امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
غذای کودک
سبزی پلو
سبزی پلو ماهی با سالاد شیرازی: (9ماهگی)

سبزی پلو 3 قاشق غذاخوری
ماهی آب پز شده 1 تکه کوچک
گوجه فرنگی فیله شده 1 عدد متوسط
خیار پوست کنده 1 عدد متوسط
پیاز 1 عدد کوچک

سبزی پلوی آماده رو که بهتره کم نمک یا بدون نمک باشه رو با یه ذره آب مخلوط کرده و با پشت قاشق له می کنیم. بعدش چند تیکه از گوشت ماهی آبپز شده رو میریزیم توش و اون رو هم باهاش له میکنیم. بعدش توی یه ظرف دیگه پوست گوجه فرنگی رو میگیریم و خردش میکنیم و خیار رو هم پوست میکنیم و پیاز کوچولو رو هم میریزیم. بعدش با گوشت کوب برقی چندبار میزنیم تا خرد بشه ولی کاملا له نشه. چند قطره هم آب لیموی ترش تازه رو میریزم و میدیم نی نی خوشگلمون بخوره و حالشو بره. البته مراقب تیغ های ماهی باشین
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • خانم فسقلی
پاسخ
شویدپلو
شویدپلو برای کوچولوها: (8ماهگی)
برنج حدود30گرم
شویدخشک(یاتازه اردردسترس بود)
سیب زمینی یک عدد
برنج راهمراه مقداری اب(اگراب گوشت یا مرغ باشدبهتراست )وکره روی اجاق قرارمیدهیم سیب زمینی خردشده وشویدرابه ان اضافه میکنیم بایداب به قدری باشدکه برنج نرم شود(.به صورت کته میگذاریم )
وقتی کاملا پخت به کته مقداری ماست زده وبه نی نی میدهیم بخورد.
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • دانژه
پاسخ
کدو پلو: (8ماهگی)


کدو حلوایی یا همون کدو تنبل معروف رو پوستش رو جدا میکنیم بعد ریز ریز میکنیم با پیاز میگذاریم سرخ شه کمی بعد توش کمی شکر میریزیم و میگذاریم خوب نرم شه بعد پلو رو به صورت کته میپزیم و لاش کدو ها رو میریزیم و در آخر کمی کره هم روپلو میندازیم
اگر آب مرغ یا گوشت هم داشتین که چه بهتر پلو رو تو آب گوشتو مرغ کته کنین.

اگه پلو مرغ یا پلوهای دیگه برای جوجه هاتون درست کردین و نخوردن اونا رو دور نریزین. یه غذای ابتکاری خوشمزه میشه باهاش درست کرد :


ک*ت*ل*ت برنج : (1 سال به بالا)
پلو مرغ یا پلوهای دیگه هر اندازه که دارین
تخم مرغ 1 یا 2 عدد
کره 1 قاشق
آرد گندم کمی
آرد سوخاری درصورت تمایل کمی

طرزتهیه:
همه ی موادرو بریزین توی مخلوط کن یا با گوشت کوب برقی بزنین تا له بشه. بعد از این مایه با قاشق بردارین و توی روغن داغ بریزی و بزارین دوطرفش سرخ بشه. اگه یه کم مایه تون سفت تر باشه میتونین دوطرفش رو پودرسوخاری بزنین و بعد سرخش کنین و به نی نی خوشگلاتون بدین نوش جون کنن.

پنکیک کدوحلوایی : ( 1سال به بعد)

-2پیمانه آرد
-2قاشق غذاخوری شکر
-1 و سه چهارم پیمانه شیر
-یک دوم پیمانه کدوحلوایی پخته له شده
-1تخم مرغ بزرگ
-2قاشق روغن مایع یا زیتون بی بو
- پودر نارگیل یا بادوم یا پسته درصورت تمایل.


طرزتهیه:
مواد خشک رو باهم مخلوط کنین و آروم آروم شیر رو اضافه کنین و هم بزنین. بعدشم روغن و کدوحلوایی رو اضافه کنین و حسابی هم بزنین تا یکدست بشه. کف یه ماهیتابه ی کوچیک رو بعد از داغ شدن یه کم روغن بزنین. فقط به حدی که یه ذره چرب بشه و بعدش با یه ملاقه از این مایه بریزین کف ماهیتابه و بچرخونینش تا بصورت یه دایره دربیادش و همه جای اون یکسان بشه. بعد بزراین روی حرارات و منتظر بمونین تا روش حباب ظاهر بشه و بپزه . بعدش با کفگیر اون رو برگردونین و اون طرفش رو هم 2-3 دقیقه حرارت بدین تا حسابی بپزه. بعد از پختن هم میتونین روش رو از پودرهایی که دارین بریزین و به نی نی گلتون بدین نوش جون کنه.

تذکر1: برای نی نی های زیر یکسال فقط از زرده تخم مرغ استفاده کنین.
تذکر2: می تونین یه مقدار آب و شکر رو بزارین روی حرارت تابصورت شربت دربیاد و بعدش یه مقدار کدوحلوایی پخته له شه بریزین توش و با یه کم دارچین خوشبوش کنین و خوب هم بزنین تا مثل سس غلیظ بشه و بعد از پخت پنکیک ها اون رو بریزین روش و بعد پودرها رو روش اضافه کنین.

خوراک مرغ خوشمزه
یه خوراکی خوشمزه برای نی نی های بی اشتها: (1 سال و نیم به بالا)


موادلازم:
فیله مرغ بدون استخوان 1 کف دست
سیب زمینی سرخ شده (یا چیپس خلالی) به مقدار لازم
ذرت پخته (یا کنسرو ذرت) 2-3 قاشق غذاخوری
پیاز کوچک 1 عدد
سس کچاپ و سس سالاد فرانسوی به مقدار کم


طرزتهیه:
فیله مرغ رو با 1 عدد پیاز خردشده و مقداری خیلی کمی آب میزاریم بپزه. چون مقدار مرغ کم هست باید دقت کنیم که آب کمی بریزیم . به اندازه ای که در انتهای پخت ؛ به اندازه ی یکی دوقاشق آب درظرف بمونه. بعد سیب زمینی خلالی سرخ شده یا چیپس خلالی رو میریزم و بعدشم ذرت های پخته رو اضافه میکنیم. یه کم سس کچاپ و سس سالاد فرانسوی (یا مایونز) اضافه میکنیم و یکی دوتا هم میزنیم و سریع از روی حرارت برمیداریم. نوش جون نی نی های خوشگل

نکته1: بهتره بجای چیپس از سیب زمینی سرخ شده ی خونگی استفاده بشه.
نکته2: بعد از ریختن سس سالاد فرانسوی یا مایونز باید غذا رو سریع از روی حرارت برداشت.
نکته3: میتونین از پنیر فیلا فیلا یا پنیر پیتزا هم برای روی این غذا استفاده کرد و بعد از پخت روی غذا ریخت تا با گرمای غذا آب بشه.

کیک مرغ : (8 ماهگی به بالا)

فیله ران مرغ 1 تکه زرده تخم مرغ 1 عدد سیب زمین کوچک 1 عدد کدو حلوایی (یا هویج) 1 تکه آرد برنج خونگی 1 قاشق مرباخوری

طرزتهیه: ران مرغ و سیب زمینی و کدوحلوایی (یا هویج) رو با کمی آب بزارین بپزه و آبش تقریبا تموم بشه. بعدش این مواد رو له کنین و با زرده تخم مرغ و آرد برنج مخلوط کنین و بریزین توی قالب های مدل دار و بزارین توی فر (یا فر برقی یا ماکرو فر) تا کاملا بپزه. بسته به دمای فرتون حدودا 1 ربع تا 20 دقیقه طول میکشه تا آماده بشه. چون فقطباید آرد برنج و تخم مرغش بپزه زود آماده میشه.

نکته1: اگه از این غذا برای نی نی های بالای پ سال استفاده میکنین میشه از تخم مرغ کامل استفاده کنین.

نکته2: میتونین بجای مرغ از گوشت چرخکرده استفاده کنین .

نکته3: در ترکیبات این غذا میتونین چیزای دیگه مثل پیاز رنده شده یا کرفس پخته هم استفاده کنین.

نکته4: میتونین قالب های کوچک مدل دار( پروانه؛ ستاره؛ قلب و ...) تهیه کنین و از اونها برای پخت غذاهای نی نی تون استفاده کنین.

نکته5: داخل و دیواره های قالبتون رو با کمی روغن چرب کنین که راحت تر غذا از داخلش دربیاد. البته بزارین کاملا سرد بشه وگرنه به لبه های قالب می چسبه.

نکته6: این غذا رو میتونین برای نی نی های بزگتر هم استفاده کنین
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • خانم فسقلی
پاسخ
مرغ انگشتی سوخاری با سس مخصوص و سبزیجات : (1 سال به بالا)
گوشت مرغ ران یا سینه 1عدد
سیب زمینی متوسط 1 عدد
هویج متوسط 1 عدد
براکلی چند عدد
ماست 2-3 قاشق
شوید تازه کمی
آرد سوخاری خونگی
تخم مرغ 1 عدد

طرزتهیه مرغ انگشتی سوخاری:
مرغ رو بزارین با یه کم آب و یه دونه پیاز نیم پز بشه یا کاملا بپزه. بعد اون رو به تکه های کوچک تقریبا به اندازه ی یه انگشت یا یه کمی بزرگتر تکه تکه کنین. بعدش یه تخم مرغ رو بشکونین تو ظرف و هم بزنین تا مخلط بشه. توی یه ظرف دیگه هم آرد سوخاری خونگی رو بریزین. از این تکههای مرغ اول بزنین توی آرد سوخاری ؛ بعد توی تخم مرغ و دوباره توی آرد سوخاری. بعد اضافه هاش رو بتکونین و بندازینش توی روغنی که مخلوط با کره هستش تا سرخ بشه. چون مرغ ها پخته هستش فقط کافیه تخم مرغهای روی اونها سرخ بشه و زمان زیادی نمیگیره. بعدش که مرغ سوخاری های انگشتی تون آماده شد اونها رو بزنین توی سس و به همراه سبزیجات پخته شده بدین نی نی گلاتون نوش جون کنن.

طرزتهیه سس مخصوص:
ماست کم چرب رو بریزین توی یه ظرف و با یه کم آبلیموی تازه و شوید تازه خردشده مخلوط کنین. میتونین از گرد گل سرخ هم استفاده کنین که عطر خوبی به سستون بده. لازم به اضافه کردن نمک یا مایونز نیست ولی اگر خواستین مقدار خیییییلی کم میتونین اضافه کنین.

طرزتهیه سبزیجات پخته:
براکلی و هویج و سیب زمینی پوست کنده رو با یه مقدار آب و مقدار خیییلی کم زردچوبه و نمک بزارین بپپه و در اواخر پخت مقداری آبلیموی تازه بهش اضافه کنین و بعداز پخت روش رو کره بریزین و کنار مرغ انگشتی تون بزارین.

نکته1: میتونین بجای مرغ از ماهی هم استفاده کنین . ماهی سفید یا قزل آلا مناسب این غذاست.

نکته2: برای شستن براکلی حتما اون رو دریه طرف که مخلوط آب و سرکه هست بزارین چنددقیقه بمونه تا حشرات ریز لابلای گلهای براکلی بیرون بیاد و بعدش اون رو خوب خوب شستشو بدین و بعد بپزینش.

نکته3: برای درست کردن آرد سوخاری خونگی ؛ خمیر نون باگت رو دربیارین و بزارین یه جای تمیز تا کاملا خشک بشه. بعد اون رو با آسیاب برقی پودرش کنین و بزاری خشک خشک بشه و توی ظرف دربسته بیرون یخچال نگهداری کنین.

نکته4: اگر خواستین برای نی نی های زیریکسال از این غذا درست کنین فقط از زرده تخم مرغ استفاده کنین.
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • دانژه
پاسخ
حلیم نی نی
حلیم :
گوشت 200 گرم
برنج دو قاشق غذا خوری
گندم پرک شده یک لیوان
اول گوشت ( بوقلمون - گوسفندی - مرغ ) را بپزید..... وقتی نیم پز شد برنج بریزید توش تا با گوشتت بپزه ...گوشت که کاملا پخت و برنج له شد .... گندم پرک شده رو بهش اضافه کنید.
وقتی گندم رو اضافه کردید باید مرتب هم بزنید که ته نگیرد اونقدر هم می زنید گه گندم هم له شود .... کمی هم روغن مایع یا کره می تونید توش بریزید که خوشمزه تر هم بشود . ............
در اخر تمام تمام مواد که پخت می زارید سرد می شه و می ریزید تو میکسر یا مخلوط کن تا مواد کاملا له بشه ... می تونید آخر سر توش دارچین هم بریزید
این حلیم کمتر از یکساعت اماده می شه می تونید با کمی شکر به نی نی ها بدید.

قلیه ماهی نی نی
قلیه ماهی!(8 ماهگی):
ماهی یک تکه کوچک
پیازمتوسط 1 (رنده شده یا نگینی خرد شده)
گوجه فرنگی متوسط 1 (پوست گرفته ورنده شده)
گشنیز 1ق غذاخوری(خرد شده)
شنبلیله چند برگ(خرد شده)
سیر 1 حبه
آرد گندم یا برنج 1ق چایخوری
آب 1لیوان
اب لیموی تازه 1ق چایخوری
روغن زیتون2-1 ق مرباخوری

ابتدا پیاز را با روغن کمی سرخ کرده سبزی خرد شده را روی آن ریخته کمی تفت میدهم سپس ماهی و 1حبه سیر را اضافه میکنیم،موادرا هم زده وگوجه فرنگی رنده شده را اضافه میکنیم.آّب را با آرد مخلوط مکنیم و روی موادمون میریزیم یه هم میزنیم بعد سر ظرف را میذاریم بعد از جوش آمدن شعله را کم میکنیم ومیزاریم خوب بپزد و آب قلیه کم شود در اخر پخت آبلیمو را اضافه می کنیم.
حواستون باشه تیغه های ماهی را کامل بکشید بعد ماهی وسبزی زو در هم له کنید وبه نی نی بدید.بهتره سیر رو توی موادتون له نکنید چون فقط برای گرفتن بوی زخم ماهی اضافه شده ومیتونید به نی نی ندید.

قلقلی
گوشت رو با جعفری خوب ورز دادم . بعدیه دونه از قالبهای آب قلمه ها رو از فریز در اوردم (قبلا براتون توضیح دادم ) گذاشتم تو قابلمه روی گاز و یکمی هم آب جوشیده بهش اضافه کردم گذاشتم تا باز بشه . بعد با گوشت قلقلی های خیلی کوچولو درست کردم و انداختم توی آب قلمه ها و یکمی هم زعفرون (خیلی کم) ریختم توی آبش و گذاشتم خوب پختن. وقتی گوشتش پخت برای اینکه یکمی مزه دار بشه گوشتها رو از توی آب بیرون کشیدم و توی روغن محلی (یا کره یا روغن زیتون ) یکمی سرخ کردم و دوباره توی آب گوشت انداختم (آب گوشت کم شده و شکل یه سس رقیق شده)

خوراک لوبیاسبز
خوراک لوبیا سبز: (8ماهگی)
لوبیا سبزیک قاشق غذاخوری که قبلاپخته شده است
گوشت ماهیچه گوسفندی یک تکه
سیب زمینی پخته یک عددکوچک
هویج پخته یک عددمتوسط
پیازیک عددکوچک
گوجه پوست گرفته ورنده شده یک عدد
کره یاروغن زیتون 2قاشق مرباخوری
ابتداکره رادرظرفی اب کرده سپس پیازرااضافه میکنیم وان راتفت می دهیم سپس گوشت رااضافه کرده وتفت می دهیم کمی که پخته شدلوبیا رااضافهکرده وسپس گوجه فرنگی رااضافه می کنیم تفت می هی.
سپس سیب مینی وهویج رااضافه کرده ودرظرف اب ریخته ومی ذاریم کاملا بپزد.بعدازپخت باکمی اب لیموی تازه به نی نی می دهیم.

خوراک گل کلم:


شاید خود ما هم از خوردن گل کلم لذتی نبریم اما این مدلیش رو مطمئنم دوست دارین .
کمی گل کلم رو بر دارین خوبه خوب بشورین بعد ریز ریزش کنین من رو تخته میگذارم با چاقو روش میزنم تا ریز ریز شه بعد تو ماهیتابه روغن میریزیم و پیاز رو خرد میکنیم توش میریزیم و گل کلم رو هم همزمان با پیاز داخلش میریزیم تا سرخ شه و بوش گرفته شه نمک و زرد چوبه و کمی ادویه هم رو کلک ها میریزیم 5 دقیقه ای که خوب سرخ شد کمی آب اضافه میکنیم در ماهیتابه رو میگداریم تا با حرارت کم بپزه فکر میکنم نهایتا 10 دقیقهای بپزه البته بستگی به اندازه کلم هاتون داره وفتی آبش کشیده شده و خوب پخت کمی رب یا بهتر واسه بچه ها گوجه فرنگی رنده شده است اضافه میکنیم و چند قطره آب لیمو اضافش میکنیم هم به این شکل میشه خورده شه هم بعد از این مرحله روش تخم مرغ بندازید و همش بزنید.
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • خانم فسقلی
پاسخ
سوپ سفت کننده دل((2)) :


مواد لازم:
لپه 1 قاشق غذاخوری
ماش 1 قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط 1 عدد
شوید 1 قاشق مرباخوری
گل ماهیچه 1 تکه
تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری


طرزتهیه:
همه ی مواد رو با یه مقدار آب بزارین حسابی بپزه و بعد از پخت با گوشت کوب برقی لهش کنین تا حالت حلیم پیدا کنه و با آبلیموی تازه یا ماست (که برای این حالت نی نی ها بهتره) بدین جوجوتون بخوره و حالشو ببره .

اگه نی نی گلاتون برای دندون درآوردن یا هردلیل دیگه ا دچار بیرون روی شدن ؛ برای این جور مواقع چندتا سوپ بهتون معرفی میکنم که یه کم این حالتشون رو بهتر کنه و شکمشون رو سفت کنه Smile
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • دانژه
پاسخ
سوپ سفت کننده ی دل: (1سال به بالا)


مواد لازم:
عدس 1 مشت
برنج 1 مشت
تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری
هویج متوسط 1 عدد
گل ماهیچه 1 تکه


طرزتهیه:
همه ی مواد رو با یه مقدار آب بزارین حسابی بپزه و بعد از پخت با گوشت کوب برقی لهش کنین تا حالت حلیم پیدا کنه و با آبلیموی تازه یا ماست (که برای این حالت نی نی ها بهتره) بدین جوجوتون بخوره و حالشو ببره .

آش حبوبات(9 ماهگی)


عدس و لوبیا 10گرم معادل1 قاشق غذا خوری

گوشت چرخ کرده گوسفند 20گرم معادل 1 قاشق غذاخوری

پیاز 5گرم معادل یک چهارم یک پیاز

برنج 10گرم معادل 1 قاشق غذاخوری

سبزی(جعفری، شوید، گشنیز ریز شده) 5گرم معادل1 قاشق غذاخوری

کره 5گرم معادل نصف قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

عدس و لوبیا را که قبلاً خیس گذاشته اید و چند بار آب آن را عوض کرده اید با گوشت و پیاز کاملاً بپزید. بعد برنج و سبزی را اضافه کنید تا برنج لعاب بیندازد. در انتها کره را هم اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری ماست نیز به غذا اضافه کنید.

آش شوربا(8 ماهگی):

مواد لازم:
نان به اندازه 3 کف دست
آب حدود80 cc
شیر60 cc
زرده تخم مرغ 1 عدد
کره 1 ق مرباخوری

نان را تکه تکه میکنیم وبه همراه آب میزاریم روی شعله ملایم صبر میکنیم تا آب کاملاً جذب نان بشه بعد با پشت قاشق نان را کامل صاف میکنیم(توی دستور اصلی این غذا اومده که با مخلوط کن اینکار رو انجام بدیم تا یه پوره یکدست درست بشه ، اما من ترجیح میدم که با قاشق صافش کنم).بعد در یه ظرف دیگه زرده تخم مرغ را با شیر کاملاً مخلوط می کنیم وبه پوره نان اضافه میکنیم.مرتب هم میزنیم تا زرده خوب پخته بشه در انتها کره رو هم اضافه می کنیم.می تونیم برای بیشتر کردن ارزش غذائی آش،بهش 1 ق مرباخوری پودر مغز بادام هم اضافه کنیم.
میتونیم برای خودمون هم کمی نمک وفلفل بهش اضافه کنیم و ازش بخوریم.

حلیم نی نی (2)

حلیم گوشت و لوبیا سفید یا حلیم گوشت و ماش
مواد لازم :
گوشت به اندازه یک تخم مرغ
پیاز نصف یک عدد کوچک
لوبیا سفید یا ماش یا ذرت یک قاشق غذاخوری
کره یک قاشق مرباخوری
این حلیم ها نیاز به شکر ندارند و طرز تهیه آنها مانند حلیم گندم است
لوبیا را بهتر است از شب قبل خیس کنید ماش نیاز به خیساندن از شب قبل ندارد ولی ذرت اگر قبل از پختن یکی دو ساعت خیس بخورد کافی است

آش ماش نی نی
آش ماش کودک(8 ماهگی)
مواد لازم:
ماش: 2 قاشق غذاخوری
برنج:2 قاشق غذاخوری
شلغم: یک عدد کوچک
یک نیمه پیاز کوچک
یک تکه ماهیچه یا قلم
جعفری خرد شده: به مقدار لازم
طرز تهیه:
نکته حساس در تهیه آش ماش گرفتن پوست آن است که با کمى دقت بآسانى آماده میشود. ابتدا ماش را با چند مقداری آب در ظرف مناسبى می خیسانیم و بعد از مدتی آب آن را خالی کرده و مجدد آب میریزیم و روى حرارت ملایم میگذاریم تا ماشها بپزند و مرتب بهم میزنیم تا پوست ماش جدا شود و روى ظرف بیاید و با کفگیر آنرا میگیریم و گاهى کمی آب سرد در آن میریزیم که پوستهاى ماش بهتر جدا شوند طریقه دیگر گرفتن پوست ماش بدین قرار است که بعد از خیساندن ماش آن را میپزیم و از آبکش رد میکنیم سوراخهاى آبکش باید بحدی باشد که مغز ماش از آن رد شود ولى پوست ماش در آبکش باقى بماند.
بعد برنج را تمیز میکنیم میشوئیم و با پیاز رنده شده و یک تکه ماهیچه یا استخوان قلم داخل ظرف میریزیم . گوشت یا قلم که خوب پخته شد شلغم را داخل ظرف میریزیم حرارت باید کاملا ملایم باشد و آش را گاهى باید بهم زد تا تمام مواد پخته شود،در انتها جعفری تمیز کرده و خرد شده را به آن اضافه می کنیم و بعد با چاشنی دلخواه سرو می کنیم.
*با استفاده از کمی نعناع داغ و پیاز داغ می توانید خودتان هم از این آش میل کنید.
**در صورت عدم تمایل به استفاده از شلغم می توانید آن را حذف کنید. اگر به دلیل بوی شلغم مایل به استفاده نیستید بوی آن در ترکیب با مواد تا حدودی زیادی -نه کاملا- از بین می رود

عدسی با شیر و کره
نوع دیگر عدسی با شیر و کره :

میتوانید پس از پخت کامل عدس ها و میکس کردن آنها داخل آن 2 لیوان شیر ( یا کمی خامه ) بریزید و کمی بجوشانید تا خیلی شل نباشد و جا بیافتد و در انتها کمی کره به آن اضافه کنید . این نوع عدسی سفید برای صبحانه نی نی ها ایده آل است .

این صبحانه برای بچه های یکسال به بالا توصیه میشود.

عدسی نی نی
عدسی : (8ماهگی)

عدس یک لیوان
سیب‌زمینی متوسط یک عدد
پیاز رنده شده و تفت داده شده سه قاشق غذاخوری
آرد یک قاشق غذاخوری
آویشن و نعناع خشک یک قاشق غذاخوری
روغن مایع دوقاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:

عدس را می‌پزیم و بعد از پختن، آب آن‌را کنار گذاشته میکس می کنیم تا کاملا له شود.
در ظرفی روغن ریخته و پیاز رنده شده را همراه با آرد کمی تف می‌دهیم و سپس آویشن و نمک و زردچوبه و فلفل به آن می‌زنیم و عدس کوبیده شده را به‌همراه آب‌عدس داخل آن می‌ریزیم.

اگر آب‌عدس کم بود یک لیوان آب جوش به آن اضافه می‌کنیم. سیبب‌زمینی راپخته ،میکس کرده و داخل عدس می‌ریزم و می‌گذاریم عدسی جا بی‌افتد و غلیظ شود عدسی آماده است.

اشکنه ی نی نی
سوپ شنبلیله(اشکنه)(8 ماهگی):
آرد ذرت یا گندم یا برنج 1 ق غذاخوری
زرده تخم مرغ 1
شنبلیله خرد شده 1ق مرباخوری
پیاز کوچک 1
گوجه فرنگی متوسط 1
سیب زمینی متوسط 1
کره 1ق مربا خوری

ابتدا آرد را در کره تفت داده سپس شنبلیله خرد شده وپیاز رنده شده ،تکه های سیب زمینی و گوجه فرنگی رنده شده را به همراه 1 لیوان آب به آن اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا سوپ بپزد وغلیظ شود،زرده تخم مرغ را با چنگال بهم زده وکم کم به سوپ اضافه می کنیم ومرتب هم می زنیم تا جوش بزند و زرده خوب بپزد.

سوپ گوجه فرنگی2
سوپ گوجه فرنگی ( از پایان 8 ماهگی)

مواد لازم 1عددگوجه فرنگی * 1عددسیب زمینی * 2 شاخه ریحان * 1قاشق سوپ خوری نشاسته ذرت * یه کوچولو کره

گوجه فرنگی رابشویید وچهارقطعه کرده پوست ودانه های ان را جدا کرده وهمراه با سیب زمینی پوست کنده و ریحان خورد شده در یک لیوان اب 20 دقیقه بپزید و بعد میکس کنید و دوباره در قابلمه بریزید آرد ذرت رادر کمی آب سرد حل کنید ودر حالی که بهم میزنید به مواد اضافه کنید و به محض جوش آمدن از روی حرارت بردارید وکره را اضافه کنید.

سوپ رشته فرنگی با شیر: (نه ماهگی)

25 سانتی لیتر شیر .... 1قاشق سوپخوری رشته فرنگی(حدود20گرم) .... 5گرم کره.... مقدارخیلی کمی نمک.... شیر را درظرفی ریخته ونمک به ان اضافه کرده وروی حرارت قرار دهید تا به جوش اید.رشته فرنگی را داخل شیر ریخته وبگذارید خوب بپزد. دراین مدت برای جلوگیری از سر رفتن شیر. مرتب انرا با قاشق چوبی هم بزنید.پس از پختن ونرم شدن رشته انرا در بشقاب بریزید وکره رادر ان خوب حل کنید. پس از ملایم شدن دمای سوپ انرا به نی نی بدین بخوره. البته مقداری خیلی کمی شکر یا شکر نیشکر میتوان بصورت دلخواه به سوپ اضافه کنید.
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • خانم فسقلی
پاسخ
سوپ کدو حلوایی: (4ماهگی)

100گرم کدو حلوایی... 1 عدد سیب زمینی .... 20سانتی لیتر شیر .... 5 گرم کره .... 2شاخه جعفری .... پوست سخت الیاف و دانه های کدو را جدا کنید .سیب زمینی را پوست کنده وبشویید. سبزی ها را ریز کرده و30دقیقه بابخار بپزید. سبزی های پخته شده را توسط مخلوط کن به صورت پوره در بیاورید .پوره را داخل قابلمه بریزید وشیر به ان اضافه کرده وبه مدت 2تا3دقیقه حرارت بدهید تا جوش اید.سپس ظرف رااز روی اجاق برداشته وکره را به ان اضافه کنید.سوپ را پس از مناسب شدن دمای ان در شیشه شیر ریخته و به نی نیهاتون بدین.
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • دانژه
پاسخ
سوپ گوجه فرنگی
سوپ گوجه فرنگی: (8ماهگی)
ماهیچه گوسفندی 1 عدد
تره فرنگی خردشده 1قاشق غذاخوری
شوید خردشده 1 قاشق چایخوری
جو پرک 1 اقشق مرباخوری
گوجه فرنگی متوسط فیله شده 1 عدد
کدوحلوایی 1 تکه کوچک
آلو 1 عدد

همه ی مواد رو بجز شوید و گوجه فرنگی بریزین با 1 لیوان آب بپزه. در اواخر پخت گوجه فرنگی و شوید تازه ی خردشده رو اضافه کنین و بزارین چند تا جوش دیگه هم بزنه. بعد از پخت با آبلیموی تازه یا ماست کم چرب بدین نی نی گلتون .

نکته1: این سوپ بدلیل داشتن تره فرنگی و شوید تازه عطر خیلی خوبی داره
نکته2: همیشه سبزیجات رو در اواخر پخت به غذا اضافه کنین که خاصیتش ازبین نره
نکته3: آلو و کدوحلوایی باعث جلوگیری از سفت شدن شکم نی نی گلتون میشه

آش دندونی

مواد لازم :
گندم پوست کنده 1 لیوان
نخود 1 لیوان
لوبیا سفید 1 لیوان
عدس 1 لیوان
ماش 1 لیوان
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
آب گوشت به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:
تمام حبوبات را چند ساعتی خیس می کنیم تا کمی نرم شوند و نفخ آنها گرفته شود.
سپس تمام حبوبات را به همراه گندم در قابلمه ریخته و می گذاریم بپزد.
پس از اینکه حبوبات کمی نرم شد، آب گوشت را اضافه کرده و می گذاریم تا حبوبات بپزد و خوب لعاب بیاندازد.
باید مرتب هم بزنیم تا آش ته نگیرد و گندم کاملا نرم شود و لعاب بیاندازد.
وقتی آش خوب لعاب دار شد، یک قاشق پیاز داغ و نمک را اضافه می کنیم. باید نیم ساعت دیگر آش بپزد.
در آخر آش را در ظرف می ریزیم و با بقیه پیاز داغ روی آن را تزئین کرده و سرو می کنیم.

(این غذا معمولاً برای نی نی ها مورد استفاده قرار نمیگیره و بیشتر برای دندون دار شدن نی نی ها پخته میشه و بین اقوام و همسایه ها پخش میشه)

سوپ سرماخوردگی نی نی
سوپ سرماخوردگی: (8ماهگی)
ران مرغ 1 تکه
پیاز 1 عدد
شلغم 1عدد
ورمیشل 1 قاشق غذاخوری
کرفس خردشده 1 قاشق مرباخوری
آلو خورشتی 2-3 عدد
بادم پوست کنده رنده شده 1-2 عدد
جعفری و گشنیز کمی

همه ی مواد رو با 1 لیوان آب بزارین بپزه و بعد از پخت با هروسیله ای که دارین لهش کنین و با کمی آبلیموی تازه بدین نی نی تون نوش جون کنه.

سوپ تقویت شده ی نی نی: (8ماهگی)
گل ماهیچه 1 عدد
پیاز کوچک 1 عدد
شلغم متوسط 1 عدد
تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری
بادوم خردشده 1قاشق چایخوری
هویج متوسط 1 عدد
گندم پرک 1قاشق غذاخوری
آب 2 لیوان

همه ی مواد بالا رو بریزین توی ظرف و برای مدت 2ساعت بزارین کاملا بپزه و بعدش با هروسیله ای داشتین لهش کنین . موقع سرو هم کمی کره گیاهی یا روغن زیتون بدون بو و کمی هم آبلیموی تازه بهش اضافه کنین و به نی نی خوشگلتون بدین. ایشالا بخوره و قوی بشه

سوپ سبزیجات پاییزی: (8ماهگی)
ران مرغ 1 تکه
تره فرنگی خردشده 1 قاشق غذاخوری
کرفس خردشده 1 قاشق غذاخوری
هویج متوسط 1 عدد
کدو حلوایی 2 قطعه
ورمیشل 1 قاشق غذاخوری
آب 1 لیوان

همه مواد بالا رو میریزیم توی قابلمه و میزاریم به مدت 2ساعت بپزه. این سوپ به دلیل داشتن تره فرنگی عطر خیلی خوبی میگیره و میتونین بعد از پخت با کمی آبلیموی تازه به نی نی بدین
[-] کاربرانی که از این پست تشکر کردند
  • liyane، خانم فسقلی
پاسخ
بقیه شو بعد میذارم
امیدوارم مفید باشه براتون
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 9 مهمان