وای مهتا...استیکر از خنده ریسه رفتن
من خود به چشم خویشتن دیدم که جانم میرود...
اصلاح اشتباهات نوشتاری کاربران و ارتقاء سطح سواد جامعه
|
وای مهتا...استیکر از خنده ریسه رفتن
من خود به چشم خویشتن دیدم که جانم میرود...
من به خاطر شغلی که در گذشته داشتم دورههای ویراستاری رو گذروندم
اگر امکانش بود جزوههاشو میذاشتم براتون اینم بخونید تازهترین بهروز رسانی ![]() نکته: ضمایر ملکی و مفعولی رو در زمانی به صورت نیمفاصله با واژه و همراه الف( در رسمی نویسی) مینویسیم که واژه به ی و ه ناملفوظ ختم شده باشه مثال: زندگیام(رسمی)/ زندگیم(محاوره) شخصیات(رسمی)/ شخصیت(محاوره) خوبیات(رسمی)/خوبیت(محاوره) نامهمان(رسمی)/نامهمون(محاوره) رفتهام(رسمی)/ رفتهم(محاوره) خانهات(رسمی)/ خونهت( محاوره) بهانهشان(رسمی)/بهانهشون(محاوره) ![]() • Arezoo1984، Hamiii99، Sufii، Targol، خانم فسقلی، رخشید، ستیلیته، صنوبر۷۱
نکته:
چگونگی نوشتن برخی ضمایر به قیدهای پرسشی و واژههای مختوم به «ه ناملفوظ» در گفتاری نویسی (محاوره نویسی) رو در پایین میذارم: به نمونههای زیر در محاوره نویسی دقت کنید (نوشتار صحیح اون ذکر شده) خونهتون(درست)/ خونتون(نادرست) چهته(درست)/چته(نادرست) سایهتون(درست)/ سایتون( نادرست) همسایهم(درست)/ همسایم(نادرست) گربههه(درست)/ گربهه(نادرست) از جان گذشتهس-گذشتهست(درست)/ از جان گذشتس(نادرست) ورشکستهم(درست)/ ورشکستم(نادرست) گستردهش(درست)/ گستردش(نادرست) برادرزادهم(درست)/ برادرزادم( نادرست) نکته: «در» یا «درب» درب: دروازۀ شهر در: چیزی ساخته شده از جوب یا آهن، معمولاً دوپاره برای باز و بسته شدن. مدخل یا ورودی پس: درب قوری، درب قابلمه و درب آپارتمان نادرسته و املای صحیح اون، در قوری، در قابلمه و در آپارتمان هستش
۱۴۰۲/۴/۴، ۰۴:۵۸ عصر
مرسیی پائولا جووون خیلی خوب بود
این قضیه زندگی و ضمایر شکافته و حل شد پس ![]()
نکته:
املای صحیح رسمی و گفتاری نویسی یک واژه: بگذار (رسمی) بذار (گفتاری نویسی) مثال: نوشتار رسمی: بگذار تا مقابل روی تو بگذریم گفتاری نویسی: بذار قسمت کنیم تنهاییمونو
۱۴۰۲/۴/۴، ۱۰:۵۸ عصر
یه سوال
وقتی بعد از یک کلمه کاما میاد، اگه اون کلمه آخر خط قرار بگیره و کلمه بعد کاما اول خط بعدی بیاد، درسته که آخر خط کاما بزاریم؟؟
۱۴۰۲/۴/۵، ۱۲:۳۸ صبح
آفرین باید کاما رو بذاری. ربطی به اول یا اخر خط نداره. چون تو سایز صفحه تایپت رو عوض کنی درازای هر خط عوض میشه.
۱۴۰۲/۴/۵، ۱۱:۰۲ صبح
تو این انجمن درهم نوشتن خیلی رو مخه
یعنی شده وسط خوندن پست کسی من ۵ دقیقه گیر کنم رو یه کلمه که چیه معنیش، بعد که بقیشو میخونم میرم کلمه قبلی رو تحلیل میکنم. به نظرم کسی که وقت داره یه پست بلندبالا تایپ کنه، حتما وقت داره یه ادیت کوچیک بزنه. شایدم واسه من سخت باشه و بقیه اوکی باشن، من ۴ سال پیش ادیت پایاننامه زیاد انجام میدادم و چشمم به متنهای منظم بیشتر عادت داره.
۱۴۰۲/۴/۵، ۱۲:۳۸ عصر
(۱۴۰۲/۴/۴، ۱۲:۴۲ عصر)ستیلیته نوشته است: با مهمترین غلطی که یکی از کاربران به کرّات مرتکبش میشه شروع میکنیم: آفرین ستی جان هکسره خیلی حائز اهمیته |