امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
روش های پخت برنج
Big Grin Heart Big Grin Heart
تا به کجا کشد مرا ، مستی بی امان تو Heart
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • mahtakhanoum، nona، youtab
پاسخ
فدای تو المام جون
روش تضمینی پخت برنج Smile

آقا مثلا برای حدود ۶-۷ نفر برنج میخواییم بپزیم:
۴ تا پیمونه برنج برمیداری میریزی میتقیم تو قابلمه نهایی پخت قشنگ چند بار حدود ده بار میشوری و ابشو خالی میکنی
وقتی اخرین بار شیتن اب شفاف شد دیگه شستنش کافیه
حالا روش رو آب معمولی شیر میریزی حدودا اندازه یه دست کامل ( از نوک انگشت تا مچ) روش اب بیاد
به اندازه تعداد پیمونه قاشق مرباخوری نمک میریزی داخلش ( جهت شیدا)
یه قاشق سر پر هم روغن ( پخت و پز یا هرچی )

حالا میذاری روگاز زیرشو روشن میکنی شعله متوسط
تا شروع به قل قل کردن بکنه
از زمان قل قل کردن حدود پنج نهایت هفت دقیقه باید زمان بگیری بیشتر معمولا نمیشه خیلی بسته به نوع برنجه البته
مسخصه به قاشق برن توش به تعداد برنج رو خارجکن نه خیلی خیلی دون سفت باید باشه نه دون وا رفته
عموما پنج دقیقه کافیه
برش میداری میریزی آبکش
بعدم قشنگ کف همون قابلمه روغن میریزی تهدیگ موردنظر نون، سیب زمینی، تهچینی هرچی هست میذاری
برنج رو اروم توش خالی میکنی
شبیه کوه باید بشه در نهایت
یعنی برنج داخل قابلمه نسطح و یکدست پخش نشه
و به دیواره ها نچسبه
فقط برنج کف به دیواره میچسبه
بدون هیچ دم کنی یا پارچه درشو میذارید زیرشو با حرارت بسیار کم روشن میکنید
یک ساعت یک ساعت و نیم دیگه خاضره
خواستید زعفرونم تویخ اب کنید آخراش با کمی کره اب شده یا رغن زیتون قاطی کنید یک گوشه و نقطه برنج بریزید تو قابلمه ( پخشش نکنید)
اینطوری موقع کشیدن برنج زعفرونی خیلی قشنگ و یکدست پخش میشه
اگرم وسطا در قابلمه رو برداشتید دیدید خیلی دونه یا همون اول دیدید خیلی دونه و زود ابکش کردید مف قابلمه همراه روغن کنی اب بریزید
اگرم وسطای پخت بود اروم کنی اب از گوشه دیواره قابلمه بریزید که مستقیم بره مف قابلمه
روی برنج اب نریزید که شل و شفته میکنه اون بخش رو

به قول هامی جان فقط موقع قل قل نباید برنج شل و شفته بشه
وگرنه تحت هر شرایطی محلسی طور درمیاد خیالتون راحت

ضمنا این روش برنج خیسوندن نمیخواد
از امشب برای خودتون با یه پیمونه دو پیمونه امتحان کند
بوناب مبادا روغن رو خذف کنیا ختما اولش یه قشق پر روغن بزن
  • Almam، Celin، Donya، elham، Gitii، Heven، mahtakhanoum، Mari90، sims s، youtab، رخشید، ستی‌لیته، شیدا، نرگس، نسیمه جااان
پاسخ
خوب در کنار روش پخت نونا من هیچ حرفی برای گفتن ندارم و مطمئنا روشم هیچ طرفداری نداره ، ولی خوب منم میگم چطوری درست میکنم خو چه اشکالی دارهSleepy

من برنجو از شب قبل میشورم و خیس میکنم به این‌ منوال که !
برا ده تا پیمونه ، آب ریختم رو برنج تا یه بند انگشت از روی برنج آب باشه، بعد چهارتا سنگ نمک بزرگ گذاشتم رو برنج ، باید انقدری سنگ نمک بذاریم تا روز بعدش آب نشه نمکا!!

بعد فرداش موقع آبکش کردن سنگ نمکا رو برداشتم ، برنجو ریختم تو آبکش ، روش آب ریختم تا شوریش بره ، نباید دست بزنیم چون خرد میشن ، همینطوری آب میگیرم  فقط ، شوریشو از اینجا میتونی بفهمید که از زیر آبکش که آب میره ، یکم میچشید اون آبو ، باید اون آب شور نباشه ، نمکش معمولی کمی رو به بالا باشه ، کم نمک هم نه!
بعدشم که برنجو میریزم تو آب در حال جوش غل بخوره ، یه دونه برنجو میذارم دهنم باید از حالت معمول سفت تر باشه اون موقع وقتشه آبکش شه، بعدشم که تو قابلمه ته دیگ مورد نظر رو میذارم ، برنجو میریزم روش ، همونطوری که نونا گفت باید برنجو حالت کوه مانند باشه که بغلاش خیلی خشک نشن، کره آب شده یا هر روغنی رو هم میدیم رو برنج، زعفرون میزنیم و بعد دمکنی میذاریم تا دم بکشه
تا به کجا کشد مرا ، مستی بی امان تو Heart
  • Celin، elham، Gitii، nona، sims s، شیدا، نرگس
پاسخ
بچه ها من تو عمرم برنجو خیس نکردم
این روشو از مامانم یاد گرفتم همیشه انجام میدم
ققط یه ربع ساعت برنجو با آب جوش خیس میکنم
بعد که میجوشونیم چند دقیقه زمانی که قشنگ بالا اومد برنجا و کمی قد کشید یه لیوان آب سرد میریزم که شک بهش وارد بشه
بعد دیگه باید دقت کنم زمانی که قشنگ قد کشید و تست کردم که نرم شده ولی مغزش یکم سفته به اندازه پیمانه برنج هر پیمانه یک قاشق نمک میریزم یه هم میزنم و آب کش میکنم
بعدم روغن میریزم تو قابلمه ته دیگ میذارم و نصف لیوان آب، بعد برنجو به شکل کوه میریزم درشو میزارم زیرشو زیاد میکنم به جلزولز که افتاد و انگشتمو خیس میکنم میزنم به دیواره قابلمه جیلیز که کرد زیرشو کم میکنم
  • Almam، youtab، رخشید، شیدا، نسیمه جااان
پاسخ
بچه ها چه جالب محل کارتون برنج میده بهتون.
فری جون قاشق غذاخوری نمک؟
شور نمیشه؟
راستی منم خیس نمیکنم دیگه.
خیلی تو وقتم صرفه جویی میشه
فقط میشورم میریزم تو آب در حال جوش.
نمک و روغن هم قبل اینکه برنج رو بریزم ،اضافه میکنم به آب
Cool
  • freebird، youtab
پاسخ
(۱۴۰۲/۱/۲۱، ۱۲:۴۰ عصر)شیدا نوشته است: بچه ها چه جالب محل کارتون برنج میده بهتون.
فری جون قاشق غذاخوری نمک؟
شور نمیشه؟
راستی منم خیس نمیکنم دیگه.
خیلی تو وقتم صرفه جویی میشه
فقط میشورم میریزم تو آب در حال جوش.
نمک و روغن هم قبل اینکه برنج رو بریزم ،اضافه میکنم به آب
آره قاشق غذاخوری سرخالی
نه نمیشه چون سریع آبکش میکنی بعد که آبکش کردی تست کن اگر شور بود روش آب بریز
من روغنو آخر سر که میخوام بکشم میریزم
  • youtab، شیدا
پاسخ
رخشید حالا اگر آشپزی می‌کرد هم معمولاَ کسی به ذهنش نمی‌رسه که می‌شه کوکوهای ایرانی رو تو فر هم درست کرد.

بچه‌ها برنج لنجون (لنجان اصفهان) هم خوبه ها. قیمتش از برنج شمال اندکی کمتره و عطر خوبی داره، ولی قدش کوتاهه.
  • Almam، mahtakhanoum، youtab، رخشید
پاسخ
نسیمه توف تو ا م ا م Big Grin از هرجهت
خداروشکر همسرت پرتلاش و حسابی کاریه Heart خدا حفظش کنه

ستی برنج چمپا خوزستان هم همین جوریه و بسیار عطر طعم خوبی داره من دوست دارم
  • youtab، ستی‌لیته، مینو
پاسخ
رخشید اگر برای خوب درآوردنش هم قلقی داری بگو. چون انگار خشک‌تر از برنج شماله و من هر چقدر آب و روغنشم زیاد می‌کنم باز نرمِ نرم نمی‌شه، ولی مثلاَ خاله‌م خیلی خوب درش میاره.
اما با این که نرم نمی‌شه عطرش رو خیلی دوست دارم، فقط مشکل شوهرمه که برنج خیلی نرم و کته دوست داره.

سلین تو مواد هم بله، کمی روغن اضافه می‌کنم. اگر خیلی کم‌روغن بخوام درستش کنم هم روش کلی لیموی تازه می‌چکونم که کم‌روغنیش به چشم نیاد.
  • Celin، youtab
پاسخ
ستی اره زمان پختش بیشتره
وقتی آب برنج جوش اومد زیرشو کم کن بذار یواش قل بزنه در قابلمه رو هم نصفه (یا همون کج ) بذار، آنوقت دیگه مغزشم نرم میشه
روغن هم تو آب برنج نریز
فقط نمک
  • youtab، ستی‌لیته
پاسخ

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان