امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
گپ و گفت مامانهای ۱۴۰۰
ترگل من خودم عاشق فرنیم Smile
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • (کژال)، Sh96.shamim، Targol، youtab، شماره مجازی تیندر
پاسخ
نونا جون Heart
شما یه چیزی میخواستی بچه رو گرم نگه داره،درسته؟یه مدل قنداق فرنگی هست که پا داره و می تونی کمربند کریر،کالسکه یا صندلی ماشین رو از بین پاهای بچه رد کنی و در عین حال مدل راحت و گرمیه.من تو پیج مامی لندم دیدم.فقط نمی دونم تا چه سنی قابل استفاده است.
لیانه و ترگل عزیز Heart Heart
اگه فکر می کنید دارید بچه هاتونو اذیت می کنید ادامه ندید.آرامش بچه و خودتون مهم ترین موضوعه.سطح انتظارتون از خودتون رو بیارید پایین.بعضی جاهام به غریزه ی مادریتون گوش بدین و سعی کنید اطلاعاتتونو با شرایط خودتون وفق بدین و ازش استفاده کنید مامانای مهربون. Heart Heart
  • (کژال)، 2015، liyane، nona، Sh96.shamim، Targol، youtab، شماره مجازی تیندر
پاسخ
مینو جون مرسی عزیز دلم، راستش من برای صورت بیشتر پرسیدم میخواستم ببینم شماها برای نی نیاتون چکار میکردید، آخه اونروز رفتیم کوه البته اشتباه من بود لباس کم پوشونده بودم اما چون تو آغوشی بود و آغوشی خودشم گرم میکنه همه نگرانیمون بابت صورتش بود. کلاه گوششو پوشونده بود اما صورت یخ شده بود مه اینجا رز حان گفتند صورت پسرشو همیشه باز میذاشت هیچوقت مشکلی پیش نیومد براشون
حالا نمیدونم شما هم همینکارو کردید یا نه عزیزم

من از این سرهمیای پیش بندی مخمل گرفتم براش دیروز. برای این روزا که بیرون میبرمش دور بزنه. یه سرهمی نازک تنش میکنم بعد این پیشبندی رو. خدایی راضی بودم ازش چون پاش از آغوشی آویزونه باد که میاد وقتی سرهمی خالی تنشه احساس میکنم سردش میشه ( من خودم با اینکه گرماییم سردم شده بود با شلوار جین تازه).
  • (کژال)، liyane، Sh96.shamim، Targol، youtab، شماره مجازی تیندر، مینو
پاسخ
بچه ها مرسی از راهنماییتون
نمیدونم شاید تو پیجی چیزی خوندم
اصلا یادم نیست
مرسی شمیم جاانم که گفتی غزیزم
همین مهدیه که پیجشو دادمم همینو میگه
منم خودم فرنی خیلی دوست دارم
کسی دستور مخصوص نی نی اگه داره میذاره لطفا تو تاپیکش؟
  • 2015، nona، Rose، Sh96.shamim، Targol، شماره مجازی تیندر
پاسخ
سلام مامانا
بله من بودم گفتم که فرنی و حتی حریره بادوم خاصیتی ندارن... نشاسته و قتد میدیم به بچه حالا یکم ویتامین گروه ب در برنج هم هست درسته ولی کسی که با فرنی شروع می کنه بالاخره دیر یا زود شکر ید عسل یا شیره رو هم شروع مز کنه به فرنی اضافه کردن... و همین یعنی ریسک تمایل به شیرینی رو در بچه بالا می بریم و شیرینی بیشتر معادل اضافه وزن، دیابت، بیماری های قلبی و کلا بیماری های غیرواگیر مختلفه... واقعا انواع قند چه خاصیتی دارن؟
الگوی تغذیه ی کشورهای پیشرفته اصلا فرنی نداره... ولی بهترین بچه ها و قوی ترین و سالم ترین با هوش خوب و سیستم ایمنی خوب و بخصوص خوش غذا رو تربیت می کنن... و خیلیش ریشه در همین اولین غذاها داره...
بچه ای که با میوه و صیفی شروع می کنیم، با بچه ای که با شکر شروع میشه متفاوته... بچه ها خودتون تحقیق کنید متوجهش میشید... حالا نگید همش از خودش مثال میزنه ولی الان پسر من نزدیک دو و نیمه، الان هر غذایی بدم می خوره، اصلا انتخابگر نیست... همین امشب بستنی خریدیم، به خدا دو تا قاشق به زوووور خورد! با اینکه من دیدم بچه ۱ساله با کله شیرجه میزنه توی بستنی!!!!! بستنی چیه؟ چربی و شکر...

راستی اینم بگم، هر چی دکترتون میگه چشم نگید... خیلی وقتا خیلی دکترا شاغل که میشن و مطب که میزنن، خوندن رفرنس های جدید رو کنار میذارن... همین برگه ی واکسنمون پر از غلطه... فکر کنم برای شما کمی اصلاح شده ولی تا همین ۲-۳ سال قبل با ۳۰ سال پیش یکی بود.. این یعنی همتی برای اصلاح وجود نداشته و نداره... مثل قانون صندلی ماشین که اینجا انگاااار نه انگار... ولی خارج اگه جرات داشتی دو قدم راه رو بچه توی صندلیش نباشه!!! یا میذارن بچه از سانروف بره بیرون!!!!!!! و کسی هم مخالفتی نمی کنه! این یعنی آگاهی از اون خطر مرگه وجود نداره یاااا برای تصمیم گیرنده و قانون گذاران اهمیتی نداره...
خلاصه که ظریفی هم تا دو سه سال پیش همین فرنی رو تاکید می کرد و میگفت یه ذره شکر هم اشکال نداره...
و بعد که اینو گفت که پونه از پیج مایلا اند آس و مامان آدریان که اسمش یادم نیست، انتقاد کردن که شکر و نمک تا ۱سال ممنوعه... و طریفی در جواب گفت که بچه ی ایرانی که قراره قورمه سبزی بخوره، پس با چی شروع کنیم؟ همیییینقدررناآگاه... و اونها رو هم بلاک کرد...
یعنی دکتر متخصصی با ۳۰۰ هزار فالور،هنوز نمیدونست که چندین ساله دستورالعمل شروع کمکی در دنیا تغییر کرده... و تازگیا شروع کرده و مبگه شکر و نمک ممنوعه و تمام این مطالبی که هر از گاهی اینجا میگیم یا بحثش میشه ازرایمنی تا همین تغذیه و بهداشت و شیرخشک توی دوره های ۱-۲ میلیونی آموزش میده!!!!!
خلاصه که اگه دکترتون گفت فرنی، حتما در آپدیت بودنش شک کنید... فرنی نشاسته اس و آب... شکرم که بهش اضافه شه سم خالصه دیگه.. چی داره که به بچه بدیم؟
من از پوره های موز، سیب، سیب زمینی شیرین، کدوحلوایی، سیب زمینی معمولی، آووکادو، بروکلی، هویج و اینها شروع کردم... تقریبا بعد از ۱ ماه فکر کنم، خیلیاشم توی آب گوشت و مرغ، عصاره های مختلف از پای مرغ تا پاچه ی گوساله و... می پختم... و کلا سوپ و پاستا و برنجش رو آب معمولی نمیریختم... 
به جای برنج هم که خاصیتی نداره از جو دوسر پرک، کینوا، گندم سیاه، پاستاهای غنی شده ی مختلف، و کوس کوس استفاده می کردم و می کنم... یعنی سوپ هم می خواید درست کنید، فکر نکنید برنج خیلی خوبه... نه واقعا... خیلی گزینه های بهتر و متنوع تری هست که میشه استفاده کرد...
ارزش تغذیه ای هر کدوم از اینا رو با برنج مقایسه کنید متوجهش میشید و مثلا کینوا خودش سوپرفوده... چیا سید سوپرفوده... اینا رو جای غذاهایی که خاصیتی نداره به بچه ها بدید.... حتما حتما خودتون تحقیق کنید منم نمیگم حرفای من سنده..‌. ولی نتیجه ی تحقیقات خیلی زیادیه اینایی که بهتون گفتم... حتی کتاب تغذیه ی خارجی که داشتم توش خیلی از همینا رو نوشته بود با اینکه مال ۱۰سال پیشه... ولی مثلا کتابای ایرانی بلااااا استثنا با این فرنی شروع کردن!!!!!

یا مثلا بادوم به شدت روی ریفلاکس تاثیر منفی داره و به همین خاطر هم کلا از چشمم افتاده... ولی به نظرم خیلی از این غذاهایی که الان مرسومه، بخاطر بی توجهی به تغذیه بوده... و کم بودن منابع... مثلا خورش ها چه خاصیتی دارن وقتی اینهمه جوشیدن؟ مسلما زن ایرانی وقت نداشته مثل زن فرانسوی که خدمه و دایه و... داشته، آشپزی کنه و یه چیزی میذاشته که کمترین زمان رو بخواد  همه چی رو بریزه توی دیگ و ۵ ساعت بعد بیاد یه چیزی تحویل بگیره و بده به بچه ها و شوهر که شکمشون سیر شه...
گندم از قدیم بوده، برنج کمی کمتر بوده و آرد در دسترس بوده، بادوم روی کوه های ایران زیاد بوده... پسته و پسته کوهی و... بوده... دیگه با اینا یه چیزی درست می کردن یکم بچه سیرشه... ولی الان ما به منابع خیلی متنوع تر و قوی تری دسترسی داریم...
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
  • (کژال)، 2015، Mari90، nona، Sh96.shamim، Targol، youtab، شماره مجازی تیندر
پاسخ
رزجون ممنونم بابت توضیحاتی که دادی. هرچند با بخشی از حرفهات موافق نیستم. اما مثل همیشه نظرت قابل تامله.
یه مورد هم همینجوری میخوام بگم، حتما میدونی تو علم آمار با یک نمونه اصلا نمیشه نتیجه گیری کرد. به خاطر همین اگه داری لطف میکنی برامون توضیح میدی از همون رفرنس‌هات نتیجه‌های تحقیقات رو بگی ممنون میشم Heart

لیانه جون، امیدوارم هر چه زودتر فقط حس‌های خوب همدیگه رو درک کنیم..
  • (کژال)، 2015، liyane، nona، Rose، Sh96.shamim، Sisi، youtab، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر، مینو
پاسخ
رز جون ممنون میشم اگه فرصت کردی نحوه درست کردن غذاهای کمکی شروع کنندتو هم تو غذای کودک بذاری لطفا اگر البته تونستی. پیشاپیش ممنونم
  • (کژال)، Rose، youtab، شماره مجازی تیندر
پاسخ
ترگل جان نتیجه ی چه تحقیقاتی مدنظرته؟

ببین ارزش غذایی ها رو مقایسه کن:
این جو دوسر پرک در هر نصف پیمانه یا 41 گرم:
[تصویر:  Organic-Thick-Rolled-Oats-e1598637031722.png]

این هم مال برنج توی 158 گرم!!!! یعنی حجمش 4 برابر جو دو سر پرکه ولی خواصش رو یک چهارم کن و با بالایی مقایسه کن:
[تصویر:  Rice-Nutrition-348x450.jpg]
نتیجه ی مقایسه: آهن برنج تقریبا برابره
کلسیوم جو دو سر پرک تقریبا 5 برابر برنجه
کربوهیدرات جو دو سر پرک 12% و برنج 15% که یعنی قندش کمتره
فیبر جو دو سر پرک 18% و برنج 3% !!!!! یعنی 6 برابر برنج! و فیبر به سلامت روده ها فوق العاده کمک می کنه... مثل سبزیجات
و مهمترین مساله، پروتئینه که جو دوسر پرک 17 گرم و برنج 4 گرمه که تقسیم بر 4 میشه 1 گرم!!!!!! یعنی حدودا 17 برابر برنج... و همین فوق العاده مغذیش می کنه... مهمترین عنصر ماکرو در غذاهای ما همین پروتئینه که میشه به بچه داد... 

انواع برنج رو اینجا با هم مقایسه کرده و ببینید که بی خاصیت ترینش همین برنج سفیدیه که ما می خوریم Sad  چه از نظر پروتئین چه فیبر و آهن:
[تصویر:  6c82022c913bb78733bfb6aaada61fa5.jpg]

حالا مثلا کینوا رو ببینید و خودتون مقایسه کنید که ارزش داره بچه رو با برنج خالی سیر کنیم؟ (نه اینکه برنج رو حذف کنیم اما میشه به جاش مواد خیلی مفیدتری به بچه داد... حتی اگه خودمونم بتونیم بخوریم، برای خودمونم بهتره...)
[تصویر:  Quinoa-585x1024.jpg]
ویتامین های ای، گروه ب (که برنج میگن داره ولی با آبکش کردن همه ش از بین میره)، یک پرسش، 15% آهن نیاز روزانه!!!!!!!!!!!!!!!!!! منیزیوم، منگنز، مس، روی، فسفر!!!!!! داره... همینم هست که سوپرفودش می کنه... برنج هیچ ویتامینی نداره که آرد برنج داشته باشه.... نشاسته هیچییییی نداره... 8 گرم هم پروتئین داره....... دیگه آدم چی می خواد؟ Big Grin

یه مقایسه ی کلی:
[تصویر:  112-Complete_Guide_to_Common_and_Unusual...155&h=2990]

این مقایسه رو با مواد غذایی دیگه هم می تونید انجام بدید... 
می تونید اینا سرچ کنید: 
XXX food value
XXX food content
XXX Nutrition Facts
XXX Health Benefits
  • (کژال)، 2015، liyane، nona، Targol، youtab، شماره مجازی تیندر
پاسخ
(۱۴۰۰/۸/۶، ۱۰:۲۶ صبح)nona نوشته است: رز جون ممنون میشم اگه فرصت کردی نحوه درست کردن غذاهای کمکی شروع کنندتو هم تو غذای کودک بذاری لطفا اگر البته تونستی. پیشاپیش ممنونم
چشم عزیزم اگر وقت کنم حتما می نویسم... ولی پیج های خوب خارجی هستن که متخصص تغذیه ی کودکن و خیلی راهنمایی های خوبی می کنن... از ایمنی تغذیه ی کودک تا همین موضوع فواید مواد غذایی مختلف...

یه چیزم کلی بگم و برم... 
بچه ها ما توی نسلی هستیم که هیچوقت قبلش اینجوری نبوده...
در گذشته تمام اطلاعات یک مادر از زنان نزدیک به خودش و نهایتا قابله ی محل کسب میشده...
امکانات محدود به منطقه ای که درش زندگی می کردن بوده... یعنی اگه خانمی توی روستا بوده، تهش به همون مواد غذایی روستا دسترسی داشته... کلا توی عمرش، دو سه بار می رفته شهر... و مجبور بوده به هر چی که زنان با تجربه تر میگن، اکتفا کنه... من خودم مامان بزرگم یه پسری داشته که میگفت توی 6 ماهگی اینقدر گریه کرد تا از دنیا رفت!!! این برای نسل ما یه جواب قانع کننده نیست... ما تا تهش رو در نیاریم آروم نمیشیم... من الان فکر می کنم می بینم شاید همونطور که اعتقاد داشتن بچه رو زیاد بپوشونن، اونموقع هم همینطور بوده و گرمازده شده... شاید دچار خفگی در خواب شده... شاید بیماری داشته که پنهان مونده... ولی چیزی که مشخصه دسترسی ما به اطلاعات سبک زندگی ما رو تغییر داده...
می دونم برامون سخته یه سری مسائل رو بکوبیم و از نو بسازیم... که مسن تر ها رو قانع کنیم که فرنی نمی خوایم بدیم... که خودمون دنبال دستورهای جدید باشیم... که خودمون دائم بخوایم مطالب زبان اصلی بخونیم (چون کسی ترجمه شون نکرده...... و به واقع ما رفرنس فارسی برای خیلی از مطالب علمی روز دنیا رو واقعا نداریم... مثل همون واندر ویکس...) 
ولی برای پیشرفت خودمون می تونیم خیلی راحت از اینترنت استفاده کنیم... واقعا اینترنت یه موهبته... و خیلیییی چیزا توش هست که می تونه برای ما مفید باشه... حتما حتما اگه زبانتون قویه خودتون هم سرچ کنید، چون تا سیستم ایران عوض شه و دستورها به فارسی برگردونده بشه، فرهنگمون تغییر کنه، سبک زندگی و تغذیه مون اصلاح شه خیلیییی مونده... همه اینها هم اصلاح بشه، قدرت خرید مردم پایینه و نمیشه برای عامه ی مردم اینها رو گفت... ولی مایی که در یک سطح رفاهی هستیم که حداقل گوشی و لپ تاپ و اینترنت داریم، احتمالا بتونیم هزینه ی تغذیه ی با کیفیت تر رو هم بدیم... شاید دلیل ثابت موندن فرنی برای شروع کمکی، این مساله این باشه که خیلی از مردم توان خرید مواد با کیفیت بیشتر رو ندارن... و نمی تونن برن دنبال مطالب روز... چون مثلا زبانشون قوی نیست، چون ارزشی برای این مساله قائل نیستن و....
  • (کژال)، 2015، Elham67، liyane، Nedaa28، nona، Sisi، youtab، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر، کتایون خانم
پاسخ
بچه ها یکی از دلایلی که دکترا میگن با فرنی شروع بشه اینه که ماه اول بیشتر بچه خوردن غذای جامد رو یاد میگیره. من یادمه پسرم که ۵ ماهه بود بهم گفتن اولین بار فرنی رو خیلی رقیق درست کنم. یعنی یه خرده غلیظتر از شیر و کم کم غلظتشو بیشتر کنم. ماه اول بیشتر آموزشه تا دادن غذای خیلی مقوی. البته این هم بگم که من هیچ وقت هیچ شیرین کننده ای به فرنی اضافه نکردم. و کلا فکر کنم فقط ماه اول دادم بهش و بعد پوره هویج و سیب و سوپ دادم.در مورد ذائقه بچه هم بهتره اوایل غذاها خیلی بی مزه باشن. تا بچه به طعم های مخصوصا شیرین عادت نکنه. و به نظر من فرنی بدون شکر کاملا بیمزه است. و در مقابل، پوره هویج و موز و سیب به نسبت خیلی خیلی شیرین تر. بچه هم که فرق گلوکز و فروکتوز رو نمیدونه . اونجوری هم ممکنه به طعم شیرین عادت کنه. کاملا هم با این موضوع موافقم که ما به جز تغذیه بچه، داریم ذائقه شونو برای آینده میسازیم. ولی کلا بچه های کوچیک به طعم شیرین علاقه دارن و این یه دلیل علمی داره. یه تحقیقاتی میخوندم که میگفت به خاطر رشد سریعشون بچه ها تمایل به شیرینی دارن. که هر چقدر به سن بزرگسالی میرسن این علاقه کمتر میشه. و اگه بچه ای عاشق شیرینی یا بستنیه خیلی خیلی طبیعیه. ولی باز هم میگم تو ۲ الی ۳ سال اول خیلی مهمه که چه طعم هایی بهشون معرفی میکنیم. شکر و نمک بعد از یک سالگی  هر چه کمتر بهتر.
  • (کژال)، liyane، Nedaa28، nona، Rose، Sh96.shamim، Targol، youtab، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر، ندایا
پاسخ

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 12 مهمان