امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
غذای کودک
سوپ ساده نی نی : (6ماهگی)

برنج 1 قاشق چایخوری
هویج 1 عدد کوچک
عدس 1 قاشق چایخوری
مرغ یا ماهیچه یا قلم کمی
مواد را در قابلمه میپذیم و بعد میکس می کنیم.و به نی نی می دهیم.
در ابتدا غلظت غذا باید به گونه ای باشد که وقتی غذا بماند سفت نشود.
در مورد سیب زمینی نباید از مخلوط کن برقی استفاده کرد چون نشاسته آن تجزیه می شود. ترجیحأ از نوع دستی استفاده کنید.

سوپ رشته فرنگی
سوپ رشته فرنگی: (8ماهگی)
ران مرغ یک تکه
پیاز یک عددکوچک
سیب زمینی یک عدد متوسط
هویج یک عدد متوسط
برنج اقاشق غذاخوری
گوجه فرنگی یک عددرشته فرنگی خوردشده یک قاشق غذاخوری
سبزی سوپ(گشنیز وجعفری )
ابتدامرغ وپیازرایگذاریم بپزد بعدازاینکه تقریبا پخت هویج وبرنج وسیب زمینی رااضافه می کنیم.
بعدازاینکه سیب زمینی وهویج پختند سبزی وگوجه رنده شده رااضافه می کنیم تاکاملا بپزد .
بعدرشته فرنگی رااضافه می کنیم.وقتی کاملا پختند .باهروسیله ای که داریم ان راله میکنیم وکره واب لیموی تازه را اضافه کرده وبه نی نی می دیم بخوره.
برای اینکه سوپ خوش عطرشودمیتوان به ان سبزی معطرازقبیل شوید ونعناخشک اضافه کرد.
میتوان به سوپ اقاشق مرباخوری پودرجوانه اضافه کرد چون سرشارازویتامین bاست.همچنین اضافه کردن کمی پودربادام باعث افزایش اهن غذامیشود.

سوپ جو : (8ماهگی)

جوی پرک 1 قاشق غذاخوری
هویج متوسط 1عدد
کرفس خردشده 5-6 قطعه
جعفری گشنیز 1 قاشق غذاخوری
کدوحلوایی 3-4 قطعه
سیب زمینی کوچک 1عدد
فیله ران مرغ 1 عدد

همه مواد رو با 1لیوان آب بزارین بپزه و بعد از پخت با آبلیمو، روغن زیتون یا ماست بدین به نی نی گلتون

نکته1: لازم نیستآب زیادی برای پختن سوپ بریزین که بعداز پختن مجبور بشینآبش رو دور بریزین.
نکته2: مواد باید کاملا پخته بشن و حدود 1 تا 2 ساعت برای پختشون وقت لازم هست و صرف اینکه فکر کنین همه ی مواد این سوپ زود پز هست نباید زود اون رو از روی حرارت برداشت

سوپ سبزیجات برای فصل سرما : (8ماهگی)

گوجه فرنگی کوچک 1 عدد
شلغم کوچک 1 عدد
پیاز کوچک 1 عدد
ورمیشل خرد شده 1 قاشق غذاخوری
گشنیز و جعفری خردشده 1 قاشق غذاخوری
هویج متوسط 1 عدد
سیب زمینی کوچک 1عدد

همه مواد رو با 1 لیوان آب میزارین حدود 2ساعت بپزه و بعداز پختن با کمی آبلیموی تازه یا ماست میدین به نی نی گلتون.

نکته1: پوست گوجه فرنگی رو بکنین و رنده یا خوردش کنین توی سوپ
نکته2: میتونین شلغم رو پوست بگیرین و بعد از شستشو به قطعات کوچک ببرین و بزارین توی فریزر که همیشه داشته باشین. البته نه به مدت طولانی
نکته3: شلغم به علت داشتن قند طبیعی و منیزیوم , نیرو بخش هست و سینه رو هم نرم میکنه
نکته4: پیاز دارای ویتامین c است که برای نی نی گلامون خیییلی مفیده

سوپ سبزیجات4: (5ماهگی)

گل ماهیچه 1 عدد
کرفس 5-6 تکه
سیب زمینی 1 عدد کوچک
هویج 1 عدد متوسط

همه مواد رو با 1 لیوان آب بزارین حدود 2 ساعت بپزه.

نکته1: کرفس رو مثل اندازه هایی که میخواین برای خورش کرفس آماده کنین توی فریزر داشته باشین
نکته2: برای مزه دار کردن میتونین بعد از پختن ، ابلیموی تازه یا ماست شیرین کم چرب اضافه کنین
نکته 3: مواد افزودنی مثل آبلیمو یا ماست رو حتما بعد از پختن و درموقع مصرف اضافه کنی

سوپ سبزیجات 3Sadپایان 4ماهگی)

فیله ران مرغ 1 تکه
کدو حلوایی 3 -4 تکه
لوبیا سبز 1 عدد
سیب زمینی 1 عدد کوچک

همه مواد رو با 1 لیوان آب بریزین تو قابلمه تا بپزه و با ابلیموی تازه بدین نی نی

نکته1: لوبیا سبز بعلت بافت سختی که داره باید بیشتر بپزه.
نکته2: بین اضافه کردن هر ماده جدید به غذای نینی 1 هفته فاصله بندازین تا معلوم بشه که به مواد قبلی حساسیت ناشته
نکته3: کدو حلوایی رو بعد از شستن و پوست کندن به قطعات کوچک (مکعب های 3- 4 سانتی) برش بدین و بزارین توی فریزر که هروقت خواستین بتونین ازش استفاده کنین

سوپ سبزیجات 2Sadپایان 4ماهگی)
گل ماهیچه گوسفندی 1 تکه
کدوحلوایی 3 -4 تکه کوچک
سیب زمینی متوسط 1 عدد
گشنیز چند عدد

همه مواد رو با 1 لیوان آب بزاری بپزه و بعدش با چند قطره آبلیموی تازه بدین نی نی بخوره.

نکته 1: کدو حلوایی از اون چیزائیه که واقعا برای بچه ها عالیه. هم بخاطر زود هضم بودنش و هم بخاطر خاصیت ملینی که داره. معمولا نی نی ها با شروع غذای کمکی یه کمی شکمشون خوب کار نمیکنه و ممکنه یبوست اذیتشون بکنه که کدوحلوایی این مشکل رو حل میکنه.
نکته 2: سیب زمینی را به قطعات ریز خرد نکین که این کار باعث ازبین رفتن ویتامین ث اون میشه
نکته3: گشنیز یا سایر سبزیجات رو لازم نیست خرد کنین که باعث ازبین رفتن ویتامینشون بشه. چون بعد از پخته ، همه ی مواد رو له میکنی

سوپ مرغ و سبزیجات : (پایان 4ماهگی)
فیله ران مرغ یه تیکه به اندازه کف دست
سیب زمینی کوچک 1 عدد
هویج متوسط 1 عدد

همه مواد رو بریزین تو قابلمه و یه لیوان آب بریزن و بزراین خوب بپزه. برا یهفته اول فقط آبشو رو بدین به نی نی و از هفته دوم موادرو بعد از پختن با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگه ای له کنین و بدین نی نی گلتون بخوره.

نکته ا: ران مرغ از بقیه قسمتهای اون پروتئین بیشتری داره
نکته 2: زمان پخت سبزیجاتی مانند هویج رو علیرغم سریع پختن آنها زیاد کنین تا مواد مضری که از طریق خاک جذب اونها شده ازبین بره.
نکته 3: برای تغییر ذائقه میشه آب لیموی تاز رو به اندازه ی چند قطره در زمان خوردن به سوپ اضافه کرد
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • خانم فسقلی
پاسخ
1- لیمو شیرین و میگو برای نی نی های زیر یکسال توصیه نمیشه. چون این دو ماده غذایی از موارد حساسیت زای شدید هست و ممکنه توی بعضی بچه ها حساسیت نداشته باشه ولی اکثراً توصیه نمیشه به نی نی های زیر 1 سال داده بشه.

2- آب قلم و عصاره ی گوشت رو میتونین به نی نی های 9 ماه به بالا بدین ولی به شرطی که بعد از پختن؛ چربی هایی رو که روش میمونه رو برداریم و خود عصاره اش رو به نی نی بدیم.

3- پیازچه برای دندون درآوردن نی نی ها مناسب نیست که به لثه هاشون بکشن و بهتره بجای اون از هویج خام شسته شده استفاده بشه.
پاسخ
برنج قهوه ای
برنج قهوه ای در واقع همان برنج معمولی است که سبوس آن به طور کامل گرفته نشده است. عطر خاص خودش را دارد و موقع جویدن کمی کش میاید و از نظر مواد مغذی خیلی غنی تر از برنج معمولی است. در آسیای شرقی (چین و کره و ژاپن) برنج قهوه ای یادآور دوران فقر و جنگ میباشد (شاید چون آن زمان برنج را با همان سبوسش مصرف می کردند!؟) اما در این دوران به غیر از موارد بیماری یا کهولت یا به عنوان درمان یبوست کمتر کسی از آن استفاده می کند و قیمت بالاتری هم دارد. برنج سفید و قهوه ای میزان کالری، کربوهیدرات و چربی و پروتئین یکسانی دارند اما تفاوت آنها در میزان مواد مغذی موجود درشان است. اگر رویی ترین لایه یک دانه برنج را برداریم برنج قهوه ای و اگر لایه میانی تر هم برداشته شود برنج سفید به دست می آید. ویتامین های مختلف و مواد معدنی بسیاری با برداشتن سبوس دانه برنج از دست می روند. انواع ویتامین ها مثل ب1 و ب3 و همینطور مواد معدنی مثل آهن و مگنزیم. مثلا یک فنجان برنج قهوه ای 195 گرم منیزیم دارد در حالی که همان میزان برنج سفید فقط 19 گرم مگنزیم داراست. وقتی سبوس دانه برنج برداشته می شود روغن آن هم از دست می رود در حالیکه وجود آن در کاهش کلسترول ال دی ال بسیار کمک کنند است. اسید های چرب و فیبر برنج هم با این روش به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. به این ترتیب برنج قهوه ای بسیار سالم تر و مغذی تر از برنج سفید است. اگرچه که پخت آن به دلیل سختی پوسته اش کمی مشکل است. برای استفاده از برنج قهوه ای می توان آن را در آب گرم به مدت چند ساعت خیساند تا آسانتر پخته بشود.
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • خانم فسقلی
پاسخ
نکاتی درمورد تغذیه نی نی (3)
هر وقت مواد گوشتی جدید برای خونه تهیه میکنید، قبل از اینکه با اونا برای نینی غذا درست کنید برای خودتون بپزید وبخورید اگه مشکلی نداشت بعد ازشون توی غذای بچه استفاده کنید.
-اگه از شیر های پاستوریزه توی غذای نینی گلها استفاده میکنید بعداز بازشدن در شیر توی یخچال تا 48 ساعت برای نینی ها قابل استفاده هست.
-قبل از مصرف شیر پاستوریزه برای غذای بچه یک قاشق از اون را بجوشونید اگه دلمه نشد استفاده کنید.
-در هنگام جایگزینی کره بجای روغن زیتون در دستور غذای بچه به این نکته توجه کنید که هر قاشق مرباخوری کره معادل 2تا قاشق مرباخوری روغن زیتونه
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • دانژه
پاسخ
نکاتی درمورد تغذیه نی نی (2)


1- چیزایی که شیکم نی نی رو سفت میکنه عبارتند از : موز - سیب - انار (به شدت) - برنج و ترکیبات اون

2- بجای دادن هرروز سیب به نی نی ها میتونین از هویج بصورت پخته یا خام (پوره یا رنده شده) یا آب هویج استفاده کنین. همچنین گلابی یا آلو هم میتونه به رفع این مشکل کمک کنه.

3- جگر و مشتقات اون مثل دل و چیزای دیگه برای نی نی ها (مخصوصا زیر 1سال) اصلاً مناسب نیست.

4- دادن آب به نی نی ها با شروع غذای کمکی لازم لازم لازم هستش! یادتون نره .مخصوصا فرنی و سوپ خیلی باعث تشنه شدن نی نی گلا میشه .
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • خانم فسقلی
پاسخ
طرز تهیه جوانه غلات: (8ماهگی)
برای درست کردن جوانه ی غلات ؛ همون طور که برای عید سبزه سبز میکنیم یه مقدار از غلات (گندم؛ ماش؛ شبدر...) رو پاک میکنیم. بعدش حسابی میشوریم و خیسش میکنیم. یکی دو روز میزاریم خیس بخوره و تی این مدت چندین بار آبش رو عوش میکنیم تا بو نگیره. بعدش که یه کوچولو نوک غلات زد بیرون از آب درش میاریم و میریزیم توی یه ظرف و یه پارچه ی تمیز نمدار روی میزاریم روش و مرتب هم اون ارچه رو نمدار میکنیم تا غلاتمون که زیر پارچه هستن خشک نشن. بستگی به دمای اتاقی که توش گذاشتین داره که یه روز یا بیشتر و کمتر طول بکشه تا غلاتمون جوانه بزنن. اصطلاحا میگن نقره بزنن Smile همین که جوونه ی کوچولو زد بیرون موقع استفاده کردنشه. بعد از این میتونین توی یخچال نگهش دارین و توی روزای اول برای غذاهای نی نی استفاده کنین. البته معمولا تا 1 هفته هم میشه نگهش داشت ولی بهتره تازه تازه برای نی نی خوشگلا استفاده بشه و باقیمانده اش رو برای خودمون استفاده کنیم. حالا میتونین این جوانه رو بزارین یه کم خشک بشه و آردش کنین و بصورت پودر توی غذاهای نی نی بریزین یا اینکه همین جوری تازه اش رو براشون استفاده کنین
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • دانژه
پاسخ
روش تهیه آرد برنج
برای تهیه آرد برنج یه پیمانه برنج رو خوب بشور و بریز توی کاسه و بزار 1 روز یا یه نصفه روز خیس بخوره. بعدش آبش رو خالی کن و توی سینی پهنش کن تا یه ذره خشک بشه ولی نم داشته بشه. آخه اگه خشک بشه آرد کردنش راحت نیست و خوب خوب آرد نمیشه و توش دونه های درشت میمونه. بعدش که یه ذره آبش رفت بریزش توی آسیاب برقی (من آسیاب برقی tefal دارم که خیلی عالیه و مواد خشک و تر رو میشه باهاش آرد کرد) و کاملا پودرش کن. چندین بار لازمه که در آسیاب رو باز کنی و هم بزنی تا کاملا همه ی مواد آرد بشه. بعدش آرد برنج های آماده شده رو بریز توی یه ظرف و بزار توی هوای اتاق تا یکی دوروز بمونه و کاملا خشک خشک بشه . توی این مدت هم روزی چندبار همش بزن تا کاملا همه جاش زیرو رو بشه و همه جاش خشک بشه. اگه اینکارو نکنی و نم داشته باشه حتی اگه آرد برنجت رو توی یخچالم بزاری کپک میزنه لی اگه خشک خشک بشه میتونی توی یه ظرف دربسته (مثل ظرفهای شیرخشک) بریزی و بزاری توی کابینت و نیازی به گذاشتن توی یخچال هم نیست.



* من ولی توی یخچال میذارم تازه به تازه ام درست می کنم طبق دستور پزشک دخترم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • خانم فسقلی
پاسخ
نکاتی درمورد تغذیه نی نی
چند نکته درمورد غذای کودکان:
1- بخارپز کردن بهترین روش پخت مواد غذایی کودکان همچون سبزیجات است درغیر این صورت میتوان آبپز کردن را جایگزین آن نمود.

2- برای آبپز کردن مواد غذایی آب را به اندازه کافی درظرف مورد نظر بریزید که بعد از پخت؛ مجبور به دور ریختن آب آن نشوید.

3- افزودن نمک و شکر تا یکسالگی برای کودکان توصیه نمی شود

4- بعد از پختن مواد غذایی ؛ خصوصا غذاهایی که حاوی گوشت هستند به محض خنک شدن ؛ آنرا در یخچال قرار دهید.

5- برای گرم نمودن و استفاده ی مجدد از غذاهای پخته شده ؛ حتماً آنها را کاملا گرم نموده و بجوشانید و بعد از خنک کردن به کودک بدهید.

6- حتی الامکان غذاهای کودکان را به اندازه ی یک وعده ی آنها تهیه نمایید.

7- غذاهای پخته شده کودکان را بیشتر از 24 ساعت در یخچال نگهداری و مصرف ننمایید.

8- غذاهایی همچون فرنی که دارای شیر هستند یا غذاهایی که تخم مرغ دارند را هرگز در فضای اتاق نگهداری ننموده و بالافاصله بعد از خنک شدن به یخچال منتقل نمایید.

9- حتی الامکان برای نگهداری غذاهای پخته شده ی کودکان از ظروف شیشه ای استفاده نموده و درصورت نگهداری در ظروف پلاستیکی؛ حتما از ظروف مخصوص نگهداری مواد غذایی کودکان که دارای شرایط لازم بوده و جنس پلاستیک آن بی ضرر باشد استفاده نمایید.

10- برای پختن سبزیجات؛ حتما در ظرف را کاملا ببندید تا خاصیت آن حفظ شود.
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • دانژه
پاسخ
خواص پیازچه
پیازچه فواید متعددی دارد. به تازگی متخصصان علوم تغذیه فرانسه در یافه اند که پیازچه ادرار آور است زیرا 85 در صد آن را آب تشکیل می دهد.
در پیازچه 243 میلی گرم پتاسیم و 4 میلی گرم سدیم و 27 گرم کالری است.
دانشمندان دریافته اند که بخش سفید رنگ پیازچه دارای مواد قندی است که در ادرار کردن تأثسر می گذارد و بخش سبز آن ویتامینث دارد که دستگاه دفاعی بدن را تقویت می کند. و 2 میلی گرم ماده کاوتین پیازچه به بازسازی سلولها کمک می کند
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Rose، خانم فسقلی
پاسخ
روشهای دادن تخم مرغ به نی نی ها(2)
برای تنوع در مزه تخم مرغ من تخم مرغ رو با کره حالت نیمرو میکنم اما توش پودر پسته و گردو هم میریزم و همش میزنم که ته دیگ نشه .
بعضی وقت ها هم به جای نمک تو نیمروش پنیر رو تیکه تیکه میکنم میریزم خوش مزه میشه در ضمن کلسیم دار هم میشه.
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Rose، دانژه
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 5 مهمان