شیرینی برنجی سنتی با دستور خانم جمشيديان عزیز
با این مواد 46 قطعه شیرینی به دست میاد
![[تصویر: 4384f57443cb57639f29cccbfa9cf49293aac71c_1630170850.jpg]](https://behgaz.ir/wp-content/uploads/2022/01/4384f57443cb57639f29cccbfa9cf49293aac71c_1630170850.jpg)
مواد لازم
كره دوغ گرفته يا روغن کاملا جامد یا روغن صاف قنادی: 150 گرم
پودر قند: 120 گرم
زرده تخم مرغ: 2 عدد
وانیل: کمی
آرد برنج: 375 گرم
گلاب و شير: به قدر كافی
زعفران (دلخواه)
1) روغن صاف و پودر قند را با همزن برقی كاملا بزنید.
2) زرده و وانیل را اضافه و بزنید و سپس آرد برنج را کم کم بریزید.
3) اگر خمیر خشک بود برای تنظيم لطافت خمير، کمی گلاب يا شير بریزید (گلاب زیاد، خمیر را خشک میکند، کمی گلاب، و بعد ذره ذره شیر بریزید) و خمير را كاملا ورز بدهيد تا خمير يكدستی شود.
4) خمير را در نایلون 12 ساعت در دمای آشپزخانه استراحت بدهيد.
5) از خمير به اندازه فندق برداريد و بعد از گرد کردن روش مهر بزنيد و يا با دست صاف كنيد و توسط يك ماسوره ساده كوچك نقش بندازيد و طبقه وسط فر با حرارت 175 بمدت 10 دقيقه تا دور شيرينی كمی طلايی شود.
![[تصویر: nan-berenji.jpg]](https://noktechi.ir/wp-content/uploads/2020/04/nan-berenji.jpg)
نکات شیرینی:
✔️برای زعفرانی کردن خمیر، به آن زعفران آب شده غلیظ اضافه کنید.
✔️شیرینی رو حدود 12 تا 15 دقیقه توی فر بذارید بعد صبر کنید تا خنک بشه سپس از کاغذ جدا کنید تا خرد نشه.
✔️حتما آرد برنج را از الک حریر رد کنید و پودر قند رو هم الک کنید. بعد وزنشون کنید.
✔️نشانه پخت کامل نچسبیدن شیرینی به سینی و خیلی کم، رنگ گرفتن ته شیرینی هستش.
✔️زعفران را غلیظ درست کنید.افزودن زعفرون رقیق باعث خشک شدن خمیر شیرینی میشه.
✔️ارتفاع شرینی برای قالب زدن حدود نیم سانته.خمیر رو لای دو نایلون باز و کاتر دلخواه بزنید.
✔️گرفتن دوغ کره:
کره با حرارت کم ذوب شود.
سپس بگذارید در یخچال تا ببندد. به آرامی آن را سوراخ کرده و دوغاب رو که ته ظرف جمع شده دور بریزید.
با این مواد 46 قطعه شیرینی به دست میاد
![[تصویر: 4384f57443cb57639f29cccbfa9cf49293aac71c_1630170850.jpg]](https://behgaz.ir/wp-content/uploads/2022/01/4384f57443cb57639f29cccbfa9cf49293aac71c_1630170850.jpg)
مواد لازم
كره دوغ گرفته يا روغن کاملا جامد یا روغن صاف قنادی: 150 گرم
پودر قند: 120 گرم
زرده تخم مرغ: 2 عدد
وانیل: کمی
آرد برنج: 375 گرم
گلاب و شير: به قدر كافی
زعفران (دلخواه)
1) روغن صاف و پودر قند را با همزن برقی كاملا بزنید.
2) زرده و وانیل را اضافه و بزنید و سپس آرد برنج را کم کم بریزید.
3) اگر خمیر خشک بود برای تنظيم لطافت خمير، کمی گلاب يا شير بریزید (گلاب زیاد، خمیر را خشک میکند، کمی گلاب، و بعد ذره ذره شیر بریزید) و خمير را كاملا ورز بدهيد تا خمير يكدستی شود.
4) خمير را در نایلون 12 ساعت در دمای آشپزخانه استراحت بدهيد.
5) از خمير به اندازه فندق برداريد و بعد از گرد کردن روش مهر بزنيد و يا با دست صاف كنيد و توسط يك ماسوره ساده كوچك نقش بندازيد و طبقه وسط فر با حرارت 175 بمدت 10 دقيقه تا دور شيرينی كمی طلايی شود.
![[تصویر: nan-berenji.jpg]](https://noktechi.ir/wp-content/uploads/2020/04/nan-berenji.jpg)
نکات شیرینی:
✔️برای زعفرانی کردن خمیر، به آن زعفران آب شده غلیظ اضافه کنید.
✔️شیرینی رو حدود 12 تا 15 دقیقه توی فر بذارید بعد صبر کنید تا خنک بشه سپس از کاغذ جدا کنید تا خرد نشه.
✔️حتما آرد برنج را از الک حریر رد کنید و پودر قند رو هم الک کنید. بعد وزنشون کنید.
✔️نشانه پخت کامل نچسبیدن شیرینی به سینی و خیلی کم، رنگ گرفتن ته شیرینی هستش.
✔️زعفران را غلیظ درست کنید.افزودن زعفرون رقیق باعث خشک شدن خمیر شیرینی میشه.
✔️ارتفاع شرینی برای قالب زدن حدود نیم سانته.خمیر رو لای دو نایلون باز و کاتر دلخواه بزنید.
✔️گرفتن دوغ کره:
کره با حرارت کم ذوب شود.
سپس بگذارید در یخچال تا ببندد. به آرامی آن را سوراخ کرده و دوغاب رو که ته ظرف جمع شده دور بریزید.
![[تصویر: c6a5f4cd-1ac9-45e4-8262-b38cea6fea5f--20...om-039.jpg]](https://images.food52.com/eBdk9iGeJ7VupD23nDLfvwsr3Ik=/1200x1200/c6a5f4cd-1ac9-45e4-8262-b38cea6fea5f--2018-0307_persian-naan-e-berenji-with-cardamom-tea_3x2_james-ransom-039.jpg)
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم