زرشک پلو با مرغ ( ساده بدون رب):
سه تا پیاز بزرگ رو خلالی خرد کنید و کف قابلمه یا ماهیتابه بزرگ پهن کنید.
حالا قطعات مرغ بخ زدایی شده رو روش قرار بدید ( سه تا پیاز بزرگ حدودا برای شش قطعه مرغ منوسط. و کوچیک کافیه)
زیر قابلمه رو با حرارت کمتر از متوسط روشن کنید ( نه خیلی خیلی کم) و در قابلمه رو نذارید ( برای زهم زدایی) هر طرف مرغ رو بگذارید ده دقیقه روی پیازها بمونه.
بعد بیست دقیقه حالا کمی روغن ومقدار بیستری کره بریزید داخل قابلمه حالا حرارت رو رو متوسط بگذارید تا هم پیازها کم کم طلایی بشن و هم مرغ کمی سرخ بشه
بعد اینکه پیازها طلایی شد مرغ ها رو پشت و رو کنید همه پیازها رو هم بیایید روی مرغ ها بذارید اون طرف مرغ هم سرخ بشه
بعد اینکه سرخ شد حرارت رو کم کم کنید
نمک، فلقل سیاه، پاپریکا، زردچوبه به میزان کافی به مواد اضافه کنید یه نصف استکان آب هم بریزید و اینجا دیگه در قابلمه رو هم بذارید
یه نیم ساعت بعد یکم زعفران آب سده به مواد اضافه کنید و باز درو ببندید یه نیم یاعت چهل دقیقه بعد مرغ حاضره ( مرغ خودش اب میندازه و ترکیب با اب اولیه و زعفرون اب شده در نهایت آبدار خواهد موند)
برنج رو که آبکش میکنید
یکم زرشک و کشمش پلویی بشورید اگه زرشک خالی میریزید منی شکر قاطیش کنید
کمی کره بریزید داخل قابلمه کوچیک و زرسک و کشمش رو تقت مختصر بدید و در بیارید
کمی پیاز خلالی کنید داخل روغن و کره سرخش کنید میتونید کمی هم گردوی خرد شده و زیره به پیاز اضافه کنید و اونم درش بیارید بذارید کنار
حالا یکم برنج از قابلمه دربیارید بریزید تو کاسه زرشک و کشمش روش کمی زعفران اب شده بریزید و قاطی کنید
حالا موقع سرو برنج رو بکشید مخلوط برنج زعفرونی و کشمش رو روش بریزید
مرغ رو هم بکشید اون پیاز سرخ شده به همراه گردو هم میتونید کنارش بذارید ( اجباری نیست)
سه تا پیاز بزرگ رو خلالی خرد کنید و کف قابلمه یا ماهیتابه بزرگ پهن کنید.
حالا قطعات مرغ بخ زدایی شده رو روش قرار بدید ( سه تا پیاز بزرگ حدودا برای شش قطعه مرغ منوسط. و کوچیک کافیه)
زیر قابلمه رو با حرارت کمتر از متوسط روشن کنید ( نه خیلی خیلی کم) و در قابلمه رو نذارید ( برای زهم زدایی) هر طرف مرغ رو بگذارید ده دقیقه روی پیازها بمونه.
بعد بیست دقیقه حالا کمی روغن ومقدار بیستری کره بریزید داخل قابلمه حالا حرارت رو رو متوسط بگذارید تا هم پیازها کم کم طلایی بشن و هم مرغ کمی سرخ بشه
بعد اینکه پیازها طلایی شد مرغ ها رو پشت و رو کنید همه پیازها رو هم بیایید روی مرغ ها بذارید اون طرف مرغ هم سرخ بشه
بعد اینکه سرخ شد حرارت رو کم کم کنید
نمک، فلقل سیاه، پاپریکا، زردچوبه به میزان کافی به مواد اضافه کنید یه نصف استکان آب هم بریزید و اینجا دیگه در قابلمه رو هم بذارید
یه نیم ساعت بعد یکم زعفران آب سده به مواد اضافه کنید و باز درو ببندید یه نیم یاعت چهل دقیقه بعد مرغ حاضره ( مرغ خودش اب میندازه و ترکیب با اب اولیه و زعفرون اب شده در نهایت آبدار خواهد موند)
برنج رو که آبکش میکنید
یکم زرشک و کشمش پلویی بشورید اگه زرشک خالی میریزید منی شکر قاطیش کنید
کمی کره بریزید داخل قابلمه کوچیک و زرسک و کشمش رو تقت مختصر بدید و در بیارید
کمی پیاز خلالی کنید داخل روغن و کره سرخش کنید میتونید کمی هم گردوی خرد شده و زیره به پیاز اضافه کنید و اونم درش بیارید بذارید کنار
حالا یکم برنج از قابلمه دربیارید بریزید تو کاسه زرشک و کشمش روش کمی زعفران اب شده بریزید و قاطی کنید
حالا موقع سرو برنج رو بکشید مخلوط برنج زعفرونی و کشمش رو روش بریزید
مرغ رو هم بکشید اون پیاز سرخ شده به همراه گردو هم میتونید کنارش بذارید ( اجباری نیست)