امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رب خانگی
خب تا همین چند هفته پیش بازارها پر بود از گوجه ی گوشتی یا ربی خوش قیمت...
من هم نشستم یه دور رب درست کردم (البته مامان همسر چون خرج دارن امکانات هم دارن... ما دیگ و اینها نداریم و هر سال که خودم پوره می پختم یا فریز می کردم فوق العاده سنگین بود)
گفتم دستورشو بذارم شاید بقیه هم بخوان درست کنن... فکر کنم هنوز دیر نشده

گوجه گوشتی: 13 کیلو
نمک: حدود یک مشت (با توجه به طعم گوجه ها میشه کم و زیاد کرد)
روغن: حدود 2 استکان

گوجه ها رو شستم و با یه دبه حدودا 20 لیتری رفتیم آبگیری (فوق العاده سریع و ارزون بود نسبت به زحمتش توی خونه...)

حدودا از نصف کمی بیشتر آب گوجه حاصل شد

دیگ مسی رو روی شعله گذاشتم و آب گوجه رو ریختم توش

از اولش شعله زیاد بود (چون وقت نداشتم وگرنه بهتره که دماش کم باشه) و تماماااا بالاسرش بودم و دائما هم زدم...

حدود 2 ساعت بعد کلا آبش که جمع شده بود و رد ملاقه ته دیگ می موند، نمک و روغن رو زدم و بعد از هم زدن و توی ظرف کشیدم

برای جلوگیری از کپک زدن روش رو روغن دادم
یه روش دیگه هم برای جلوگیری از کپک هست اینکه یه پارچه ی خشک روی سینی بندازیم... تا رب (یا هر کمپوت یا مربایی) داغه سریع بریزیم توی ظرف و برش گردونیم روی اون سینی که پارچه انداختیم... یا رب ها رو که جا کردیم، بذاریم توی قابلمه و آب بریزیم توی قابلمه تا جایی که حداقل نصف ظرف ها برن زیر آب و شعله رو روشن کنیم و بذاریم یه 30-40 دقیقه ای آب بجوشه... و بعدش خشک کنیم و برش گردونیم روی اون پارچه هه و میذاریم خنک بشه...

این حین پخت:
[تصویر:  photo_2021-10-22_17-10-10_tby7.jpg]

این هم نتیجه که کلا 4 تا ظرف حدود 900 تا 1000 گرمی شد:
[تصویر:  photo_2021-10-22_17-10-10_(2)_0eja.jpg]

یعنی 13 کیلو گوجه گوشتی = 4 کیلو رب گوجه و زمان 2 ساعت برای خود رب، 1 ساعت هم خرید + شستن + آبگیری
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Elham67، Mari90، آیسان ۹۶، ترانه خانوم، شماره مجازی تیندر، ندایا
پاسخ

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان