امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
گپ و گفت مامانهای ۱۴۰۰
(۱۴۰۰/۹/۱۸، ۰۱:۵۵ عصر)Mari90 نوشته است: سلام رز جان میشه رفرنس هایی که در مورد (معایب و مزایای) تماشای تلویزیون توسط کودکان هست را بفرستی. ممنون

سلام عزیزم

اصلی ترینش همین آکادمی متخصصین اطفال ایالات متحده اس که همین آکادمی تماشای تی وی زیر 2 سال رو ممنوع کرد و به تمام پزشکان اعلام کرد که اگر به خانواده ها اعلام نکنن، کار غیرقانونی انجام دادن و از همونجاست که تقریبا همه گیرتر شد این قضیه... مقالات مختلف در مورد اسکرین تایم رو میتونی توی این بخش ببینی...
https://www.aap.org/en/search/?k=screen%...guidelines

یه سایت معتبر دیگه:
https://www.healthychildren.org/English/...Age-2.aspx

اما اصلی ترین اطلاعات فارسی رو من از پیج دکتر نایب گرفتم، دانشجوی دکتری گفتاردرمانی... توی پیجش یه کتگوری خیلی جامع درباره ی همین تی وی داره که خیلی راحت تر و خلاصه تر درباره ی اسکرین تایم صحبت کرده و لایوهای خیلی خوبی داره:
logopedresurs

یه سری کتب فارسی هم هستن که واقعا حضور ذهن ندارم توی کدوما به این مطلب اشاره کردن ولی الان چک می کنم برات و اضافه می کنم همینجا...

مغز کودک من گفته زیر 1 سال ضرورتی نداره و باعث ترسش میشه و تصاویر براش بی معنا و نامفهوم هستن
علیه تربیت فرزند درباره ی اهمیت بازی خیلیییی گفته... که در مقابل انفعال اسکرین تایم دلایل خیلی موجهی رو ارائه می کنه
اولین سال تولد کودک به زبان آدمیزاد درباره ی تی وی تایم نوشته که ممنوع کنید... (من کلا عاشق فور دامیز هستم Smile تمام جلدهای مرتبط با بارداری و تربیتش رو هم خریدم... واقعا ساده و روون همه چیزو میگه)

بهترین کتابی هم که قشنگ خلاصه همه چیز رو گفته، همه ی کودکان تیزهوشند اگر...
عکس این دو صفحه ش رو به زودی برات میذارم تا بتونی همه رو خلاصه شده ببینی و جواب بدی عزیزم
آزاده نزادیـم کـه آزاد بمیریـم
با گریه بزادیم و به فریاد بمیریم
با جبر و جهالت به جهان پای نهادیم
تا عاقبت از این همه بیداد بمیریم
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • Mari90، nona، youtab، شماره مجازی تیندر
پاسخ
(۱۴۰۰/۹/۱۸، ۰۲:۱۲ عصر)Mari90 نوشته است: مرسی یوتاب جان
بله دقیقا. من خودم اجازه تلویزیون دیدن نمیدم ولی چند روزه حسابی مورد هجمه قرار گرفتم که چراااا نمیذاری بچه ببینه کلی چیز یاد میگیره. امروز هم بهم گفتن دیکتاتور خخخ
حالا میخوام یه دور دیگه رفرنس ها را ببینم
جدی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
عجب!!!!!!!!!!!!!
ببین اصلا بهشون توجه نکن...
باور کن بهترین کار رو داری شما می کنی...
تی وی زیاد دیدن، علائم شبه اوتیسم میده
تاخیر در گفتار
مشکل در برقراری ارتباط
برقرار نشدن لینک های مختلف توی مغز (و افزایش تجربیات زیسته ی بچه، افزایش هوشش، افزایش قدرت تحلیل و استدلالش، کشف اطرافش وو.... رو تحت تاثیر قرار میده...)
ترسناک بودن تصاویر می تونه توی ذهن بچه بمونه (حتی چیزی که برای ما اصلا ترسناک نیست برای بچه می تونه خیلییی ترسناک باشه...) و روی خوابش خیلی راحت تاثیر میذاره...
یادگرفتن اینکه فقط و فقط بیننده و شنونده باشه نه عامل و خلاق...... این خییییلی مهمه از نظر من... بچه ساکت میشه ولی کلا انگار آتش درونشون رو خاموش می کنیم... از نظر من خلاقیت و عاملیت، همون آتش درونی آدماست... با اسکرین تایم بی کیفیت (با کیفیتش رو هم داریم... مثلا بازی یا ورزش به همراه بچه از روی تی وی، حرف زدن و شعر خوندن با تی وی طوری که بچه حواسش به ما باشه ولی تی وی شعره رو بخونه یا الگو بگیریم تا ایده های جدید و سورپرایزی داشته باشیم، بازی های حرفه ای با کیفیت که بچه شکل و رنگ و اینها رو بشناسه... و...) ما این آتیش رو خاموش می کنیم...
دیکتاتور و اینها رو هم اصلا توجه نکن... اینها ممکنه یک سری مشکلات درونی باشه که فرد میخواد خودش رو خالی کنه اینجوری میگه... البته توی سن شما فکر کنم تا 1 ساعت (منقطع مثلا چهار تا یه ربع) مشکلی نداره... ولی اگر واقعاا بدون هیچ اذیت شدنی داری این وقت رو میذاری ایول داری واقعا نه اینکه بگن دیکتاتوری... حتما حتما بیا از ایده های بازی هات به ماها هم بگو من که شدیدا نیاز دارم...

ولی نمی دونی چقدر خوشحال میشم وقتی می بینم اینقدر مادرهای آگاه و با اطلاعات و دغدغه مند دور همیم... اینقدر دوست دارم دور و برم همچین مادرایی باشن که باهم رفت و آمد کنیم... از هم یاد بگیریم...
واقعا امیدوارم یه نسل متفاوتی رو تحویل جامعه بدیم Heart
همینکه شما اینهمه وقت برای پسرت میذاری اونم وقتی سه سالش تموم شده که وقت تی وی ندارید، یعنی یه مادر کار درست و با دقت و فداکاری عزیزم Heart
  • Celin، Elham67، Mari90، nona، youtab، شماره مجازی تیندر
پاسخ
یوتاب جون منم مشکل قورت دادن قرص رو دارم اما فقط تهوع بهم دست میده در مورد غذا ولی گاهی خفکی خدارو‌شکر فقط سالی چندبار پیش میاد وگرنه میمردم خدایی، اصلا خیلی مشکل افتضاحیه بیش از حد
ماری جان متاسفانه همینن دیگه اغلب در مقابل موضوعات جدید جبهه میگیرن والا تو همین اینستا دوستای تحصیلکردمو میبینم بچشون یک سالش نشده هم پتو میکشن هم بالش میذارن زیر سرش جلوی تلویزیون، شیشه شیر خشکم دست خود بچه!!!!یعنی اصلا میمونم بخدا بعدم بچه چند ماهه رو سپردن به داداش ۴-۵ سالش
عقلم چیز خوبیه
امروزم که ۱۴ ماهه شده بود این بچه، دیدم مامانش با ذوق براش چایی میریزه نون خامه ای بزرگم داده دستش هی قربون صدقشم میره بچه هم که به این چیزا طفلک عادت کرده با ولع میخوره نوشته قربون چای و شیرینی خوردنت بشم‌ دخترم !!! پسر اولش با ۵ سال سن افتضاح چاقه یعنی افتضاحا. من که تپلا رو دوست دارم وقتی میگم جاق افتضاح باید ببینید جیه پسر ۵ ساله شکمش میفته کامل رو شلوار اونم که با ذوق کپلک صدا میکنه
این دخترشم والا عکسای ماهانشو با دختر خودم مقایسه میکنم اصلا سه برابرش بوده الان که ۱۴ ماهشه ۱۷ کیلوئه ( اینارو خودش مینویسه ها بچه ها فکر نکنید حدسیاته) حالا نمیدونم حدودا باید چقدر باشه وای چشمی که خیلی چاقه
البته یبار یکی از دوستامون براش نوشته بود که تلویزیون نبینه شیرینی زیر یکسال نده روروئک استفاده نکن و … اونم نوشته بود فعلا که میبینید بچه هام هم خوش غذان هم زودتر از بچه های دیگه نشستن و راه رفتن! اینم پاسخ مادر تخصیلکرده
  • Celin، Mari90، Rose، youtab، شماره مجازی تیندر
پاسخ
اهم کلا تلویزیون رو وقتی بیدلره تعطیل کردیم
بعد شنبه که پسرم چند ساعتی پیش م ش بود (حالا میدونه چقدر ما حساسیم رو این موضوع) بهمپن گفت برگشتین با کلید بیاین اگه خواب باشه تپره ماهم کلید انداختیم دیدیم نشستن پای تلویزیون و دارن سریال ترکی جم میبینن
اصلا انگار اب یخ رو سر ما ریختن
همسرم گفت مادر من این طفلک ( من) از صبح تا شب یا تو سکوته یا داره اهنگ و شعر بی تصویر بچگونه گوش میده که این شازده تلویزیون نبینه اونوقت نشستین مادربزرگ و نوه باهم میبینین. م ش میخندید و گفت حالا ببینه واااااا شماها دیدین چی شدین؟؟؟
همسرم گفت من کلا از چند سالگیم تلویزیون اومده بود و کلا چی داشت. منکه همش تو حیاط و کوچه بودم اینم وای به حال این بچه که نشوندیش پای تلویزیون
میخوام بگم ماری جانم همیشه همینه
یه عده نمیدونم چرا حس میکنن دایه عزیزتر از مادرن و دوستی خاله خرسشونو میخوان بکنن تو چشم همه
حالا ما اگه کلید ننداخته بودیم عمرا نمیفهمیدیما
اما مشکل همینه دیگه
بلاخره ادمیزاده و کار پیش میاد براش ناهم جز م ش نمیتونیم جایی بذاریمش
از الان عزا گرفتم که به غذا بیوفته چجوری بگم اینو نده اونو نده
از الان میگه غذا رو شروع کرد من همه چی بهش میدم
منم سریع میگم نه اصلا 
بعد کلی هر دفعه میشینم میگم خوندم این بده تا یه سال اون ممنوعه
سرشو تکون میده ها
اما میدونم دیگه. عین روز برام روشنه دق خواهم کرد
  • Mari90، nona، Rose، شماره مجازی تیندر
پاسخ
چقدر هم مقاومت در مقابل آگاهی رسانی زیاده...
من تعجب می کنم که یه مادر که همیشه بهترین ها رو برای بچه ش میخواد، چرا وقتی براش از علم روز میگی، باز دنبال کار خودش و سیستم تربیتی و رشدی بدون امار و اطلاعات به روز میره... چی میشه که آدما انتخاب می کنن مثلا روروئکی که توی خیلی از کشورا ممنوعه استفاده کنن یا بچه رو چاق کنن که بعدها بستر کلی از بیماری های غیرواگیر میشه... یا خیلی مسائل دیگه...
خدا رو شکر اینترنت امروزه همه جا هست و میشه با چند تا کلیک به همه چیز دسترسی پیدا کرد...
یعنی جان و سلامت و تربیت بچه مون ارزش نداره ما چند تا کلیک کنیم؟ چرا این کار رو نمی کنن و جبهه هم می گیرن در مقابل آگاهی رسانی؟؟؟؟
آره شاید خوش غذا هستن ولی چی خوردن؟ الان که نشون نمیده توی بدن یه بچه ای که تازه اومده به این دنیا و سیستم بدنش سالمه... وقتی چندین سال دیگه دست به دامن این دکتر و اون دکتر شد می بینه چیکار کرده...

من همیشه در مورد غذا که می گفتن بدون نمک و شکر چطور می خوره؟ من میگفتم همونطور که من با نمک و شکر خوردم و الان وضعم اینه... همونطور که بچه های شما خوردن و وضعشون اینه (همگی یک یا چند تا ارگان اصلی بدنمون خرابه... معده، روده، کبد، صفرا، پانکراس، رگ ها، قلب وووو...)
یا میگن چرا تی وی نه، میگم ببینید اولا زمان ما خیلی کم بود، ما کلا جمعه و 3 شنبه ها (یا یه روز دیگه در داخل هفته) می تونستیم 3 ساعت تی وی ببینیم، اسکرین تایمم که اون موقع اصلا نبودش... بعد تصور کنید که اگه همونم نمی دیدیم، چی می شدیم... الان مگه به کجا رسیدیم؟ مگه فقط بزرگ شدن ملاکه؟ آره همه بزرگ میشن ولی با چه کیفیتی؟ همه یه طول عمری دارن... ولی با چه عرضی؟
پاسخ
من این مشکل رو با تی وی خونه مادر ش دارم حالا خوبه بخاطر کرونا خیلی کم میریم
بار اول به خ ش گفتم اگر مشکلی نیست خاموش کن برای پسرم خوب نیست ،خاموش کرد انگار مادر ش فهمید من حساسم
هر بار میریم تا میرسیم میاد تی وی روشن میکنه همسرم اعتراض میکنه میگه چه کار داری بچه دوست داره گناه داره بزار ببینه و...از لحظه ورود اعصاب منو بهم میریزه
منم کوتاه نیومدم گفتم شما دوست دارید ببینید منو پسر جان میریم تو اتاق شما راحت باشید
جوری با غصه میگه گناه داره انگار هوا نفس کشیدن رو از بچه میخوام دریغ کنم
تی وی خونه خودمون اصلا به برق هم وصل نیست
گاها روشن میکنم اونم رو رادیو یا آهنگ و شعر میزارم با هم برقصیم و بازی کنیم
یکی از دوستام دخترش یکماه از پسر من کوچک تره جلو تی وی بهش غذا میده هرچی بهش میگم ضرر داره بد غذا میشه تو نوجوانی چاقی میگره گوش نمیده

یوتاب سر غذا کوتاه نیا ،چندبار اصرار کردن به پسرم غذای سفره بدن گفتم نمک براش سمه اگر صلاح میدونید بهش سم بدید برید سم بگیرم بهش بدم دیگه هیچی نگفتن
رفتارم تند بود اما حوصله اینکه هر بار بحث کنم نداشتم

تولد یکسالگی پسرم یهو با دست رفت تو کیک سریع هم گذاشت دهنش یه کم کیک بهش دادم هنوز عذاب وجدان دارم، چند روز پیش هم کیک تولد خودم رو یه کم فقط قسمت کیکش رو بهش دادم همچین با ولع میخورد سریع کیک رو جمع کردیم
یکی دوبار نون خامه ای با خامه صبحانه و یه کم شیره انگور براش درست کردم ولی به نظرم اون حجم از خامه باز ناسالمه
  • Mari90، nona، Rose، youtab، شماره مجازی تیندر
پاسخ
(۱۴۰۰/۹/۱۸، ۰۲:۰۱ عصر)nona نوشته است: نه رز جون من مشکلی که دارم خفگیه یعنی کلا نفسم بند میاد و واقعا مرگ جلوی چشمام میاد مشکل داخلی و حلقیه. متاسفانه درمان هم نداره یکبار هم بچگی ۵ سالم بود که اصلا احیا شدم یکدور مردم و زنده شدم
برای همینه ترس دارم واقعا
میشه بگی برش ایمن رو از کجا باید ببینم؟ سرچ کنم میاد

من فکر کردم برای دخترت رو میگی ببخشید Heart

ببین من اون زمان خیلیییی سرچ بیشتری می کردم...
الان خیلیاش رو آنفالو کردم یا دیگه خیلی وقته مطالعه نکردم چون دیگه پسرم خودش همه چیز میخوره... 
ولی مثلا سایت هایی مثل اینها رو 
https://solidstarts.com/foods/cucumber/
که خیلیییی خفنه...
مثلا این صفحه ی غذاهاشه، توی هر صفحه سن شروع، شل کننده یا سفت کننده ی پی پی، درجه ی غذائیت، درجه ی آلرژی زایی و مهمتر از همه، برش های ایمن رو گفته... خیلی منظم و تر و تمیززززز
https://solidstarts.com/foods

https://friendlyfirstfoods.co.uk/finger-...nana-hack/

پیج های خیلی خوبوی رو به شدت پیگیری می کردم و خیلی از مطالب و عکساشو سیو می کردم و می دیدم مثل اینها:
https://www.instagram.com/yummytoddlerfood/ (این یه هایلایت خفگی هم داره می تونی ببینی)
https://www.instagram.com/kidfriendly.meals/
https://www.instagram.com/healthy.family.project/
https://www.instagram.com/elementnutritionkids/

این سایت ها و پیج ها رو خیلی بالا و پایین می کردم... 

یه سری الگوهای کلی هم هست که اگه توی ذهنت باشه هر غذایی رو می تونی مناسب سن گل دخترت بهش بدی:
[تصویر:  how-to-cut-cucumber-for-babies-scaled_0h4a.jpg]

[تصویر:  2ab56859047e7e222f5a55577ee3e7bc_r9mq.jpg]

[تصویر:  fingerfoods8_mbxd.jpg]

که یه دونه عکس خیلییی خوبی داشتم که الگوی خودم بود... باید بگردم ببینم اسکرین شاتش رو دارم یا نه... اگه بود حتما به این پست اضافه می کنم
پاسخ
نه سلین اصلا
خداروشکر همسرم از من حساس تره
چون خودشم فشار خون و چربی داره وقتی اوایل تولد پسرم گفتم که خوندم تلویزیون و  شکر و نمک و عسل تا دوسالگی ممنوعه به شدددت و با تاکید جلو همه میگه
بعد م ش اوندفعه میگفت اخه فرنی اینا بی مزه میشه بچه بدش میلد
همسرم گفت مادرم اگه نخورده باشه چه میدونه شیرینه اصلش
بعد یه موقع دورهمیم و چیپس یا پفک هست همسرم بلند جلو همه از زبون پسرم میگه عمه ها و عموها و مامانی جونم بخورید که من به خوردن بیوفتم اینا وقتی من هستم تعطیله
میگه تا مدرسه نره و دست اینو اون نبینه بتونیم ندیم بهش ۶-۷ سال جلوییم
واقعا منم معتقدم بچه تا نبینه و ندونه چیه که یهو نمیگه من سوسیس میخوام مثلا
اونروز سر تلویزیون دور از جون بچم خدا اونروزو نیاره اما همسرم عصبانی شد گفت مادر من بذار ببینه اونوقت که (دور از جونش هزاااااران بااار) کور و لال شد بهت میگم
منم زود گفتم عه خدا نکنه این چه حرفیه گفت بذار تهشو رک بگم شاید عمقش بهتر فهمیده شه
دیگه چی بگیم
  • Mari90، nona، Rose، شماره مجازی تیندر
پاسخ
ما هم تی‌وی‌مون کلا خاموشه. خونه مامانم هم رفتم خودش از دوستش شنیده بود خوب نیست و کاملا توجیه بود اصلا نمیذاشت ببینن (اگه من میگفتم به این راحتی نمیپذیرفتBig Grin). اما نسل جوان همه معتقد بودن ما بچه‌هامون کلا جلو تی‌وی بودن. مگه چیه؟ دقیقا همه‌شون هم از اینکه بچه‌هاشون حتی برای یه رنگ آمیزی ساده یا انجام تکالیف مدرسه تمرکز ندارن گله دارن.
در مورد تیکه‌های غذا نوناجون منم نگرانم. دیروز یه برش سیب دست خودم بود نگه داشتم که دخترم با طعمش آشنا شه (اون بد غذاهه نه) آنچنان مک زد که کلا از دست خودم سر خورد رفت تو‌ دهنش. حتی خودش هم ترسید، من که بماند. اما خوب تیکه‌هه انقد بزرگ بود که هنوز بخشیش بیرون از دهنش موند و راحت دراوردم. این دخترم هنوز بلد نیست بجوه و قورت بده قربونش برم. فقط مک میزنه.
پاسخ
مرسی رز جون عالی بود
ترکل جون میگم بهو ناغافل از دستت رو هوا میزنن که نگو تا بجنبی تو دهنشونه قربونشون بشم Smile
آقا من پیروزمندانه اومدم دخترم عصاره گیرشو دوست داشت گلابیشو خورد تازه همون سری سیلیکونی رو گذاشته بودم. کفتم بهش دهنت سرویس پس بلدی سیلیکونم میک بزنی و بجویی فقط مشکلت با شیشه شیر بود
  • Mari90، Rose، Targol، youtab، شماره مجازی تیندر
پاسخ

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 12 مهمان