امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ترشی مشهدی یا سالاد زمستانی یا ترشی گوجه
اینو همین دیروز درست کردم... عکس دیروز و امروز رو هم میذارم که ببینید... هنوز جا نیفتاده ولی ما همون دیروز که انداختمش، خوردیم و جای همگی خالی کلیییی چسبید Heart

عکس دیروز حین مخلوط کردن:
[تصویر:  photo_2021-10-21_17-33-15_hqhp.jpg]

عکس امروز:
[تصویر:  photo_2021-10-21_17-33-14_zs7.jpg]

مواد لازم:
گل کلم: یه دونه کوچولو
کرفس (ساقه و برگ باهم): 3 شاخه
خیار: 4 عدد متوسط
گوجه: حدود 2 کیلو
هویج: 3 تا متوسط 
سبزی معطر شامل نعنا  وجعفری و ترخون (همینا رو داشتم ولی مثلا مرزه هم میشه فکر کنم... ولی ریحون نه)
فلفل تند: 3 عدد ریز (همسرم تند نمی پسنده ولی بازم تند شده بود)
سیر: 2 بوته 
موسیر: تقریبا 1 مشت سر خالی (خشک داشتم)
سرکه طبیعی: حدود 2.5 تا 3 لیوان (من چون سرکه ام خونگیه، یکم انگار شیرینه... ولی در کل باید حینش دائم چک کنید و ادویه یا سرکه و نمک رو تنظیم کنید)

ادویه شامل:
فلفل قرمز (مال من خیلی تنده و کلا فقط دوبار فلفل پاش رو تکوندم توش! اما تند شده (برای من خیلی هم خوبه و خودم حین خوردنش باز فلفل میزنم اما همسر هم باید می تونست بخوره... اینا رو با ذائقه تون تنظیم کنید)
تخم گشنیز: 1 ق چ + یکم هم توی دستام سابیدم و ریختم که مزه ش بمونه توی ترشی
گلپر: 1 ق چ
نمک دریا: حدود 2-3 ق غ (حتما حتما دریا باشه نه ید دار چون ترشی رو له می کنه)
فلفل سیاه: 1 ق چ

همه ی مواد رو تمیز میشوریم، هویج پوست گرفته میشه و به جز سیر و موسیر که حلقه حلقه بریدم، بقیه رو بصورت مکعبی و گل کلم رو بوته های ریز ریز خرد کردم. و یه روز گذاشتم همه ی آبشون خارج بشه.

انتهای گوجه ها رو با کارد یه علامت + ایجاد کردم و انداختم توی آب جوش، یکم که شروع به جدا شدن پوست کرد، انداختم توی آب سرد و پوست و اون سرشون رو گرفتم.

گذاشتم روی گاز و گذاشتم بجوشه و با همزن دستی همه رو پوره کردم و ادویه ها رو هم اضافه کردم ولی نمک رو مثلا 1-2 ق زدم و حین همزدن با مواد می چشیدم و تنظیم می کردم طعمش رو... سرکه رو هم زدم و خاموش کردم

مواد نسبتا خشک شده رو اضافه کردم و هم زدم و مزه رو تنظیم کردم و کشیدم توی دو تا ظرف و تمااااام Heart
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Almam، Elham67، Mari90، niky، Sufii، youtab، آیسان ۹۶، ترانه خانوم، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر
پاسخ
رز جان این ترشی خوشمزه‌ترین ترشی دنیاست واقعاَ! من مادرشوهرم مرتب از این درست می‌کنه و سهم ما رو هم کنار می‌ذاره. دستش درد نکنه چون بعد از خوردن این ترشی می‌فهمی همه ترشی‌های دیگه توهم بودن! بعد وقتی از این ترشیه داری همه‌ش غذاهایی که می‌پزی رو می‌خوای با همین ست کنی! مثلاَ لوبیا پلو با ترشی، عدس پلو با ترشی و ...
  • Almam، Maryam8842، niky، Rose، Sufii، youtab، ترانه خانوم، شماره مجازی تیندر
پاسخ
(۱۴۰۰/۷/۳۰، ۱۱:۲۷ صبح)ستی‌لیته نوشته است: رز جان این ترشی خوشمزه‌ترین ترشی دنیاست واقعاَ! من مادرشوهرم مرتب از این درست می‌کنه و سهم ما رو هم کنار می‌ذاره. دستش درد نکنه چون بعد از خوردن این ترشی می‌فهمی همه ترشی‌های دیگه توهم بودن! بعد وقتی از این ترشیه داری همه‌ش غذاهایی که می‌پزی رو می‌خوای با همین ست کنی! مثلاَ لوبیا پلو با ترشی، عدس پلو با ترشی و ...

واقعا همینطوره که گفتی عزیزم... بعد از این ترشی آدم دیگه نمی تونه ترشی های با سرکه ی خالی رو تحمل کنه... فوق العادههههه خوش خوراک و خوشمزه میشه.... طفلک با همه چی هم می چسبه Smile
منم اتفاقا خاله ی همسرم درست می کرد و برامون می فرستاد... بنده خدا آلزایمر گرفت، دیگه گفتم خودم درست کنم... اگه درست کردید و دوست داشتید بی زحمت برای سلامتیش دعا کنید Heart
  • Almam، Maryam8842، niky، Sufii، youtab، ترانه خانوم، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر
پاسخ
سلام رز جان
دستت درد نکنه برای این دستور عالی
چنتا سوال داشتم یکی اینکه سرکه سفید باشه یا فرقی نمیکنه؟
دوم اینکه سبزیجات معطر خشک باشه یا تازه؟
دونه های گوجه رو باید جدا کنیم یا توش بمونه؟
یه سوال دیگه اینکه بعد از اینکه تو شیشه ریختیم چه مدت باید بمونه که جا بیوفته؟ تو یخچال بمونه یا بیرون؟
چقد سوال پرسیدم.ببخشید
  • Almam، niky، Rose، youtab، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر
پاسخ
رز جان منم سالی یه بار فقط از همین مدل ترشی و ترشی بادمجون کبابی درست میکنم. امسال از دستور شما استفاده میکنم و با کمال میل برای خاله همسرت دعا میکنم. البته نمیدونم اینجا تخم گشنیز باشه یا نه. موسیر و گلپر هم آوردم با خودم.
حیف که از فامیل و خانواده دورم. همیشه هر مدل که دوست داشتم خاله هام برام درست میکردن.
  • Almam، Maryam8842، Rose، youtab، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر
پاسخ
(۱۴۰۰/۷/۳۰، ۰۱:۰۸ عصر)ترانه خانوم نوشته است: سلام رز جان
دستت درد نکنه برای این دستور عالی
چنتا سوال داشتم یکی اینکه سرکه سفید باشه یا فرقی نمیکنه؟
دوم اینکه سبزیجات معطر خشک باشه یا تازه؟
دونه های گوجه رو باید جدا کنیم یا توش بمونه؟
یه سوال دیگه اینکه بعد از اینکه تو شیشه ریختیم چه مدت باید بمونه که جا بیوفته؟ تو یخچال بمونه یا بیرون؟
چقد سوال پرسیدم.ببخشید

خواهش می کنم عزیزم Heart

مال من سرکه ی سیب خونگیه... یعنی مامان همسرم با سیب های باغشون درست می کنه و می گفت راحت هم هست و دورریز میوه خیلی کم میشه... حالا اگه دوست داشته باشید اونم می پرسم و میذارم Heart 
سرکه ی من تیزی مثل سرکه ی بیرون رو خیلیییی نداره... یعنی یکم انگار تهش شیرین هم هست... ولی خب فکر کنم سلیقه ایه... میتونید در مقدار کم درست کنید با هر مدل از سرکه ای که دارید ببینید به ذائقه تون می خوره یا نه Heart من واقعیتش خیلیییی وقته اصلا از سرکه های آماده استفاده نکردم و این 10 سال کلا سرکه و آبغوره و این چیزامون همه خونگی بوده و بنده خدا مامان همسرم خودش درست می کنه و می فرسته برامون...

سبزیجات هم من شستم، یه 10 ساعتی موند، بعد یکم چروکیده شد... شروع کردم با برگ های کرفس خرد کردن و باز یه نصف روزی موند تا درستش کردم... آبش تقریبا کامل گرفته شده بود اما توی کیفیت ترشی تاثیری نداشت... اگه سبزی کاملا خشکه می تونید گوجه رو که پوره کردید و روی گازه، سبزی ها رو هم اضافه کنید که طعمش رو به گوجه بده و بعدش مواد رو میزنید به همه ی مواد بچسبه (من موسیرم خشک بود و گذاشتم چندتا جوش با پوره ی گوجه و ادویه ها بزنه.... اصلا نرم نرم شد و بزرگ شدن همه شون... انگار تازه باشه...

دونه ها رو هم باز چون گوجه های باغ مامان همسر اینها بود و محلی بود، تخم زیاد داشت (نسبت تخم به گوشتش نسبت به گوجه های بازاری زیادتره)... ولی هیچی رو جدا نکردم جز همون پوست، زدگی ها و سر گوجه... همه رو پوره کردم و موس

میگن 10 روز ولی ما از همون موقع که خنک شد آوردیم سر سفره Big Grin
اینجا هوا خنک شده من گذاشتم توی تراس. حالا امیدوارم که خوب بمونه اگرچه معمولا هیچوقت اینقدری نمیمونه که خراب بشه بدونیم بعد از چند وقت خراب میشه Big Grin

خواهش می کنم عزیزم Heart امیدوارم دوست داشته باشید Heart
  • Almam، Maryam8842، niky، youtab، ترانه خانوم، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر
پاسخ
(۱۴۰۰/۷/۳۰، ۰۱:۲۴ عصر)Nasim67 نوشته است: رز جان منم سالی یه بار فقط از همین مدل ترشی و ترشی بادمجون کبابی درست میکنم. امسال از دستور شما استفاده میکنم و با کمال میل برای خاله همسرت دعا میکنم. البته نمیدونم اینجا تخم گشنیز باشه یا نه. موسیر و گلپر هم آوردم با خودم.
حیف که از فامیل و خانواده دورم. همیشه هر مدل که دوست داشتم خاله هام برام درست میکردن.

مرسی از محبتت عزیزم Heart
فکر کنم فروشگاه های عربی داشته باشن چون یه ادویه ی پایه هست 
آفرین Heart منم شانسی موسیر توی خونه پیدا کردم Big Grin
عزیزم Heart Heart بیا بغلم Heart Heart

راستی موسیر اگه خیلی درست دوست نداریم می تونیم خردش کنیم (توی سایز بقیه ی مواد)...
  • Almam، niky، youtab، ترانه خانوم، ستی‌لیته، شماره مجازی تیندر
پاسخ
مرسی رز عزیزم بابت توضیحات کاملت. حتما درستش میکنم
راستی اگه طرز تهیه سرکه سیب رو هم بذاری ممنون میشم Heart
  • Almam، niky، Rose، youtab، آیسان ۹۶، شماره مجازی تیندر
پاسخ
حتما ترانه جانم❤
  • Almam، youtab، آیسان ۹۶، ترانه خانوم، شماره مجازی تیندر
پاسخ
(۱۴۰۰/۷/۳۰، ۰۴:۳۵ عصر)ترانه خانوم نوشته است: مرسی رز عزیزم بابت توضیحات کاملت. حتما درستش میکنم
راستی اگه طرز تهیه سرکه سیب رو هم بذاری ممنون میشم Heart

آره منم میخوام
  • Almam، Rose، youtab، شماره مجازی تیندر
پاسخ

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: