۱۴۰۰/۷/۳۰، ۰۱:۳۸ عصر
(۱۴۰۰/۷/۳۰، ۰۱:۰۸ عصر)ترانه خانوم نوشته است: سلام رز جان
دستت درد نکنه برای این دستور عالی
چنتا سوال داشتم یکی اینکه سرکه سفید باشه یا فرقی نمیکنه؟
دوم اینکه سبزیجات معطر خشک باشه یا تازه؟
دونه های گوجه رو باید جدا کنیم یا توش بمونه؟
یه سوال دیگه اینکه بعد از اینکه تو شیشه ریختیم چه مدت باید بمونه که جا بیوفته؟ تو یخچال بمونه یا بیرون؟
چقد سوال پرسیدم.ببخشید
خواهش می کنم عزیزم

مال من سرکه ی سیب خونگیه... یعنی مامان همسرم با سیب های باغشون درست می کنه و می گفت راحت هم هست و دورریز میوه خیلی کم میشه... حالا اگه دوست داشته باشید اونم می پرسم و میذارم

سرکه ی من تیزی مثل سرکه ی بیرون رو خیلیییی نداره... یعنی یکم انگار تهش شیرین هم هست... ولی خب فکر کنم سلیقه ایه... میتونید در مقدار کم درست کنید با هر مدل از سرکه ای که دارید ببینید به ذائقه تون می خوره یا نه

سبزیجات هم من شستم، یه 10 ساعتی موند، بعد یکم چروکیده شد... شروع کردم با برگ های کرفس خرد کردن و باز یه نصف روزی موند تا درستش کردم... آبش تقریبا کامل گرفته شده بود اما توی کیفیت ترشی تاثیری نداشت... اگه سبزی کاملا خشکه می تونید گوجه رو که پوره کردید و روی گازه، سبزی ها رو هم اضافه کنید که طعمش رو به گوجه بده و بعدش مواد رو میزنید به همه ی مواد بچسبه (من موسیرم خشک بود و گذاشتم چندتا جوش با پوره ی گوجه و ادویه ها بزنه.... اصلا نرم نرم شد و بزرگ شدن همه شون... انگار تازه باشه...
دونه ها رو هم باز چون گوجه های باغ مامان همسر اینها بود و محلی بود، تخم زیاد داشت (نسبت تخم به گوشتش نسبت به گوجه های بازاری زیادتره)... ولی هیچی رو جدا نکردم جز همون پوست، زدگی ها و سر گوجه... همه رو پوره کردم و موس
میگن 10 روز ولی ما از همون موقع که خنک شد آوردیم سر سفره

اینجا هوا خنک شده من گذاشتم توی تراس. حالا امیدوارم که خوب بمونه اگرچه معمولا هیچوقت اینقدری نمیمونه که خراب بشه بدونیم بعد از چند وقت خراب میشه

خواهش می کنم عزیزم

آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم