موضوعها: 27
تشکر Received: 8,192 in 2,975 posts
تشکر Given: 5,959
اعتبار:
12,568
من خربزه میخورم مریض میشم اصلا ! در حالیکه از لحاظ طب سنتی طبعش گرمه گویا.
کاربرانی که از این پست تشکر کردنداربرانی که از این پست تشکر کردند
• nona، youtab
موضوعها: 1
تشکر Received: 30,666 in 6,991 posts
تشکر Given: 20,214
اعتبار:
35,283
شیدا جان حالا جالبه بگم من دوستم ایران پزشک عمومی بود الان کانادا داره رشته ای که ما بهش میگیم طب سنتی میخونه اصلا میگه ما ایرانیا دیگه رسما تو تقسیم بندیا ترکوندیم رو همه چی اسم گذاشتیم و دسته بندی کردیم که اصلا تو رفرنساشون نیست واقعا اکثر اینها اثر تلقینیه
• youtab، شیدا
موضوعها: 0
تشکر Received: 2,709 in 516 posts
تشکر Given: 3,776
اعتبار:
2,787
بچه ها دیدم راجع به عصاره قلم حرف زدین ، من از دکتر دخترم پرسیدم گفتم خاصیت داره بهش بدم گفت فقط چربه! منم ندادم، شما از دکتر سوال کردین که میگین مقویه؟
• nona، youtab
تشکر Received: 9,547 in 3,761 posts
تشکر Given: 5,949
اعتبار:
16,123
۱۴۰۱/۹/۱۵، ۰۹:۳۵ صبح
(آخرین ویرایش: ۱۴۰۱/۹/۱۵، ۱۰:۲۲ صبح، توسط رخشید.)
لیانه اون یک نفر من  من اناناس میخورم بیرون روی میگیرم بل عرض شرمندگی 
یا همین خربزه من واکنش آلرژیک شدید نشون میدم
• nona، youtab
موضوعها: 278
تشکر Received: 22,296 in 4,717 posts
تشکر Given: 14,824
اعتبار:
24,870
رخشید هم اونی که هلیا گفت از نظر من درسته، هم اینکه کلا گوشت سنگین تر و زمخت تریه نسبت به گوشت لطیف گوسفند... گوشت گوسفند به نظر من خیلی خوش خوراکتره...
حالا درسته که الان مطالعات جدید هم زیاد هست، اما من به نظرم این مباحثی که توی سردی و گرمی هست وجود داره و نمیگم همه ش درسته یا همه ش در مورد همه صدق می کنه، اما بیشترش می تونه برای بیشتر مردم درست باشه...
حالا اگه به سردی و گرمی اعتقاد نداری، بعد از دنیا اومدن قندعسلت، برو یه 200 گرم رب انار یا لواشک بخور ببین چه بلایی سر روده و معده میاد 
ببین حالا شاید توی فرهنگ های مختلف یه سری تفاوت هایی باشه، اما تقریبا توی همه ی فرهنگ ها طب سنتی بر اساس اون منطقه ای که زندگی می کنن هست... چند روز پیش ظریفی توی کانالش گفت من اعتقاد ندارم، چون ماهی توی شمال میگن سرده، توی جنوب میگن گرمه... یعنی حتی مطالعات ساده از طب سنتی نداره که به چه دلیل ماهی شمال سرده و به چه دلیل ماهی جنوب گرم... مثل اینکه بگیم طب مثلا هندی یا چینی یا اصلا آزتک یا سرخپوست ها مورد قبول ما نیست... در زمان خودشون، اونها چیزایی رو کشف کردن که برای الان شاید مسخره باشه اما در زمان خودش کارکرد داشته و جونشون رو نجات میداده... با توجه به مواد در دسترسشون هم بوده... یعنی مطالعه ی طب سنتی ما در مثلا آمریکا، به درد نخواهد خورد... باید بصورت بومی مطالعه بشن... اگه دقت کنی طب های سنتی، بیشتر روی پیشگیری کار می کنن چون مدل کاری انسان رو دقت می کردن و مشاهده می کردن که بعد از فلان اتفاق، بیسار اتفاق میفته... ولی طب مدرن، فقط یه حالت سرپوش گذاشتن روی درد یا حذف منبع اون درد رو داره که خیلیاشون هم مجدد بر می گردن... مدل این دو زندگی فرق می کنه... و واقعا به نظر من، خیلی از مشکلات سلامتی زندگی های امروز بخصوص در بیماری های غیرواگیر، از همین سردیه... گرمی ها انرژی زندگی هستن، سلامتمون می کنن، سردی ها باید جوری مصرف شن که فقط اون طبع گرم رو متعادل کنن... گرمی لاغری میاره، باروری میاره، رابطه های خوب میاره، اخلاق گرم میاره... سردی برعکس... واقعا به نظر من یکی از دلایلی که اینقدر بیماری های گوارش، ذهنی، سرطان ها، زیاد شده، ناباروری زیاد شده همین سردی ها هستن... بیماری هایی مثل اوتیسم و بیماری هایی مثل آلزایمر و اینا اینقدر زیاد شده (منظورم از بیماری های سن پایین تا سن بالا)، به نظرم همین سردی ها هستن که ما الان شدیم سردی خور هایی که وسطش شاید چند تا گرمی بخورن با اینکه باید برعکس باشه و گرمی غلبه داشته باشه و سردی ها فقط یه متعادل کننده باشن... مثال بخوام بزنم، انگار یه آتیش بزرگ داری، با آب میای و تحت کنترل میاریش و به سمتی که می خوای هدایتش می کن، اما اگه آب زیادی داشته باشی، با آتیش نمی تونی اون آب رو گرم کنی...
ولی در کل هر کسی در رعایت کردن یا نکردنش مختاره دیگه... من الان اطلاعاتی از طب سوزنی ندارم، می تونم بگم من اعتقادی ندارم بهش، ولی خیلیا هستن که با همین طب درمان شدن... یا مثلا کف پا یا ماساژ درمانی وووو خیلی چیزای دیگه که اطلاعاتی ازشون ندارم... می دونی چی میگم؟ میگم یه چیزایی هست که من و شما ازش خبر نداریم... شاید اگه گارد نداشته باشیم، به نفعمون باشه...
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
تشکر Received: 9,547 in 3,761 posts
تشکر Given: 5,949
اعتبار:
16,123
ببین رز بحث درست و علمیش واکنش بدن در برابر موادغذایی،آلرژی، روند هضم و جذب غذاست، سردی و گرمی وجود نداره
مثلا میگن لبنیات سرده مثلا باعث نفخ میشه ولی علمیش اینه که بخاطر تخمیر این مواد توسط باکتری های روده است یا مثلا ماست و ماهی سرد ، اسیدآمینه های ماهی و ماست (تریپتوفان) منجر به تولید سرتونین و خواب آلودگی و بی حالی در بعضی از آدمها میشه
یا مثلا خربزه در بعضی ها مثل خود من واکنش آلرژیک ایجاد میکنه بخاطر هیستامین که تولید میکنه ....
دنبال کردن چیزی که پشتوانه علمی نداره بنظر من اشتباهه
در مورد تفاوت گوشت گوساله و گوسفند هم صرفا چون لطیفتره، مغذی تر نیست که ، بر میگرده به ترجیح آدمها
تشکر Received: 6,015 in 2,145 posts
تشکر Given: 4,518
اعتبار:
8,238
بچه دوست من ۱ سالشه از ۶ ماهگی که غذا شروع کرد هر چی میداد میگفت واااای نمیدونی سردیش کرد شدید نبات دادم
گردو و ماهیچه شروع کرد گفت وااای گرمی میکنه همه تنش میریزه بیرون شب تا صبح بیقراره ماست میدم بهش
منم چند بار گفتم انقدر دنبال سردی گرمی نباش این بچه احتمالا الرژی داره ها ولی دیگه اصرار نکردم بهش چون هر کسی صلاح بچه اشو بهتر میدونه
بعد ۶ ماه بچه با بدن پر از اگزما و روده داغون رو برد پیش زندیه که بهش اسپری داد حتی واسه نفس کشیدن گفته بوده بچه رو نابود کردی
متاسفانه طب سنتی گاهی برعکس عمل میکنه
پسر ۱۹ ماه ❤
تشکر Received: 10,860 in 2,958 posts
تشکر Given: 5,610
اعتبار:
13,422
• youtab، شیدا
موضوعها: 278
تشکر Received: 22,296 in 4,717 posts
تشکر Given: 14,824
اعتبار:
24,870
۱۴۰۱/۹/۱۵، ۱۲:۴۹ عصر
(آخرین ویرایش: ۱۴۰۱/۹/۱۵، ۱۲:۵۰ عصر، توسط Rose.)
(۱۴۰۱/۹/۱۵، ۱۲:۰۳ عصر)Nedaaa28 نوشته است: بچه دوست من ۱ سالشه از ۶ ماهگی که غذا شروع کرد هر چی میداد میگفت واااای نمیدونی سردیش کرد شدید نبات دادم
گردو و ماهیچه شروع کرد گفت وااای گرمی میکنه همه تنش میریزه بیرون شب تا صبح بیقراره ماست میدم بهش
منم چند بار گفتم انقدر دنبال سردی گرمی نباش این بچه احتمالا الرژی داره ها ولی دیگه اصرار نکردم بهش چون هر کسی صلاح بچه اشو بهتر میدونه
بعد ۶ ماه بچه با بدن پر از اگزما و روده داغون رو برد پیش زندیه که بهش اسپری داد حتی واسه نفس کشیدن گفته بوده بچه رو نابود کردی
متاسفانه طب سنتی گاهی برعکس عمل میکنه
ندا این دوستت خیلی دلخوش بوده... و با عرض معذرت به نظر من خیلی بی توجه و اهمال کار و بدون مطالعه... الرژی و این چیزا تعریفش مشخصه، مدل غذا دادن و شروع غذای کمکی مشخصه... طب سنتی برای پیشگیریه و نه درمان که باید متعادل مصرف کرد... وقتی علائم آلرژی ظاهر میشه دیگه نمیشه با طب سنتی برای بچه ی 2-3 ساله کاری کرد چه برسه نوزاد... من میگم حتی بزرگتر هم باشن نمیشه به امید طب سنتی بود... چون به واقع درمان نیست...
متخصص طب سنتی، حتی یه دونه دمنوش یا عرق برای زیر 3 سال تجویز نمی کنه... من خودم دکتر طب سنتی که میرم پزشکه، برای ریفلاکس و کولیک و مشکلات مختلف پسرم رفته بودم پیشش، دقیقا گفت من هیچی برای بچه ی این سنی تجویز نمی کنم حتی نبات داغ... از این داروهای چه میدونم سنتی کولیک و بابونه و این چیزا هم ندی بهشا... فقط یه رژیم غذایی رو خودت می تونی رعایت کنی... یا شیرخشک مخصوصی که دکتر خودش میگه رو استفاده کنی...
از روی همون هم من حتی برای اسهال شدید هم بهش نبات سوخته ندادم و بعد از مهد که یه بار اسهال گرفت دادم (بالای 3 بود اونموقع)، اونم 2 بار فقط...
اینی که توی عرف ما هست رو با طب سنتی اصلی نباید قاطی کنیم...
م ش خودم وقتی اومد برای تولد پسرم، کلی داروی مختلف برای زردی و اینا آورده بود، مخمو خورده بود که از عید که اونجا بودیم تا خود زایمان که تقریبا 3 ماه شد، مدام می گفت گرمی نخوری زردی می گیره وووو... ولی من هر چی می خواستم می خوردم و با اینکه زایمانم بخاطر مشکلات بندناف، توی سونو پسرم از 36 هفته تقریبا رشد خاصی نکرده بود، هیچ مشکلی نداشت و همه چیزش کامل بود و حتی توی دستگاه هم نرفت... ولی او با انواع چه میدونم ترنجبین و این چیزا اومده بود و وقتی هم ندادیم و پسرمم مشکلی نداشت ناراحت شد و فکر کرد بهش توهین کردیم که داروهاش رو نمیذاریم بده و نهایتا زود هم برگشت شهرشون!!!!!!!!!!!!
اون تعصبی که بعضیا روی نبات و چه میدونم ترنجبین رو دارن، اگه وقت گذاشته بودن و دو تا کتاب خونده بودن، هیچچچچوقت جرات نمی کردن که به بچه ی زیر 3-4 سال حتی نبات داغ بدن چه برسه به داروهای سنتی ووو...
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
موضوعها: 27
تشکر Received: 8,192 in 2,975 posts
تشکر Given: 5,959
اعتبار:
12,568
خیلیم عالی ماری جون ، لایک داری 
ستی جون منم موافقم با پزشک گل دخترت !
بچه ها در مورد نفخ و آلرژی و ...من با رخشید موافقم.
مثلا من پریود میشم، لبنیات که بخورم به شدت دلم درد میگیره چرا؟ چون نفاخه برام و طبعشم مثلا سرده از نظر طب سنتی !
اما نخود و لوبیا هم بخورم همون اندازه دل درد میگیرم. چون اون هم باعث نفخ من میشه و با وجود نفاخی بیش از حدش، طبعش گرم هست ! پس واکنشهایی که ایجاد میشه ربطی به سردی و گرمی نداره به نظرم.
|