باشه خیلی دون بردارید.
بادمجونو نمک میزنید کمی بعد شکمش رو باز میکنید کمی تفتش میدید چهارطرفشو بعد برش میدارید توی شکمش رو با لواشک پر میکنید بهتره بادمجون ریز باشه که هم خوش خوراکتره هم میتونید به تعداد نفرات بادمجون بگذارید بادمجونا رو میذارید کنار. اسفناجم که میپزید میذارید کنار. سیبزمینی ریز میشورید تمیز با پوست میذارید کنار. چغندر اگر نبود لبو رو حلقه حلقه کنید اونم بذارید کنار. به هم ۴ تکه کتید بذارید کنار. آلو یا آلوچه هم هرچقدر دوست دارید بذارید کنار.
گوشت سردست رو نمک و فلفل بزنید دو دقیقه تفت مختصر دو‌طرفشو بدید بذارید کنار. حالا یه قابلمه بزرگ بردارید کفش روغن بریزید تهدیگ خیلی مهمه که تهچینتون تهدیگ خوب داشته باشه برنج رو بردارید یه مقدار یکم سبزی اضافه تر قاطیش کنید قشنگ کف قابلمه فشرده کنید ترجیحا لایه ضخیم حتما. دوباره یکم برنج بریزید روی لایه تهدیگ. حالا گوشت رو بچینید روش ( حتما زیرش برنج بریزید که نچسبه به کف قابلمه) بعد آلوها رو‌یذارید رو‌گوشت حالا یکم برنج بریزید و چغندر یا لبو رو بگذارید دوباره برنج بریزید به بگذارید باز برنج بریزیدسیب زمینی ها رو بچینید. دوباره برنج بریزید بادمجون شکم پر ها رو بگذارید. دوباره برنج بریزید و اسفناج بگذارید و در نهایت دوباره روش برنج بریزید. درشو خوب بگذارید با شعله خیلی کم بگذارید ۴ تا تا ۵ ساعت حدودا بپزه اگر دیرتر گذاشتید و مثلا دو‌ساعت اینا زمان داشتید حتما گوشت رو قبل گذاشتن تو برنج. تفت بدید و بذارید حدود یک ربع بیست دقیقه با اب خودش بپزه وگرنه تو دو‌ساعت با بخار برنج خوب نمیپزه. اگر میتونستید ۴ ساعت زمان بدید که همونطور بگذارید .
برنج که کمی بخار کرد روغن داغ ( روغن محلی یا کره آب شده داغ) روی برنج بریزید درشو ببندید تا بپزه.
مهمترین نکته سرو غذاست که باید لایه لایه بکشید دو تا دیس بردارید لایه اول برنجو بریزید تو دیس برنج اسفناجارو بچینید تو دیس دیگه. دوباره برنج تو دیس یزنج بادمجونا تو دیس اسفناج و الی آخر. تهدیگم که جدا ظرف میکنید. این غذا با ماست و لبو یا بورانی سرو میشه.
حالا یه نکته اگه بادمجون و به رو حذف کنید بجای سبزی پلو‌فقط کمی شوید بزنید بعد به برنج موقع آبکش عدس نیم پخته اضافه کنید این میشه تهچین شاهرودی. اگه برنج کلا سفید باشه و تمام مخلفات حذف بشه بجز سیب زمینی و ته یگ هم سیب زمینی بگذارید میشه تهچین فیروزکوهی. ولی خود من دستور بالا رو‌بیشتر از همه دوست دارم.
بپزید توش جان کنید

ممکنه هر کسی بنا به سلیقش بخشی ازین مخلفات رو حذف کنه اما این دستور، دستور اصیل تهچین منطقه سمنان هست.
  • 2015، Almam، Celin، Donya، Mari90، Minoo1121، miss shin، Nedaa28، niky، Ri Ra، Rose، Sh96.shamim، sims s، Sufii، Targol، youtab، آیسان ۹۶، ترانه خانوم، خانم فسقلی، رخشید، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر، شیدا، فلامینگو، لیدان، ندایا، پسته خندان، پناه
پاسخ
نه پختش فقط طولانیه ماری جان اگرم کوتاه بخوایین راهشو گفتم آماده کردن موادش آسونه همه چی تقریبا خام گذاشته میشه فقط بادمجونه تفت میخوره و اسفناج
  • Almam، Mari90، Rose، youtab، خانم فسقلی، شماره مجازی تیندر
پاسخ
ببین واقعیتش برنج سفید آبکش خیلی خاصیتی نداره مهم اون مواد داخلشن که بخارپز میشن و خاصیتشون خفظ میشه
  • Almam، niky، Rose، youtab، خانم فسقلی، شماره مجازی تیندر
پاسخ
سلام
دستور پخت ته چین بدون تخم‌مرغ برای دو نفر
روشی که خودم استفاده میکنم
برنج آبکش شده (٢ پیمونه سرخالی)
زعفران دم کرده به مقدار زیاد هر چی بیشتر بهترSmile
ماست چکیده و اگر نبود سفت باشه ترش هم بود خوبه ته چین خوشمزه میشه در حد سه چهارم لیوان کافیه
مواد میانی (مرغ پخته و ریش ریش شده، کمی زرشک) من مرغ بعد از ریش ریش کردن یکم نمک و فلفل و در حد دو قاشق غذاخوری آبلیمو و دو سه قاشق ماست ترش میزنم تا طعم دار بشه .
ماست و زعفران را مخلوط کنید تا خوشرنگ بشه و زعفران رنگ باز کنه و یکم نمک و اگر ماست ترش نبود یکم ابلیمو اضافه کنید.
از برنج آب کش شده به ماست و زعفران اضافه کنید ( مخلوط باید نه خیلی سفت باشه نه شل و آبکی، میزان برنج چشمی بریزید)

در پختن ته چین نچسب بودن قابلمه خییییلی مهمه
روغن را بذارید دااغ بشه
مخلوط ماست و برنج داخل روغن بریزید و صافش کنید و یکم فشرده بشه
+ مواد میانی فشرده شود
+
برنج سفید فشرده
از آب مرغ چند قاشق زیر برنج بریزید و دم کنی تا دم بکشه
۴۵-۵٠ دقیقه
از برشته شدن برنج های اطراف قابلمه میشه متوجه شد که آیا پخته یا نه.

بعد پخت حرارت خاموش بشه ۵-١٠ دقیقه صبر کنید بعد اطراف ته چین اگر چسبیده بود با کفگیر از قابلمه جدا کنید و توی ظرف برگردونید
البته اگر قابلمه کاملا نچسب باشه راحت برمیگرده
  • Almam، Donya، Ri Ra، Rose، sims s، youtab، آیسان ۹۶، خانم فسقلی، رخشید
پاسخ
مری جان با تخم مرغ کامل درست میکنم از تهچین رستوران هم بهتر میشه
حالا دستورشو عصر فرصت شد میذارم
  • Almam، Mari90، خانم فسقلی
پاسخ
وای چه دستورهای خوبی گذاشتین  Heart

حالا منم یه مدل درست میکنم که مقویه
برای دونفر حدودا
گوشت بره (یا ماهیچه گوسفند) با سیب زمینی و هویج میذارم میپزه آلو هم اواخر پخت اضافه میکنم ، آب کم میریزم و با حرارت ملایم میذارم بپزه  ولی در نهایت حدود ۲ لیوان شایدم کمتر باقی میمونه گوشت و سبزیجات در میارم برنجی که از قبل خیسوندم داخل اون آب گوشت میریزم
(تو این مدل پلو هم پخت گوشت وهم برنج باید حرارت خیلی کم باشه)
وقتی برنج یکمی نرم شد و آبش کشیده شد
تو یه قابلمه دیگه ته اش نون میذارم نصف برنج میریزم بعد گوشت و سبزیجات پخته و درنهایت یه ردیف دیگه برنج و میذارم دم بکشه
(میتونید این مرحله رو حذف کنید و داخل همون قابلمه دم کنید ولی من چون ته دیگ برنج خالی دوست ندارم و بنظرم خشک میشه و بیفایده منتقل میکنم به یه قابلمه دیگه)
تنها چیزی که به گوشت اضافه میکنم زعفرون دم کرده است
در نهایت روی برنج هم زعفرون میدم
  • Nedaaa28، nona، Rose، آیسان ۹۶، ستی‌لیته، نسیمه جااان
پاسخ
اینم ته‌چین فیروزکوهی که من خوردم:

[تصویر:  tahchin_firouzkouhi_2_gnu_thumb.jpg]

[تصویر:  tahchin_firouzkouhi_4oc3_thumb.jpg]
  • Nedaaa28، nona، رخشید، شیدا
پاسخ
سنی ایول قشنگ عکساتو نگه میداری