فدای تو المام جون
روش تضمینی پخت برنج
آقا مثلا برای حدود ۶-۷ نفر برنج میخواییم بپزیم:
۴ تا پیمونه برنج برمیداری میریزی میتقیم تو قابلمه نهایی پخت قشنگ چند بار حدود ده بار میشوری و ابشو خالی میکنی
وقتی اخرین بار شیتن اب شفاف شد دیگه شستنش کافیه
حالا روش رو آب معمولی شیر میریزی حدودا اندازه یه دست کامل ( از نوک انگشت تا مچ) روش اب بیاد
به اندازه تعداد پیمونه قاشق مرباخوری نمک میریزی داخلش ( جهت شیدا)
یه قاشق سر پر هم روغن ( پخت و پز یا هرچی )
حالا میذاری روگاز زیرشو روشن میکنی شعله متوسط
تا شروع به قل قل کردن بکنه
از زمان قل قل کردن حدود پنج نهایت هفت دقیقه باید زمان بگیری بیشتر معمولا نمیشه خیلی بسته به نوع برنجه البته
مسخصه به قاشق برن توش به تعداد برنج رو خارجکن نه خیلی خیلی دون سفت باید باشه نه دون وا رفته
عموما پنج دقیقه کافیه
برش میداری میریزی آبکش
بعدم قشنگ کف همون قابلمه روغن میریزی تهدیگ موردنظر نون، سیب زمینی، تهچینی هرچی هست میذاری
برنج رو اروم توش خالی میکنی
شبیه کوه باید بشه در نهایت
یعنی برنج داخل قابلمه نسطح و یکدست پخش نشه
و به دیواره ها نچسبه
فقط برنج کف به دیواره میچسبه
بدون هیچ دم کنی یا پارچه درشو میذارید زیرشو با حرارت بسیار کم روشن میکنید
یک ساعت یک ساعت و نیم دیگه خاضره
خواستید زعفرونم تویخ اب کنید آخراش با کمی کره اب شده یا رغن زیتون قاطی کنید یک گوشه و نقطه برنج بریزید تو قابلمه ( پخشش نکنید)
اینطوری موقع کشیدن برنج زعفرونی خیلی قشنگ و یکدست پخش میشه
اگرم وسطا در قابلمه رو برداشتید دیدید خیلی دونه یا همون اول دیدید خیلی دونه و زود ابکش کردید مف قابلمه همراه روغن کنی اب بریزید
اگرم وسطای پخت بود اروم کنی اب از گوشه دیواره قابلمه بریزید که مستقیم بره مف قابلمه
روی برنج اب نریزید که شل و شفته میکنه اون بخش رو
به قول هامی جان فقط موقع قل قل نباید برنج شل و شفته بشه
وگرنه تحت هر شرایطی محلسی طور درمیاد خیالتون راحت
ضمنا این روش برنج خیسوندن نمیخواد
از امشب برای خودتون با یه پیمونه دو پیمونه امتحان کند
بوناب مبادا روغن رو خذف کنیا ختما اولش یه قشق پر روغن بزن